Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam MMORPG z dużą ilością graczy

watchmen96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim, mam problem mianowicie nie wiem w co grać.Doradźcie jakiegoś mmorpg'a coś na podobieństwo metin2 ale nie koniecznie.

zależy mi szczególnie na:

-dużej ilości graczy online!

-masy ekwipunku

-najlepiej system non-target

-gra bardziej nastawiona na zwyłky exp niż na wykonywanie questów

-grafika 3D

-system PVP

nie interesuje mnie:

metin2,WoW,LOL,Tibia,Drakensang Online,

po prostu gra ma sie nie nudzić, a zeby kogoś spotkać nie chce łazić bóg wie ile po lokacjach

Opublikowano

Może Drakensang Online tam gra sporo ludzi jest kilka serverów questów to najczęsciej aby zabić ileść stworków lub bossa ale 35lv idze wbić bez misji tylko trudno jest 20 lv pokonać jak dobrze pamiętam trzeba dużo expić a nie ma na czym

Chcesz abym przeczytał twojego posta dodaj mój nick ;)

Szukam pracy­

9704614430021861204355.png

Opublikowano

Drakensang jest p2w, bez wydawania moze coś ugrasz ale watpie...

a jak chcesz naprawdę dobrą gre (z całym szacunkiem dla innych poniekąd :D) ale poza World of Warcraft nie ma nic godnego polecenia, wszystkie inne gry sa na gównianych silnikach z pikselową grafą,badziewną fizyką itp. po prostu chcą zarobic na mikropłatnościach dając graczom chwytliwy s**t, także polecam wow i prywatny serwer sunwell.pl (polski) 3k+ online czasami pod 4k podchodzi.

Opublikowano

akurat grałem na sunwell i nie mogłem sie doszukać jakiegoś wiekszego skupiska ludzi niż 10 osób..może musiał bym grać wiecej nie wiem,nie wnikam gra nie przypadła mi do gustu no i pisałem non target..piszesz o czymś przeciwnym ; / ale jak w temacie WOW odpada....

ps.grafika to nie wszystko

Opublikowano

Tak grafika to nie wszystko ale są gry slabą grafą robiąc to specjalnie, akurat większość gier jak lineage II i inne tego typu to typowe gówienka nastawione na mikroplatności. Jak non target to obecnie tylko Tera Online grałem chwile ale nie lubie non target (dowiedziałem się w trakcie :D) praktycznie jak zaczynasz już nie ma co bić czasami bo tyle ludzi, ale czytałem gdzieś że podobno (plotka) eng game jest troche zrypany.

Opublikowano

dziękuje za odpowiedzi, a mam pytanie wiec nie bede tematem nowym spamować,

Czy ktoś grał w path of exile? chodzi mi o liczbę graczy online czy jest tam z kim pograć? mam na myśli czy od pierwszych chwil można znaleźc sie w otoczeniu masy ludzi a przynajmniej sporej ilośc (metin2) czy wrecz przeciwnie tylko okreslone lokacje z kilkoma osobami expiacymi na krzyż (WoW)?

Opublikowano

w wowie masz klika ludzi expiących na krzyż ? Wątpię, może po północy, ludzi jest multum na każdym lvl-i zapisując się na dungeon długo nie czekasz ponieważ tyle osób gra nie mówiąc już o max lvl-u i głównym mieście gdzie biega 2k ludzi ciągle

Opublikowano

Zamknij ryj juz gandeald tym WoWem napisał ze WoW go nie interesuje a ty nadal spamisz plus wymyslasz ze gry takie jak lineage oraz drakensang to gry P2W co jest dla mnie smiechem i widac jakim jestes zapatrzonym gimbusem na WoWa dla twojej swiadomosci tak jak napisalem w innym temacie gra drakenssang 45LvL w tydzien, a po 3 tygodniach 2 sety legendarne plus 2 eventowe w tym dark plus 95% progresu postaci juz wykonane bez wydania ani jednego grosika ... ale ty mozesz nadal pisac ze bez kasy nie da sie grac w gry po za WoWem mimo iz na WoWa ludzie wydaja w sklep duzo wiecej kasy niz w inne gry ten fakt sie pominie, a ze grasz na priv serwerach to akurat masz duzo do gadania jezeli chodzi o swiat WoWa, polecam pograc na globalu inna gra i oko ci zbieleje ile ludzi tam inwestuje w sklepik wiec jak sie udzielasz to przynajmniej ogarniaj temat, takich ludzi powinno sie traktowac jak wiedzminow czyli na pal i stoisz do pokuty. [ i dla sprostowania bo na pewno sie przyczepisz tego napisałem ILE INWESTUJE W SKLEPIK, a nie ze jest P2W]

@topic

Jezeli chodzi o gry spełniajace twoje wymagania to beda takie"

- na pewno wszystkie HnS czyli Diablo3, Path of Exile, [ teraz szykuja sie jeszcze 2 lecz nie znamy jeszcze ich nazwy ] lecz jak wiadomo HnS to slabe PvP 

- a jezeli chodzi o zwykle RPGi z non targetem no nie ma takich duzo, a na ta chwile to chyba niema nic godnego polecenia chyba ze city of steam, jest na steamie gra sie przyjemnie, duzo ludzi tylko ze ilosc pathy nie poszla w jakos a ilosc i dla polaka nie koniecznie moze sie spodobac to co teraz prezentuje.

-a jezeli ominac non targeta to polecam Rift [ tylko strefa czasowa powoduje ze do godziny 15 jest bardzo malo ludzi jezeli chodzi o mapki 1-50lvl potem jest juz  sporo a wieczorami wystarcza na wszystko, lecz dungi i pvp robisz bez roznicy na czas bo na to zawsze znajdzie sie party, do 50lvl questy potem grind plus nie ma P2W oraz na 60lvl jest juz SPORO ludzi, jezeli cos sam gram to napisz w PW to dodam cie do ekipy z jaka gram ]

-C9 ludzie mowia ze spoko gra i jest malutki non target lecz mnie osobiscie nie przypadla do gustu gdyz nie lubie zamkniętego swiata ale z tego co sie orientuje nie ma P2W [ przynajmniej duzego ] i da sie dobrze grać.

- RoyalQuest wbrew pozorom jezeli jestes typem gracza co lubi grind oraz nie poddaje sie po 3 dniach gry intensywnego grania ta gra ci sie bardzo spodoba sam wbilem 60lvl assasinem [ najtrudniejsza postac pod expa ] i to solo zrobilem najlepsze eq +10 jakie moglem na fioletach / pomaranczowych bonach nie wydajac ani jednego grosika na gre wiec dla mnie ta gra P2W nie jest lecz dla multum ludzi tak co mnie bardzo rozsmiesza. ale opisujac gre wlasnie spełnia twoje wszystkie wymagania tylko ze jest to takie 2,5D lecz grindownik jest, PvP jest i tak na prawde gralem w duzo gier i RQ jezeli chodzi o PvP przebija wszystkie. Plus niedawno wyszedl "global" serwer na steamie wiec mozesz latwo przegonic topke, lecz nie jestem pewny czy utrzyma sie liczba online tam, osobiscie polecam wszystkim Rosyjski serwer lecz dla nowych graczy moze to byc cios w kolano z powodu jezyka. 

-polece moze jeszcze Rappelza slyszalem ze jest troszke zastosowan do tej gry, teraz maja laczyc serwery z europejskimi wiec graczy na pewno malo nie bedzie, lecz z tego co sie orientuje to questownik.

A jezeli chodzi o gre nie koniecznie pod twoje kryteria to polecam World of Tank jezeli lubisz "PvP" mimo iz to MOBA ma swoj styl i jezeli chodzi o PvP no nie ma tutaj innej funkcji :P od czasu do czasu tez pogrywam i moge cos podpowiedziec ^^

Jezeli cos zapraszam na PW bo nie lubie czytac postow ala gendeald oraz Revsa ktory wszedzie pisał ze drakensang to s**t a od czasu gdy napisalem ze dla mnie to nie P2W zaczął go polecac, hipokryzja pełna para ... 

@mod jezeli poleca mi %, nie usuwaj posta bo jest na temat i moze sie przydać panu watchmen 

76561198013232167.png

Opublikowano

1. Nie obrażaj bo ja Ciebie nie obraziłem

2. Nie są to gry p2w ? skądże a shop za realną kasę jest od tak...

3. Gram na globie i nie pierdol o sklepiku bo się kompromitujesz

4. Patrz punkt . 1

PS: nie używaj pojęć których nie rozumiesz :)

Opublikowano

@Gandeald to co napisałem to tylko moje i wyłącznie moje odczucia z gry, na sunwell zaprosiła mnie znajoma (ona krawy elf i ja) i powiem Ci od początku gry na expowiskach było naprawdę mało ludzi a grałem dość długo, potem gdy trafiłem do pierwszego miasta handlowego było kilka(naście) osób, wbiłem ponad (chyba) 30 lvl,miałem mounta i przez liczbę graczy odpuściłem.Gdyby ludzi było więcej i ten non target ;/...kto wie : ) pozdrawiam

a co do @yokize dziękuje za tak wyczerpującą temat odpowiedź bo zdecydowanie pomogła mi zorientować sie co i jak w temacie, właśnie pobrałem path of exile co prawda HnS ale skoro Diablo II,Torchlight przeszedłem z niemałą satysfakcją i z taką samą wybijałem każdego moba z lokalizacji to może i to bedzie dobre ; p

Zastanawiam sie jeszcze nad "Tera Online" ale że, gra troche waży to się wolę zastanowić nad wyborem + RoyalQuest/World of Tank jako ostatnia deska ratunku.

oczywiście leci kilka like na konto za pomoc, pozdrawiam

Opublikowano

Tera waży bardzo dużo tyle czekałem na pobranie :D , path of exile fajne grałem nie długo (25 lvl) chyba ale niestety do konta dostać się nie mogę bo zapomniałem hasła nawet na e-mail i dupa :) pewnie bym dalej grał ale od nowa się nie chce :), w grze najbardziej podobało mi się to że to praktycznie diablo III :D i te drzewko talentów tyle kombinacji :)

co do sunwella fakt może wydawać się że jest mało ludzi (jak expisz) bo są duże i wiele map, natomiast bo wbiciu 80 jest pełno ludzi to na bg to na pve, ale co kto lubi.

Opublikowano

gandeald WoW ma sklepik a w sklepiku mounty skiny itp i ludzie co graja w WoWa wywalaja wiecej kasy niz ludzie co graja w gry F2P i moze ty tego nie widzisz ale jest tak ze duza czesc ludzi ma cos z sklepiku WoWa a ceny nie sa takie male [ tak jak pisalem nie mowie ze to P2W tylko ze wydaja wiecej kasy wiec czytaj ze zrozumieniem ]

A co do P2W tych gier to przykro mi jezeli ja z podstawowa znajomoscia tych gier i średnia czasu spedzajaca nad nimi zdolalem zrobic progres prawie 100% postaci w nie duzym odstepie czasu nie wydajac ani grosza no to sorka ale jest to na prawde MEGA P2W. jak ktos jest leniem to dla niego wszystko jest P2W taka prawda wiec koniec tematu przynajmniej dla mnie, a ty mozesz nadal pisac ze nie umiesz w cos grac lub sklepik jest taki oraz taki to gra jest P2W.

@topic Nie potrzebuje lapek wystarczy ze przydala sie moja odpowiedz a co do Path of Exile sam chetnie bym pogral wiec jezeli jest taka mozliwosc daj jakis namiar na steam to moze troszke ci przybliże swiat PoE bo troszke tego jest a bedzie jeszcze wiecej w niedalekiej przyszlosci. jedyny minus tej gry to slaba optymalizacja co powoduje spadki fps oraz wywalanie z gry podczas przechodzenia do lokacji.

76561198013232167.png

Opublikowano

No chciałbym zobaczyć tę twoją postać na którą nie wydałeś kasy :) (jak już ją założysz :)

a co do Drakensang fakt nie p2w:

Kupując Złote Premium, uzyskasz na 30 dni :

- dodatkowe poszerzenia inwentarza (28 miejsc)
- bezpłatną identyfikację ulepszonych (zielonych), magicznych (niebieskich) oraz nadzwyczajnych (fioletowych) przedmiotów
- bezpłatne podróże
- bezpłatne natychmiastowe ożywianie na tym samym terenie
- bezpłatne wymieszanie na nowo codziennych wyzwań
- bezpłatne resetowanie biegłości
- dodatkową małą skrzynkę niespodziankę z racji bonusu za codzienne logowanie
- automatyczne zbieranie walut gry

Pakiet premium jest od tak sobie wymyślony :) w ogóle nie daje przewagi w ogóle :)

Opublikowano

Jezu wywal sie gimbusie bo już patrzeć na te bzdury nie mgoe

@Topic ja polecam ci aiona nie ma p2w (wszystko co jest w sklepiku mozesz kupic za kinahy czyli walute w grze) expi sie naprawde miło lecz tylko na questach. Jest 11 klas postaci. Otwarty świat i target. Ale naprawde świetny end game. Polecam gorąca mam 6 postaci full level full legend eq gra po polsku jest polski server duzo ludzi gra. Lecz gra jest target. Ale pvp jest boooskie xD polecam gorąco.

Opublikowano

Gimbus :) uroczę :) ale niestety jak ktoś tu jest tym "gimbem" to właśnie Ty dlaczego ? ponieważ nie szanujesz zdania innej osoby :)

To ty nie szanujesz naszego zdania tylko WoW  wow wow! Dziecko które dostało internet 2 dni temu  zobaczyl ze dobre recenzje z 2007 roku nawet nie grał i WoW ! wow!!!! więc kto tutaj nie szanuje zdania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...