Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Syf na YouTubie

KronkhPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Cześć ja jestem KronkhPL i chciałbym się wypowiedzieć na temat polskich let`s playach.

Nie mam nic do tego, aby każdy produkował materiały o tym co chce i jak chce, ale jeżeli ktoś przez miesiąc zdobył 5 widzów wrzucając przy tym ze 20-30 filmików, to trzeba się poważnie zastanowić nad przyszłością takiego kanału lub serii. Zastanówcie się! Jest was za dużo.

Za przykład podam siebie, gdyż na moim poprzednim kanale miałem 2 widzów (przez miesiąc wrzucałem materiały) i w pewnym momencie się poddałem.

Są 4 podstawowe zasady, żeby w dzisiejszych czasach zrobić dobry Let's Play od zera:

-Fabuła
-Oryginalność
-Śmieszne kawałki
-Jakiekolwiek zdolności aktorskie

Pozdrawiam.

Opublikowano

Wiesz, nie chcę się czepiać czy coś, ale jak stwierdziłeś na swoim kanale po miesiącu miałeś dwóch widzów, tak więc nie wiem z jakiego powodu piszesz poniżej poradnik jak kręcić dobre filmiki...

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngGroźnyTobi
A właściwie dziwisz się? Dzieciaki naoglądają się super sławnych Youtuberów, którzy w swoim geniuszu kręcą filmik o tym jak stawiają domki z dirta i nagle każdy dzieciak chce robić to samo. Na dobrą sprawę to dużo od takiego skkfa czy innych się nie różnią. Poza tym, że mają gorszy głos i media- wartość merytoryczna pozostaje taka sama, czyli zerowa.

Opublikowano

Mi tam nie przeszkadza, że jest dużo takich produkcji. Każdy przecież musi jakoś zacząć i się szkolić, nie wszyscy od razu potrafią robić dobrego "lets playa" - tego się trzeba też nauczyć. Po to ludzie zamieszczają te filmy żeby inni mogli je obejrzeć i na przykład skrytykować. Dzięki temu można się rozwijać i wyciągać wnioski. Dla mnie to naturalna kolej rzeczy...

Pobierz Minecraft wersję 1.8.3 i zabieraj się do roboty! :D

Opublikowano
-Fabuła

-Oryginalność

-Śmieszne kawałki

-Jakiekolwiek zdolności aktorskie

Czyli krótko mówiąc - nie pajacujesz przed kamerą, to cię 10 latki nie oglądają, proste.

Z drugiej strony ludzie się dziwią, że nie mogą zdobyć widzów jak odgrzewają te same kotlety po stokroć. 

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Może to, że zdobyłeś tylko dwóch widzów było spowodowane materiałami słabej jakości?  Poza tym skoro miałeś tylko 2 subskrybentów to nie powinieneś dawać porad jak rozkręcić kanał. Ogółem wszyscy nagrywają mini gry, rozgrywkę na serwerach z frakcjami albo mody przygodowe. Zamiast tego może należy się skupić na modach technicznych czy też przeglądach modyfikacji, textur? Osobiście nie widziałem wielu osób zajmujących się modami technicznymi a chętnie bym takich pooglądał. 

Opublikowano

Popieram bo to trochę nie ma sensu jak wpiszesz coś do wyszukiwarki a tu ci wyskakuje jakieś 60 filmów które są beznadziejne............

1-2675047-560x95-1-FF5519-FFFFFF.png

Wiem że prawie nikt nie gra, ale chciałbym rozwinąć ten serwer i go powiększyć.

Opublikowano

Cała ta sprawa, ze zdobywaniem widzów i tak dochodzi do jednego miejsca.

Nagrywając gry ( w 90% minecraft ) , ktoś musi Ciebie czy inną osobę polecić!

Ty możesz nagrać i z 100 odcinków z minecraft a będziesz miał po 50 wyświetleń,

A jakiś youtuber nakręci 1 odcinek TAKI SAM i będzie miał 100.000 wyświetleń.

Z podkreśleniem "Taki sam", bo często te filmy dużo się nie różnią.

Samemu ciężko cokolwiek zrobić.

Opublikowano

Popieram bo to trochę nie ma sensu jak wpiszesz coś do wyszukiwarki a tu ci wyskakuje jakieś 60 filmów które są beznadziejne............

Cała ta sprawa, ze zdobywaniem widzów i tak dochodzi do jednego miejsca.

Nagrywając gry ( w 90% minecraft ) , ktoś musi Ciebie czy inną osobę polecić!

Ty możesz nagrać i z 100 odcinków z minecraft a będziesz miał po 50 wyświetleń,

A jakiś youtuber nakręci 1 odcinek TAKI SAM i będzie miał 100.000 wyświetleń.

Z podkreśleniem "Taki sam", bo często te filmy dużo się nie różnią.

Samemu ciężko cokolwiek zrobić.

zgadzam sie z wami ;)

Opublikowano

Tak na prawdę jutub jest dla wszystkich, więc nie możemy nikomu nic zabronić.

Faktem jest, że ludzi, którzy nagrywają MC jest zbyt dużo.

Osoby, które nie kręcą nic ciekawego, nigdzie się nie reklamują, nie robią coś dla większych kanałów, nigdy się nie wybiją - nie ma takiej opcji.

Więc do tych młodszych... Odpuście sobie, bo i tak nic nie zdziałacie bez ciekawych materiałów i dobrego sprzętu.

Opublikowano

Aktualnie na polskim yt jest tylko pewna grupa osób, które to przyciągają osoby ale czy spełniać muszą one jakieś kryteria? Odpowiedź brzmi tak, przede wszystkim by się wybić musisz wystartować z czymś oryginalnym, czymś czego nie znajdziesz na innych kanałach a ludzie będą chcieli to oglądać, liczy się pomysł, jeśli go masz widzowie prędzej czy później sami do ciebie przyjdą. No ale co jeśli takiego pomysłu nie masz? Tu się zaczynają schody bo musisz znać kogoś kto ma już te parę tysięcy widzów i cię poleci raz na jakiś czas, nagrasz z nim parę filmików i tym sposobem gdy przekroczysz pewną liczbę zacznie się efekt kuli śnieżnej gdzie się usamodzielnisz i nie będziesz już potrzebował "wsparcia" innych YTberów. 

s4ElBud.png
  • 6 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

osobiscie nie ogladam zadnego youtubera, mam takie odczucie ze po co patrzec na kogos jak gra w gre, jak mam ja na kompie, i wiecej fanu mam z grania niz ogladania kogos jak gra. (malo maslane ale chyba wiadomo.) lubie popatrzec na kogos jak gra w gre ktorej nie mam i chcial bym zobaczyc czy sie oplaca kupic. zwykle filmik jest offniety w zaleznosci jak szybko mi sie spodoba by dalej sobie nie spoilowac rozgrywki :). a wracajac do tych youtuberow to STRASZNIE widac jak robia filmy dla ogladalnosci.. czyli upozorowane 'fejle", wymyslane przed kadra beczki z jakiegos tematu itd.. oczywiscie nie wszyscy. rozbawil mnie negatywnie slynny Minecraft blow gdzie wbilem na jego fanpage ktory gdzies byl reklamowany i pod kazdym jego wpisem/filmem "dobijemy 10k lapek w gore?" jakos wewnetrznie mnie to irytuje, nie wiem jak reszte.

Opublikowano

Tiwolt ma podobnie Gdyby nie spamił tymi nagraniami tak i był tam choc odrobine zabawny czy coś Miał by już więcej widzów jak np rezi czy multi ;p

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzisiaj bez proma Ciężko się wybić. Zdobyć pierwszą grupkę odbiorców jest dość trudno lecz potem ludzie zaczną sami dochodzić ;) 

I co najważniejsze Nie rób czegoś czego nie umiesz, nie lubisz i nie chcesz a robisz to na siłe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...