Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Freedom - pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pozwolę sobie zadać kilka pytań nt aplikacji Freedom na Androida.

1. Czy transakcja zapisuje się na serwerach Google?

2. Czy możliwa jest płatność za "kupno" np. monet?

3. Czy jest to w 100% bezpiecne?4

4. Jak to działa?

5. Czy tego używasz, od jakiego czasu i czy jesteś zadowolony z użytkowania? 

Bardzo proszę o odpowiedzi.

Pozdrawiam,

Konuz

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

2. Tak, Freedom obsługuje wszystkie mikropłatności w grach, które nie mają trybu multiplayer.

3. Nic nie jest w 100% bezpieczne, jednak nikt (przynajmniej o tym nie pisze) nie został jeszcze wykryty.

4. Freedom używa emulatora Google Wallet do wykonywania transakcji.

5. Używałem kiedyś, przez około miesiąc, byłem zadowolony (w Pou dużo kasy :)). Czemu nie używam? Bo zmieniłem telefon.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

2. Tak, Freedom obsługuje wszystkie mikropłatności w grach, które nie mają trybu multiplayer.

3. Nic nie jest w 100% bezpieczne, jednak nikt (przynajmniej o tym nie pisze) nie został jeszcze wykryty.

4. Freedom używa emulatora Google Wallet do wykonywania transakcji.

5. Używałem kiedyś, przez około miesiąc, byłem zadowolony (w Pou dużo kasy :)). Czemu nie używam? Bo zmieniłem telefon.

Co do punktu 3. - Według mnie aplikacja może być albo bezpieczna, albo nie. Albo będziesz musiał płacić, albo nie :P. Jak działa ten cały emulator google wallet? Coś możesz o nim powiedzieć?

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

Co do punktu 3. - Według mnie aplikacja może być albo bezpieczna, albo nie. Albo będziesz musiał płacić, albo nie :P. Jak działa ten cały emulator google wallet? Coś możesz o nim powiedzieć?

Jest to po prostu ich serwer, który emuluje Google Wallet - dzięki czemu możesz płacić kartą kredytową, która nie istnieje. Po prostu płatności przez niego przechodzą. Więc co do punktu 1 nie powinno nic zostawać.

Co do legalności takich działań - cytat ze strony projektu:

Legal

This software is not a Crack. No services or software were damaged. Freedom doesn’t interfere in work of Google servers.
Remember: Freedom launcher was made only for legally installed applications. You can use this application to get content, already included in these apps. Please do not pirate Google Play apps.

Opublikowano

Jest to po prostu ich serwer, który emuluje Google Wallet - dzięki czemu możesz płacić kartą kredytową, która nie istnieje. Po prostu płatności przez niego przechodzą. Więc co do punktu 1 nie powinno nic zostawać.

Co do legalności takich działań - cytat ze strony projektu:

Legal

This software is not a Crack. No services or software were damaged. Freedom doesn’t interfere in work of Google servers.
Remember: Freedom launcher was made only for legally installed applications. You can use this application to get content, already included in these apps. Please do not pirate Google Play apps.

Z tego co napisałeś to wynika, że oni odradzają ściągania aplikacji płatnych z internetu lol.

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

Z tego co napisałeś to wynika, że oni odradzają ściągania aplikacji płatnych z internetu lol.

Piszą by nie piracić gier. Piractwo a używanie Freedoma to co innego.

Opublikowano

Czego się boisz? ;) Wyjaśniliśmy Ci większość w statusie razem z @Razeer123 Wszystko jest prawdopodobnie bezpieczne, do nikogo jeszcze nie zapukała policja. 

Używaj i nic nie bój, na pewno nie poniesiesz konsekwencji tak jak 1295710985 innych użytkowników tej aplikacji.

3t6EGVz.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...