Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi w dayz standalone

Visser79

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam problem z dayz możecie mi pomóc bo mam lagi i nie wiem czemu.

Procek: Intel core i7
Karta graficzna: AMD Radeon HD 8600/8700M
RAM: 8

Opublikowano

Standalone jest grą w fazie alpha i ma pełno niedopracowań. ;) 

Opublikowano

Mówisz o DayZ SA, a piszesz w dziale DayZ Mod.

Mówisz o lagach, a kolega ci mówi o spadkach FPS.

Ludzie . . . 

Jeśli masz lagi to pewnie masz przeciążony internet ( pobierasz coś itp. ) lub poprostu masz internet z biedronki.

Jeśli masz spadki FPS to zmniejsz ustawienia graficzne. Polecam wyłączyć cienie bo one zabijają FPS

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

Opublikowano

Mówisz o DayZ SA, a piszesz w dziale DayZ Mod.

Mówisz o lagach, a kolega ci mówi o spadkach FPS.

Ludzie . . . 

Jeśli masz lagi to pewnie masz przeciążony internet ( pobierasz coś itp. ) lub poprostu masz internet z biedronki.

Jeśli masz spadki FPS to zmniejsz ustawienia graficzne. Polecam wyłączyć cienie bo one zabijają FPS

<Śmiech> Gdzie ja piszę o spadkach klatek? Po prostu DayZ Standalone jest bardzo niedopracowane i spadki fps czy "lagi" nie są rzadkim problemem. :)

Opublikowano

Spadki FPS zależą od niedopracowania gry.

Lagi już nie mają z tym nic wspólnego. W większości przypadków są one spowodowane słabym lub przeciążonym internetem, a w mniejszej części przeciążeniem serwerów ( jeśli występują ). 

Alpha nie ma w tym nic wspólnego.

<Śmiech>

76561198030011137.png

Opublikowano

Spadki FPS zależą od niedopracowania gry.

Lagi już nie mają z tym nic wspólnego. W większości przypadków są one spowodowane słabym lub przeciążonym internetem, a w mniejszej części przeciążeniem serwerów ( jeśli występują ). 

Alpha nie ma w tym nic wspólnego.

<Śmiech>

Lagi nie mają nic wspólnego z niedopracowaniem gry? Przeciążenie serwerów to też niedopracowanie gry, gdyż po prostu są słabo zoptymalizowane. ;) Nieraz zdarzyło mi się że inny gracz nagle teleportował się 10 metrów dalej... I o dziwo ten problem mam tylko w DayZ Standalone. :O

Opublikowano

Zacznijmy od tego że jest wiele serwerów prywatnych :)

76561198030011137.png

Opublikowano

To nie jest temat do dyskusji tylko został stworzony po to żeby pomóc naszemu koledze w ogarnięciu lagów.

Jeżeli borykasz się z lagami w grze to najlepiej zmień ustawienia graficzne na najmniejsze, pozamykaj zbędne programy przy odpalaniu i podczas grania w DayZ Standalone.

Możesz również spróbować przeczyścić komputer.

Znalazłem również stary, ale bardzo dobry filmik który pokazuje jak pozbyć się problemu z lagami.

Jeżeli to nic nie pomogło napisz do mnie na PW, na pewno jakoś temu zaradzimy.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...