Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie mogę połączyć się z niektórymi serwerami

ErZon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Już pisałem o tym problemie ale mam nowe info na jego temat. Problem polega na tym, że Minecraft nie łączy się z serwerami ale najgorsze jest to, że nie łączy się tylko z serwerami takimi jak: mchc.pl, play.hivemc.pl (z serwerami które nie mają cyfr i wgl.) Ale już ze standardowymi serwerami się łączy, np. mc.craftapple.pl:2585 (z tym serwerem się łączy ponieważ ma on podany port (2585)).
Wraz z dostawcą internetu próbujemy rozwiązać ten problem ale nic nie pomaga. Zmiana ip, ominięcie serwerów, odblokowywanie
portów. Jeżeli ktoś z was ma jakikolwiek pomysł byłbym wdzięczny za pomoc.

PS. Serwery które powyżej wymieniłem są tylko przykładami. Nie ma to na celu reklamy ich.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Mam kolejny info. Nie działają serwery ze standardowym portem (25565). Wszystkie serwery które mają niestandardowe porty działają np:  mc.craftapple.pl:2585 gdzie portem jest 2585.

Opublikowano

Albo są zablokowane porty lub przekierowania. Robiłeś refresza modemu/routera ?

Proszę o cytowanie moich postów jeżeli kierujesz odpowiedź w moją stronę. Dziękuje!

Opublikowano

Więc tak, zmiana adresu nie pomogła. Co do portów to prawdopodobnie port 25565 jest zablokowany ale dostawca nie wie gdzie. 

Opublikowano

Zapraszam was wszystkich na serwer minecraft 1.7.X który jest no-premium. Jest to Survival+Glidie+Działki (wiem ze jest pełno takich tylko ze u nas jest wszystko skonfigurowane wszystko poprawnie i macie pewność ze serwer nie upadnie po miesiącu). Strona WWW oraz IP to ~» WinCraft.pl «~

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...