Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Liteon ihas 124 E problem z nagraniem płyty

szymtal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Postów na temat nagrywania gier pod lt 3.0 jest masa. Sam przeanalizowałem wiele. Jednak, postanowiłem założyć nowy temat, ponieważ liczę na jasne instrukcje i pomoc kolegów, a jestem ziiiiiielony. Pobrałem Assassin's 3, i zabrałem się za wypalanie. Z pierwszą płytką postąpiłem wg tego poradnika https://www.youtube.com/watch?v=EBg7AybsJvk.

W abgx nic nie pojawiło się na czerwono. W img burn przy weryfikacji wyskoczył błąd I/O. Gra na xboxie ruszyła do momentu kiedy zaczynam rozgrywkę, tzn chwilę po wciśnięciu "graj", cała konsola się zawiesza, nie pomaga wyjęcie płyty z napędu.

Drugą płytkę wypalałem zgodnie z instrukcjami popularnego poradnika, uzylem burner max http://xboxforum.pl/artykuly-31/nagrywanie-gier-pod-ixtreme-lite-touch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/, jednak nie wykonałem czynności związanej z wybieraniem płyty itd, gdyż nie znalazłem w sieci FW pod ihas 124 e. Abgx niby ok w img burn błąd weryfikacji, w xbox zaraz na starcie gry ściereczka ... 

Dodam ,że region gry to pal. smile.png

Naprawdę bardzo mi zależy na tym abym sam wypalił tą grę. spontaniczne: POMOCY! smile.pngPOZDRAWIAM

Opublikowano

Tego filmiku oglądał nie będę, ale poradnik z xboxforum 100% sprawdzony.

Z tym wybieraniem płyty to chodzi Ci o booktype ?

Myślę, że za bardzo Ci nie pomogę jeśli używasz innej nagrywarki niż Ihas 124B bo zawsze odradzam kupowanie komuś innych modeli, z powodu, że sam miałem bardzo dużo problemów jak i znajomi z nagraniem prawidłowo kopii gier na tych nagrywarkach.

Próbuj inne ustawienia, więcej bufforu, no i na 100% ustaw booktype.

Nagrywasz na verbatimach ?

Opublikowano

3 zmarnowane Verbatimy ... Ale jeżeli tyle ludzi pisze, że gry np gta 5 wypalają zwykła nagrywarka, to mi się nie udaje liteonem ... Była by możliwość podania instrukcji dotyczącą booktype na ihas 124 e ??  Może o za dużo proszę ale czy mogę prosić o podesłanie sceena img burna czy innych programów ? A co z błędem I/O. Tyle nurtujących pytań a nic nie mogę wyczytać z innych forum. Dziękuję i pozdrawiam.

Opublikowano

Z jaką prędkością nagrywasz? Co do gta 5 to polecam pierwszą płytkę na pendriva nagrać, drugą już normalnie ihasem.

btw. jaki xbox(rocznik, model)?

@Edit

I jak możesz to zrób screena z imgburn, po prostu zrób tak jak przy wcześniejszym nagrywaniu(główne okno)

Z booktype nic nie robisz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...