Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta SD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam problem z kartą SD w swoim telefonie [Pentagram Monster]. Mianowicie podczas słuchania muzyki track zaczął się zatrzymywać i "resetować". Schowałem telefon, po czym po około godzinie przy regularnym sprawdzeniu, na górze zauważyłem symbol karty SD i wykrzyknik. Komunikat brzmiał następująco "Uszkodzona karta SD. Karta SD jest uszkodzona. Spróbuj ją sformatować." Oczywiście wyskakuje okienko do formatowania, wraz z potwierdzeniem. Jednakże bardzo zależy mi na danych, które znajdują się na owej karcie. Próbowałem resetować telefon, czyścić styki. Nic. Podłączyłęm telefon do komputera i próbowałem znaleźć kartę, jednak jej nie wyszukuje. Na laptopie próbowałem połączyć się z nią przez adapter ale tak jakbym w ogóle jej nie czytało. Nie wiem czy to wina karty, adaptera (chociaż próbowałem trzema) czy laptopa... Teraz mam dwa pytania.

1. Czy da się to jakoś naprawić bez formatowania ?

2. Czy da się odzyskać dane po sformatowaniu i jakie programy do tego polecacie ?

Za pomoc będę bardzie wdzięczny.

Opublikowano

Karta firmowa czy jakiś no-name?

Ile czasu już ją masz?

Toshiba 16GB zakupiona jakieś 2 lata temu.

@DjFiesta, kumpel też mi mówił, że raczej czeka mnie format ale łudze się, że jednak da się to jeszcze jakoś odkręcić.

Opublikowano

@saaq

Próbowałeś skopiować pliki Micro SD Adapterem? Takim jak na zdjęciu. Kosztuje mniej niż 10 złotych, 15 zł z nową kartą 8 GB. 

665831407573031867857.jpeg

Jeżeli to nic nie daje i karty nie znajduje to niestety trzeba będzie zrobić format i spróbować przywrócić (jakaś szansa na powodzenie jest). Możliwe też, że po prostu karta jest uszkodzona.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

@DjFiesta, no trudno. Idę działać ;). Dzięki za pomoc.

@Razeer123

Na laptopie próbowałem połączyć się z nią przez adapter ale tak jakbym w ogóle jej nie czytało. Nie wiem czy to wina karty, adaptera (chociaż próbowałem trzema) czy laptopa...

Karta raczej nie ma prawa być uszkodzona. Korzystam z niej od pewnego czasu i 0 kłopotów. Nawet jak kiedyś telefon jej dobrze nie czytał, sama karta działała bez zarzutu.

Otrzymałem odpowiedzi na pytania. Wydaje mi się, że teraz już sobie poradzę ;) Dziękuje wszystkim za pomoc. Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...