Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Top 5/10 anime z poszczególnych gatunków

Rhide

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od razu napiszę, że nie jest to kolejny temat z serii "Top anime". Bo owszem, mój cel to prośba o wypisanie topki, ale nie byle jakiej. Np. top 5 shounenów. Pomoże to użytkownikom znalezienia dla siebie anime, oraz mozecie okreslic swój gust. Mysle, ze pomysl na temat calkiem ok.

To ja zaczne.

Nie ogladalem duzo anime, ale cos tam wypisze:

Top 5 shounenow:

1. Full metal alchemist brotherhood - Po prostu coś niesamowitego. Cała seria bez jakichś większych błędów logicznych, w miarę rozbudowana fabularnie, ciekawa, czuć ten klimat tajemnic/zagadek 9/10

2. Magi 2 - Magi 1 moim zdaniem jest gorsze, ponieważ w magi 2 się więcej działo i czułem większe emocje. Polecam, nie jest to moze seria dla jakiegos doroslego, ale 13-18 latek może sobie obejrzeć. 9/10

3. Fate/stay night - bardzo fajna seria, przyjemnie mi się oglądało. Ciut gorsze od fate/zero, ale fate/zero już podchodzi pod seinena 8,75/10

4. Magi 1 - idealne nie było, ale zasluguje na 4 miejsce w mojej topce. Przyjemne anime, fajne uniwersum, kreska, animacje. 8/10

5. Atak tytanów/Shingeki no kyojin/Attack on titan - bardzo przyjemne anime, ciekawa kreska i z początku fabuła. Pozniej przypominalo mi to troche napierdalanie pomiędzy mechami. Odcinki byly trochę przeciągane, glowny bohater jakis z*******y nie jest, typowy jak na shounena. Kupiłem sobie 1 tom mangi, nie przeciągają tak, pokazali od razu jak eren zdał, nie bylo o tym, ze sobie nie radzil z przestrzenym manewrem itp. 8/10

Top 5 seinenów:

1. Steins gate - perełka. Wszystko mi sie podobalo, poziom wręcz perfekcyjny. Na poczatku moze malo sie dzialo, ale to nie jest przeciesz anime o gatunku akcja. Polecam, 10/10

2. Fate/zero - lepsze od fate/stay night. Bardziej dojrzała seria. Dużo ciekawych bohaterow, pokonywali taktyką, a nie polegali na jakichś super umiejętnościach slugow jak w fate/stay night. Było nawet troche dramatu. 9/10

3. Code Geass - Kreska mi się średnio podobała porównując wlasnie do fate/zero, ale da sie przyzwyczaić. Fabularnie, anime po prostu genialne. Nie lubie op bohaterow, ale ten z code geassa to moj ulubiony bohater z wszystkich anime jakie obejrzałem. Moze dlatego, ze mial problemy mimo swoich umiejetności.. Obejrzcie sami. 9/10

4.  Toaru majutsu no index 9/10

5. Btooom 8/10

Mysle, ze na razie tyle starczy. Nie musicie dawac opisow, po prostu się nudziłem. Moje propozycje: Top 5 shounen, top 5 seinen, top 5 romans/komedia/szkolne życie, top 5 ecchi, top 5 dramat, top 5 shoujo  dalej sobie sam powymyślajcie

@Edit

JEŚLI NIE UMIECIE ZROBIĆ TOP 5 Z DANEGO GATUNKU, TO PO PROSTU WYPISZCIE TE 5-10 NAJLEPSZYCH Z TEGO GATUNKU, NIE KONIECZNIE OD NAJLEPSZEGO DO NAJGORSZEGO. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Ja kiedyś próbowałem oceniać anime, ale teraz twierdzę, że to bez sensu.

Każde anime jest inne i ma w sobie coś co je wyróżnia.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Ja kiedyś próbowałem oceniać anime, ale teraz twierdzę, że to bez sensu.

Każde anime jest inne i ma w sobie coś co je wyróżnia.

ale mozesz porownac przyjemnosc podczas ogladania jednego zalozmy shounena, a drugiego. Co w tym trudnego? Ocena jest subiektywna, nikt nie powinien miec do ciebie o nią pretensje. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

hmm to i ja wypisze

Top 5 shounen

1.Sword Art Online

2.Kuroko no Basket

3.bleach

4.Beelzebub

5.Log Horizon

Top 5 Seinen

1.Code Geass 1 i 2

2.Boku Wa Tomodachi Ga Sukunai

3.Black Bullet

4.Aldnoah Zero

5.Angel Beats!

Top 5 Shoujo

1.Tonari no Kaibutsu-Kun

2.Kaichou Wa Maid Sama!

3.Sukitte li na yo,

4.Vampire Knight

5.Arcana Famiglia

Opublikowano

hmm to i ja wypisze

Top 5 shounen

1.Sword Art Online

2.Kuroko no Basket

3.bleach

4.Beelzebub

5.Log Horizon

Top 5 Seinen

1.Code Geass 1 i 2

2.Boku Wa Tomodachi Ga Sukunai

3.Black Bullet

4.Aldnoah Zero

5.Angel Beats!

Top 5 Shoujo

1.Tonari no Kaibutsu-Kun

2.Kaichou Wa Maid Sama!

3.Sukitte li na yo,

4.Vampire Knight

5.Arcana Famiglia

Z tego co kojarze aldoah zero to seria, która jeszcze się nie skonczyla, czemu dodajesz ją do topki skoro jeszcze wszystko może się wydarzyć?

@HicKD no zobaczymy.. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Z tego co kojarze aldoah zero to seria, która jeszcze się nie skonczyla, czemu dodajesz ją do topki skoro jeszcze wszystko może się wydarzyć?wiem

wiem że się jeszcze nie skończyła dlatego 4 miejce u mnie zajmuje i nie ważne co się wydarzy to już niżej nie będzie

Opublikowano

Przecież ten temat się tak naprawdę niczym nie rożni od tamtego.  Równie dobrze możesz wypisać swoje TOP wg gatunków w tamtym temacie. W sumie ciekawa inicjatywa do rozszerzenia tamtego tematu.

Zakładanie tematów takich jak ten jest strasznie denerwujące ponieważ każdy ma swoją własną indywidualną listę anime i podchodzi do niej dosyć osobiście. Nie ma co tutaj dyskutować. Nie lepiej załozyc temat na jakąś ciekawą kwestie np jak ja tutaj kiedys : http://www.mpcforum.pl/topic/1129853-death-note-problem-moralnosci-i-takie-takie-dyskusja/page-6?hl=%2Bproblem+%2Bmoralnosci#entry10428446

Jestes typem marzyciela zawsze oderwany od ziemii, z pewnoscia dasz rade zalozyc temat prowadzący do fajnej dyskusji. A nie jakieś jebane top listy anime. WTF GUYS

TDJIuac.png

XDD

Opublikowano

Przecież ten temat sie tak naprawde niczym nie rózni od tamtego.  Równie dobrze mozesz wypisać swoje TOP wg gatunków w tamtym temacie.

ale nie zalozylem tego tematu, zeby pochwalic sie swoją topka, tylko zeby zobaczyc wasze topki gatunków i cos ciekawego znaleźć. Przy okazji ktoś inny też sobie podpatrzy. W tamtym temacie są ogolne topki, w tym gatunkowe.

Przecież ten temat się tak naprawdę niczym nie rożni od tamtego.  Równie dobrze możesz wypisać swoje TOP wg gatunków w tamtym temacie. W sumie ciekawa inicjatywa do rozszerzenia tamtego tematu.

Zakładanie tematów takich jak ten jest strasznie denerwujące ponieważ każdy ma swoją własną indywidualną listę anime i podchodzi do niej dosyć osobiście. Nie ma co tutaj dyskutować. Nie lepiej załozyc temat na jakąś ciekawą kwestie np jak ja tutaj kiedys : http://www.mpcforum.pl/topic/1129853-death-note-problem-moralnosci-i-takie-takie-dyskusja/page-6?hl=%2Bproblem+%2Bmoralnosci#entry10428446

Jestes typem marzyciela zawsze oderwany od ziemii, z pewnoscia dasz rade zalozyc temat prowadzący do fajnej dyskusji. A nie jakieś jebane top listy anime. WTF GUYS

ale nikogo nie zmuszam do wypisanie swoich top list gatunku, kto ma ochote ten to zrobi. Uspokój się, stary! Nie zakładam tego tematu, żeby popisać się pomysłem, chce po prostu znaleźć kilka serii z danego gatunku, poznać opinie innych oraz innym też może się przydać. Wiadomo, nie musi to byc top 5/10 według kolejnosci, ale np. 10 najlepszych shounenów, czy komedii nie koniecznie od najlepszej do najgorszej.

XrgAYyk.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

gto, school rumble, gintama. nie ma?

Boże ile razy można to powtarzać... Dla niego może to być najlepsza a te co podałeś DLA NIEGO mogą być mega-w-c**j gównami ;) Każdemu podoba się co innego I TYLE xD

@

Shounen

1. Bleach(TAK TASIEMIEC NA PIERWSZYM)

2. FullMetal Alchemist: Brotherhood

3. Saiyuki/Saiyuki Reloaded

4. Guilty Crown

5. Break Blade

Seinen

1. Death Note!

2. Hellsing/Hellsing Ultimate

3. Shiki

4. Shinsekai Yori(nie jestem pewien czy to jest seinen, ale chu)

5. Stein's gate

Opublikowano

@sebasku2 

Death note to ponoć shounen. Był wydawany w shounen jumpie i ma pewne cechy shounena. Aczkolwiek do seinena tez mu nie daleko, wiec ja go w ogole nie dodawalem do topek.

Top 5 sci-fi (kolejnosć pod wzgledem sci-fi, anime na np. 4 miejscu moglo mi sie spodobac bardziej od 2. miejsca, ale nie jsli codzi o konkretny gatunek - sci-fi)

1.Psycho pass

2. Steins Gate

3. Deadman wonderland

4. Code Geass

5. Toaru majutsu no index

XrgAYyk.png

Opublikowano

ECHI

1. KissxSiss OVA

2. KissxSiss

3. High School DxD New

4. High School DxD

5. High School of the Dead

6. Sekirei

7. Sora no Otoshimono

8. Green Green

9. Amaenaide yo!!

10. B Gata H Kei

MECHA

1. Code Geass

2. Code Geass R2 

Nie ma więcej- nie lubię mecha

SHOUNEN

1. Fairy Tail

2. Naruto Shippuuden

3. Bleach

4. HunterxHunter

5. Katekyo Hitman Reborn!

6. Naruto

7. Elemental Gelade

8. Soul Eater

9. Kami nomi zo Shiru Sekai (wszystkie sezony)

SEINEN

1. Hellsing Ultimate

2. Elfen Lied

Nie chce mi się wypisywać np. komedii/romansów itp. za dużo tego 

784091427630431250239.png
:D

Opublikowano

Nie będę rozpisywał na sezony

Ecchi

1. Sora No Otoshimono

2. KissxSis

3. Kore Wa Zombie Desu Ka?

4. Sangaka San To Assistant San To (Fabuły nie ma, ale najbardziej bekowe ze wszystkich ecchi jakie widziałem)

5. Zero No Tsukaima (Chociaż ledwo przebrnąłem przez drugi sezon, bo był wyjątkowo nudnawy i bardzo przewidywalny)

Topke hentai dodam później, bo wakacje jeszcze trochę potrwają C:

Opublikowano

Nie będę rozpisywał na gatunki, tylko po prostu dodam moje top 10 anime, które do tej pory oglądnąłem (jestem dość nowy w anime :D)

1. Death Note

2. Kuroko no basuke (jako i sam gram w kosza)

3. Sword Art Online

4. Fairy Tail

5.  Ao no Exorcist

6. Darker than black

7. Noragami

8. Kuroshitsuji

9. High School DxD

10. Steins Gate

Opublikowano

Nie będę rozpisywał na gatunki, tylko po prostu dodam moje top 10 anime, które do tej pory oglądnąłem (jestem dość nowy w anime :D)

1. Death Note

2. Kuroko no basuke (jako i sam gram w kosza)

3. Sword Art Online

4. Fairy Tail

5.  Ao no Exorcist

6. Darker than black

7. Noragami

8. Kuroshitsuji

9. High School DxD

10. Steins Gate

No wlasnie nie, musisz wypisywać topke gautnków.. Przez ciebie mi zamkną temat.. Jest temat w ktorym mozesz taką topke podać, ale w moim temacie tylko topki gatunków pls.  A po za tym jesli wedlug ciebie fairy tail, sao i highschool dxd, ao no exorcist są lepsze od steins gate to coś z toba nie tak moim zdaniem

@top 5 ecchi jakie oglądałem

Highschool dxd 2

Highschool dxd

Highschool of the dead

Ichiban ushiro no daimou

No game no life

Więcej chyba nie ogladalem.

Top 5 romans/komedia

1. Toradora

2. Angel beats

3. School days

Więcej na razie romans/komedia chyba nie obejrzałem

XrgAYyk.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Anime jakie bym mógł polecić z poszczególnych kategorii. Niektóre się mogą powtarzać ^^ (te która obejrzałem, a mocno nie przypadły do gustu to nie wypisywałem. Kolejność od góry, do dołu itd. nie ma żadnego znaczenia. Ogólnie wypisywałem :3 )

NAJLEPSZE EVER ( TOP 8 )

Mirai Nikki

Angel Beats

Sword Art Online

Tasogare Otome x Amnesia

Claymore

Akame ga KILL!

Sakurasou no Pet na Kanojo

Naruto Shippuuden

(spodobało się o wiele więcej, ale te które wymieniłem powyżej szczególnie zapadły w mojej pamięci ^^ ) + oglądam kilka naprawdę dobrych z obecnego ( jesiennego )sezonu i z 3 które zostały już dawno skończone :D

KOMEDIA:

Angel Beats

K-on

Sora no Otoshimono

PSYCHOLOGICZNE:

Zankyou no Terror

Death Note

Mirai Nikki

Mahou Shoujo Madoka Magica

Another

Corpse Party

Dangaronpa ( głupia cenzura :( )

Elfen Lied

Btooom!

ROMANS:

Sword Art Online I

Tasogare Otome x Amnesia

Sukiite ii na yo

Angel Beats (trochę tam romansu jest)

Ao Haru Ride

GRY:

No Game No Life

Sword Art Online

Selector Infected WIXOSS

Btooom!

( Log Horizon - słyszałem, czytałem że bardzo fajne. Za jakiś czas, jak kilka obecnych pokończę to może zacznę )

ECCHI:

Strike The Blood

High School DxD I, II

No Game No Life

Date a Live I, II

Trinity Seven

Akame ga KILL!

Highschool of the Dead

Sora no Otoshimono

HAREM:

Akame ga KILL!

Strike the Blood

Date a Live I,II

Trinity Seven

High School DxD I,II

Sword Art Online II 

Highschool of the Dead

Sora no Otoshimono

SPORTOWE:

Kuroko no Basket I,II

PEŁNOMETRAŻOWE

Hal

Mononoke Hime

Sen to Chihiro no Kamikakushi

(czekam na nowy film Naruto)

KRWAWE,DRAMAT

Claymore

Akame ga KILL!

Another

Tokyo Ghoul (szkoda trochę że była ta głupia cenzura )

Elfen Lied

Shingeki no Kyojin

HORROR:

Corpse Party

może jeszcze trochę Another

ZOMBIE / WIRUS:

Highschool of the Dead

Black Bullet

TRAGEDIA

Angel Beats

Deadman Wonderland

Tokyo Ghoul

Claymore

Akame ga KILL!

Elfen Lied

Shingeki no Kyojin

Another

Air 

Więcej już nie chciało mi się myśleć co bym mógł jeszcze wypisać, a czego nie :D ale jak sobie jakieś naprawdę fajne przypomnę, zobaczę i nie zapomnę, to dodam z pewnością. 

Opublikowano

Więc i ja wypisze swoje top 5 .

Sportowe :

1.  Hajime no Ippo 1/2/3  - to było dopiero coś ;D ciary na plecach podczas walk ^^ .

2.  Baby Steps

3.  Eyeshield 21

4.  Slam Dunk

5.  One Outs

Romans :

1.  Clannad 1/2 - Na zawsze numer jeden z gatunku .

2.  Sakurasou no Pet na Kanojo

3.  Angel Beats

4.  Sukitte Ii na yo.

5.  Bokura wa Minna Kawaisou

Horror :

1.  Hellsing

2.  Gantz

3.  Another

4.  Elfen Lied

5.  Deadman Wonderland

Dramat :

1.  Clannad 1/2

2.  Code:Breaker

3.  Black Lagoon

4.  5 Centimeters per Second

5.  C: The Money of Soul and Possibility Control

Fantasy :

1.  Ao no Exorcist

2.  Beelzebub

3.  Black Blood Brothers

4.  Blood Lad

5.  Baka to Test to Shoukanjuu

Nie mam czasu wypisać więcej gatunków .

rmoiyq.png

Opublikowano

Shounen:

1.FMA:B

2.Hunter x Hunter 2011

3.Bleach

4.Naruto

5.Dragon Ball Z

Romans:

1.Toradora

2.Lovely Complex

3.Golden Time

4.Sukitte ii na yo.

5.Nisekoi

Psychologiczne:

1.Death Note

2.Code Geass

3.Mirai Nikki

4.BTOOOM!

5.Deadman Wonderland 

Reszty mi się nie chcę a jak wiadomo listę może edytuję

Opublikowano

Top seinenów:

1. Steins;Gate

2. Code Geass

3. Phantom requiem for the phantom

4.  Zankyo no terror

5. Btooom

Nie wiem czy death note to seinen, jesli tak to daje mu 2. miejsce

XrgAYyk.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Top 5 romansów/ okruchy życia:

1. Toradora

2. Sakamichi no apollon

3. Angel Beats

4. White Album 2

5. Ano hi mita hana no namae wo bokutachi wa mada shiranai

XrgAYyk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...