Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Survival - Mody - Serwer - Współwłaściciel - Pomysł - Dla Wszystkich !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Witam,

wpadłem na pomysł stworzenia serwera minecraft Survival + Frakcje.

Co miało by odróżniać Serwer od innych?

Tak więc właśnie tutaj pojawiały by się mody i pluginy takie jak:

Mody:

-Mod na nowe zbroje, bronie, rudy.

-Mod na nowe moby i zwierzęta (np. Mo'Creatures).

-Mod na nowe mebelki do domu typu stolik, krzesła (bez lodówek, kuchenek i nowoczesnych sprzętów).

-Mod na nowe jedzenie (Owocki, warzywka itp itd).

-Mod na mape i punkty zapisu. (Aby sie nikt nie zgubił nigdzie i odnalazł znajomego).

Pluginy:

-Plugin na Rejestracje

-Plugin na Frakcje

(Aby każdy mógł sobie zająć jakiś teren i go zająć (aby nikt nie zniszczył komuś budynku))

Komendy:

-/informacje (Informacje na temat różnych rzeczy/pomocy itp.)

-/rules (zasady (zakazy itp co i tak mało kto czyta ale to ważne)

-/ziemie (info. dotyczące zajmowania ziem...(gildie))

//========================================================================================================\\

Rozgrywka:

Wchodzisz Na Serwer

Jesteś na spawnie

Tepasz sie w losowe koordynaty

Grasz jak chcesz i z kim chcesz...

\\========================================================================================================//

Problem:

Gram w minecrafta od wersji 1.1

Doskonale znam się na dobieraniu/edycji pluginów

Doskonalę potrafię zrobić serwer BUKKIT

Potrafię dobrze budować

ale to wszystko...

Chciałby Ktoś pomóc ?

Kompletnie nie znam się na servach z modami...Nie potrafię tego robić...Pewnie zrobił bym Tekkita spokojnie

ale nie mam premki a z tego co wiem do tego jest potrzebna...

Co oferuję za pomoc ?

Rangę współwłaściciela i miłą grę :P

Dlaczego tylko tyle ?

Serwer ma powstać od graczy dla graczy... Całść pieniędzy poszła by na opłacenie serwera...

Po prostu serwer ma być po to aby sobie pograć a nie na tym zarabiać...

Aby spędzić miło czas nie nudząc się i to dokładnie wszystko :) Zapraszam wszystkich chętnych!

\\========================================================================================================//

Piszcię w komentarzach co myślicie o pomyśle !!!!!!!!!!!!!!!!

Piszcie na PW kt był by chętny z pomocą !!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

Ahh serwer może wytrzyma parę miesięcy albo padnie po miesiącu. Nie tylko ty masz pomysł na serwer z modami tylko że te mody trzeba pobrać i zainstalować. Było trochę tych serwerów tylko że mało osób będzie na nim grało bo większość wpadnie pogra i się znudzi a niektórym się nie chce nawet modów pobierać."Serwer ma powstać od graczy dla graczy" Ile razy to słyszałem ahhh... jednym słowem nic ciekawego nic nowego.

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Ahh serwer może wytrzyma parę miesięcy albo padnie po miesiącu. Nie tylko ty masz pomysł na serwer z modami tylko że te mody trzeba pobrać i zainstalować. Było trochę tych serwerów tylko że mało osób będzie na nim grało bo większość wpadnie pogra i się znudzi a niektórym się nie chce nawet modów pobierać."Serwer ma powstać od graczy dla graczy" Ile razy to słyszałem ahhh... jednym słowem nic ciekawego nic nowego.

Hmm... Serwer mogę opłacić na rok... na ileśtamdziesiąt slotów...

Padnie czy nie to nie ważne bo będzie stał przez tyle co go opłace... nie chodzi mi o to ile os będzie grało ile nie tylko o to, że ja bym sobie na takim pograł i chcę aby mi ktoś pomógł go zrobić...

Opublikowano

Heeh i ponownie mówię ;) Tu nie chodzi o ilość Graczy ;) Tylko o to, aby sobie pograć ze znajomymi... Oczywiście będzie reklama i wgl ale to nie jakieś maniakalne nakłanianie do gry...

Kto chce gra kto nie te nie...

Opublikowano

Jak chcesz mogę ci pomóc z budowaniem ... buduje spawn na takim serwerze jeżeli chcesz podam ci ip i możesz sobie po-oglądać.

ChillCraft - Już nie długo!

Opublikowano

Jak chcesz mogę ci pomóc z budowaniem ... buduje spawn na takim serwerze jeżeli chcesz podam ci ip i możesz sobie po-oglądać.

Chętnie ;) Ip możesz podać na pw :p co do budowania sam dość dobrze (tak myślę) buduję więc podziękuję ;) Bardziej mi chodzi o pomoc zrobienia takiego serwera z modami i wytłumaczenia np tego jak i co by musiał zrobić gracz aby na nim zagrać :p

Opublikowano

Serwer musi wtedy stać na silniku MCPC+ lub Cauldron. Wtedy tam normalnie wrzucasz mody i pluginy (tylko mody muszą być dobrze skonfigurowane aby się nie crashowały itp.).

A gracz aby wszedł na taki serwer na modach musi do swojego minecraft'a wgrać te mody (bez nich nie wejdzie). Najczęściej używa się autorskiego launchera aby wszystko samo się wgrało po włączeniu.

Opublikowano

Serwer musi wtedy stać na silniku MCPC+ lub Cauldron. Wtedy tam normalnie wrzucasz mody i pluginy (tylko mody muszą być dobrze skonfigurowane aby się nie crashowały itp.).

A gracz aby wszedł na taki serwer na modach musi do swojego minecraft'a wgrać te mody (bez nich nie wejdzie). Najczęściej używa się autorskiego launchera aby wszystko samo się wgrało po włączeniu.

@Manio356 Dzięki wielkie za wytłumaczenie :) Super :P

A co do Launchera to można by było zrobić jakiś sam patcher jakoś czy coś

takiego który by automatycznie wgrywał mody na dany serwer ? (Otwierasz --> Instalujesz --> Grasz)

Albo jak zrobić takowy Launcher ? Próbowałem nie raz wg poradników i nic :/

Teraz widze, że nie ma już MCPC+ z tego co wiem to się robi teraz jakoś na samym forgu, wie ktos coś i jak co :D?

Opublikowano

To typu otwierasz - instalujesz - grasz można właśnie zrobić w autorskim launcherze i wtedy pliki pobierają się z jakiegoś hostingu itp. Ja niestety nie wiem jak zrobić taki launcher ale na pewno się da bo takowy miałem. I niestety wątpię żeby ktokolwiek zrobił Ci launcher za darmo.

Jeśli MCPC+ nie działa/nie ma to zobacz silnik Cauldron jest to z tego co mi wiadomo właśnie MCPC+ pod inną nazwą lub nowy silnik od tych samych twórców.

Opublikowano

To typu otwierasz - instalujesz - grasz można właśnie zrobić w autorskim launcherze i wtedy pliki pobierają się z jakiegoś hostingu itp. Ja niestety nie wiem jak zrobić taki launcher ale na pewno się da bo takowy miałem. I niestety wątpię żeby ktokolwiek zrobił Ci launcher za darmo. Jeśli MCPC+ nie działa/nie ma to zobacz silnik Cauldron jest to z tego co mi wiadomo właśnie MCPC+ pod inną nazwą lub nowy silnik od tych samych twórców.

Dziękuję za informacje ;)

Czekam na inne info od ludzi ;)

Opublikowano

z tytułu ([Pytanie] Survival - Mody - Serwer - Współwłaściciel - Pomysł - Dla Wszystkich !) wykminiłem, że współwłaściciel jest dla wszystkich... pomysł nie podoba mi się, nie zagrałbym.

sygnatura.png

Opublikowano

Serwer może i fajny ale nie chcę się pobierać ludziom modów! W dodatku Ci co mają non-premium czasami nie mogą pobierać modów na swój launcher ;d

d63.png

Opublikowano

z tytułu ([Pytanie] Survival - Mody - Serwer - Współwłaściciel - Pomysł - Dla Wszystkich !) wykminiłem, że współwłaściciel jest dla wszystkich... pomysł nie podoba mi się, nie zagrałbym.

@HardStyl3r_PL

Ajj Chłopcze... troszkę wystarczy się domyśleć o co chodzi... a chodzi o to, że "Współwłaściciel" dla tych którzy pomogąw robieniu servera człowieniu...

mózgu to ty nie masz... Jak byś nie zauważył nazwa tematu to tylko słowa kluczowe... o ile wiesz co to jest...

piszesz, że wymiękłeś... to nic dziwnego bo po twojej wypowiedzi i typie myślenia widać, że

ty całe życie jesteś miękki... troszkę domysłu chłopcze... pozdro...

Serwer może i fajny ale nie chcę się pobierać ludziom modów! W dodatku Ci co mają non-premium czasami nie mogą pobierać modów na swój launcher ;d

Dlatego Server będzie (jeśli mi ktoś pomoże) miał własny launcher z modami...

spróbuj silnika bukkitforge

spróbuję :) dziękuję za info :P

Opublikowano

Ajj Chłopcze... troszkę wystarczy się domyśleć o co chodzi... a chodzi o to, że "Współwłaściciel" dla tych którzy pomogąw robieniu servera człowieniu...

mózgu to ty nie masz... Jak byś nie zauważył nazwa tematu to tylko słowa kluczowe... o ile wiesz co to jest...

[...]

Ale ty po mnie niedorozwoju nie będziesz jeździł. ;) Nie nauczyli Cię dobrze tytułować wątki? napisałem "z tytułu ([Pytanie] Survival - Mody - Serwer - Współwłaściciel - Pomysł - Dla Wszystkich !) wykminiłem, że współwłaściciel jest dla wszystkich..." to był tylko żart, kiddo... po tym napisałem swoją ocenę, jak byś hejtując nie zauważył. ;_; Zanim jednak odpowiesz... użyj również mózgu. :-)

sygnatura.png

Opublikowano

Ale ty po mnie niedorozwoju nie będziesz jeździł. ;) Nie nauczyli Cię dobrze tytułować wątki? napisałem "z tytułu ([Pytanie] Survival - Mody - Serwer - Współwłaściciel - Pomysł - Dla Wszystkich !) wykminiłem, że współwłaściciel jest dla wszystkich..." to był tylko żart, kiddo... po tym napisałem swoją ocenę, jak byś hejtując nie zauważył. ;_; Zanim jednak odpowiesz... użyj również mózgu. :-)

Krtynie nikt mi nie zabroni tytułować słowami kluczowymi co jest często używane i zalecane w internecie....Teraz próbujesz się wymigać i to widać... jesteś deb*ilem i tyle...

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...