Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

zrywa internet jak gram w gry mp

julojuli321

Pytanie

Opublikowano

posiadam radiówkę 8/4mb i praktycznie od zawsze mam problem z tym, że podczas grania w jakąkolwiek grę mp zaczyna mi w nieokreślonych momentach zrywać połączenie (czasami co 5 min a czasami raz na dzień) mogę temu jakoś zaradzić? irytuje mnie jak gram w Poe jestem na końcu mapy a tu bam internet padł rób od nowa >< za skuteczną pomoc limit przez tydzień :D

24n3chy.jpg

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczynając od najmniej ważnych czynników.

Na początek: Odznacz "zezwól komputerowi na wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energii" we właściwościach karty graficznej.

Przełącz się z Wi-Fi na kabel.

Jeśli nie korzystasz z WiFi wymień kabel.

Jeśli masz możliwość to podłącz internet do innego komputera/laptopa i sprawdź czy problem będzie dalej występował.

Przeinstaluj sterownik karty sieciowej.

Zrestartuj router.

Czy internet zrywa się sam z siebie czy po prostu pada karta sieciowa?

1. odznaczyłem

2. próbowałem i tak i tak 

3. up

4.Niedawno zmieniłem kompa na starym miałem tak samo

5. przeinstalowywałem

6. jesli to zrobię będzie mnie to kosztować ok 50 zł :D (nie mam mozliwości sam go skonfigurować musi to robić ktoś od dostawcy)

7.raczej zrywa się sam z siebie bo mam kartę wi-fi i na niej też net pada :/

24n3chy.jpg

Opublikowano

Więc w takim razie na 99,9% to problem po stronie dostawcy lub urządzenia rozdzielającego internet. Dużo pewniej jest łączyć się po prostu po kablu. Zadzwoń do niego. Co do konfiguracji routera. Skoro znasz dane to możesz się w to bawić. EW. Spytaj kogoś znajomego kto ma ten internet czy ma taki sam problem. Pozdrawiam. ;)

4043121350.png

Opublikowano

Zaczynając od najmniej ważnych czynników.

Na początek: Odznacz "zezwól komputerowi na wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energii" we właściwościach karty graficznej.

Przełącz się z Wi-Fi na kabel.

Jeśli nie korzystasz z WiFi wymień kabel.

Jeśli masz możliwość to podłącz internet do innego komputera/laptopa i sprawdź czy problem będzie dalej występował.

Przeinstaluj sterownik karty sieciowej.

Zrestartuj router.

Czy internet zrywa się sam z siebie czy po prostu pada karta sieciowa?

4043121350.png

Opublikowano

Radiówka BOM dużo mówi. Zmiana na internet stacjonarny poprawi jakość użytkowanego internetu. Radiówki mają to do siebie że zrywają połączenie, mają niestabilny ping i.. No i często je wywala w kosmos.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...