Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Kim grać?

Chris_MPC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dopóki nie będziesz mieć 6 lvl'a to będziesz mieć dostępne casualowe postacie, więc pograj sobie nimi.
A tak ogólnie to dla nowego poleca się standardowo - Teemo. Większość osób zaczynała grając tą postacią, nie wymaga ona jakiegoś skilla. :D

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

To zależy od charakteru gry. Jeżeli jesteś spokojny i cierpliwy to możesz grać postaciami wspierającymi, które w grze noszą nazwę supportów. Zadaniem suportów jest wspieranie sojusznika na bot lane, a jeżeli twój sojusznik będzie grał słabo, to Ty również będziesz na tym tracił i właśnie do tego potrzebna jest wcześniej wspomniana cierpliwość. Aczkolwiek zapotrzebowanie na graczy grających supportami jest największe.

Jezeli chciałbyś przodować w statystkach, miec najwięcej zabitych graczy , zadawać największe obrażenia, minusem takich postaci jest ich bardzo mala wytrzymałość, co może stanowić problem dla początkujących.

Jezeli chciałbyś inicjować walki drużynowe, być bardzo wytrzymałym, to polecam postacie grające na topie.

Jezeli chacialbys grać na samym środku mapy czyli na midzie i postaciami których zadaniem jest częste używanie umiejętności znajdujących sie pod przyciskami Q W E R . Postacie grające na midzie są podobne do postaci zadających duże obrażenia (adc), lecz zamiast dużych obrazen z auto ataków, maja wiele możliwości unieruchomienia, uciszenia i innych umiejętności zatruwajacych życie przeciwnikowi.

Ostatnia możliwością są gracze grający w jungli , których zadaniem jest samotne bieganie po mapie i zabijanie neutralnych stworów, wchodzenie na dane linie w celu stworzenia przewagi ( tankowanie).

Podsumowywując :

Jesteś cierpliwy -support

Lubisz być agresywny ale nie przeszkadza Ci slaba wytrzymałość-adc

Lubisz wciskać sie w środek walk druzynowych- tank na topa

Jeżeli chciałbyś sby twoja postać dysponowała ciekawymi umiejętnościami- apc

Jezeli chcialbys nauczyć sie kontrolować mapę i od czasu do czasu wbijać na jakąś linie i siać postrach - jungle

Przykłady postaci dla początkujących:

Mid- Annie, ryze , Morgana

Jungle-Nunu, Warwick

Adc- Ashe ,Tristana

Top- Malphite, Signed

Support- Annie, Morgana ,Janna

Ja sam nie lubię grać w jungli, bo wydaje mi się to nudne, bo ma sie mniej kontaktu z przeciwnikiem niż inni. Na supporcie tez nie bo lubię sam miec wpływ na grę. Na Top'a tez nie chodzę zbyt często, ponieważ nie kreci mnie jakoś spora wytrzymałość. Od biedy pójdę na adc, ale nie idzie mi to fantastycznie, bo mój styl gry nie zakłada zbyt dużo ostroznosci. Główną linią jaką wybieram jest mid, a gram głównie Annie, Anivia, Morgana , bo lubię najpierw po obijać przeciwnika , wpakować combo i zazwyczaj konczy sie tym ze przeciwnik ginie.

Dobrze by było dla Ciebie, gdybyś mainowal (wybierał najczęściej) jedną postać od początku, wtedy łatwiej Ci będzie w późniejszych etapach rozwoju.

Opublikowano

Na poczatku okresl jaka linia chcialbys isc jezeli juz okreslisz to inni ci pomoga wygrac postac na ta linie

Teemo jest db ale jest papierowy ale za to db ult i niszczy adc

Yi malo many teemo niszczy ta postac niezly dmg slabe ulti :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...