Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak grać na serwerze ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Zrobiłem właśnie swój serwer. Ustawiłem konfiguracje jakie chce, ustawiłem ip i.... co dalej ? Co trzeba zrobić, by ktoś dołączył ?

Potrzebne będzie hamachi ? Gdzieś słyszałem że trzeba ustawić ip z hamachi i coś tam jeszcze.... pomoże kto ? :D

3d10a40e96e20.png

Opublikowano

Pobierasz Hamachi: http://www.dobreprogramy.pl/LogMeIn-Hamachi,Program,Windows,12323.html 

Włączasz Hamachi, następnie włączasz przyciskiem, klikasz Sieć -> Utwórz nową sieć -> ID sieci( nazwa sieci): -> Hasło -> Powtórz Hasło: ustalasz hasło do sieci. Później twój kolega musi też mieć Hamachi i dołączyć do sieci czyli Sieć -> Dołącz do istniejącej sieci i wpisuje kolega nazwę sieci i hasło. Obok włącznika Hamachi masz swoje IP, kopiujesz je i wklejasz do server-ip w pliku server.properties. I to tyle włączasz Minecraft wklejasz IP i działa serwer :)

Pozdrawiam

sygnaturka.png
Opublikowano

Hamachi jest potrzebne tylko jak masz wifi lub modem i nie zrobisz portforwardingu.

Masz wifi lub modem?

"Los nagradza przygotowanych"

(Liberator 2)

Opublikowano

Okej a mógłbym grać na tym serwerze z kumplem z tego kompa, w którym mam ten serwer ?

Jasne.

Wtedy jako IP u siebie w grze wpisujesz to co wpisałeś w configu, albo localhost:<port>.

"Los nagradza przygotowanych"

(Liberator 2)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...