Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zed

Alex Mercer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Zna ktoś jakieś prawilne pro combo na Zeda ? Nie ogarniam troche jak łapać nim kille ale champ mi się podoba i chciałbym go ogarnąć :D

3d10a40e96e20.png

Opublikowano

Pamiętaj, żeby combo zaczynać od R'ki i żebyś miał energie na walnięcie wszystkimi skillami.
Wbijasz R potem walisz W żeby pojawił się drugi cień żeby więcej dmg wpadło, potem możesz użyć E żeby dostał slowa by na końcu łatwiej trafić z Q. Na samym końcu znów klikasz R i cofasz się do miejsca w którym zacząłeś ultować i rywal zapewnie już nie żyje bo death mark się aktywował. 
Pamiętaj że im więcej dmg zadasz gdy wróg jest zaznaczony(zaznaczasz go używając R) tym więcej hp mu spadnie.

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Nie używaj ulta jak lama na linii,pierw poke na przeciwnika potem jedziesz z ultem.

Zasada jest taka,pamiętaj aby mieć pełną energię,bo potem nie będziesz miał energii na jeden skill i combo pada.

Najlepiej wbić się na R>W>Q>E no i potem znowu R ,żeby szybko uciec,najlepiej mieć ignite na zedzie,maxujemy Q>E>W,choć faker czasem maxuje Q>W>E,nie wiem dlaczego.

W tf spokojnie wbijasz się w adc/midlanera na ulcie i combo.

Botrk i brutalizer to core,potem z brutaliziera black cleaver,albo youmuu ;)

Defensywne to :paszcza malmortiusa albo GA.

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Okej a jak z buildem ? Ja przemyślałem i na razie robię tak :

Start  - Długi miecz + potki + ward

Botrk z miecza, potki za każdym razem powracając do bazy

lodowy młot - defensywnie + aa spowalnia, mały dmg od ataku

jakoś między dwoma poprzednimi składam butki mobilności + żwawość, po lodowym młocie już zawsze są złożone

I potem .... no właśnie. Ja zrobiłbym ofensywnie

coś na przebicie czyli ostatni szept/yomumu/czarny tasak (który najlepszy ?)

Na koniec infinity i krwiopijec.

Co trzeba w nim zmienić ? Nazwy itemków prosze po polsku :)

3d10a40e96e20.png

Opublikowano

Ja robię tak. Kupuje dorana(miecz) na start. Po pierwszym powrocie staram sie kupic kordelas, potem tłuczek ---> ostatni szept ---> youmuu ---> botrk (ew botrk koncze po kupieniu tluczka) ---> czarny tasak ---> GA

Ew. zamiast czarnego tasaka mozna kupic hydre albo krwiopijca. Aczkolwiek ja preferuję ten build wyżej.

Opublikowano

Okej a jak z buildem ? Ja przemyślałem i na razie robię tak :

Start  - Długi miecz + potki + ward

Botrk z miecza, potki za każdym razem powracając do bazy

lodowy młot - defensywnie + aa spowalnia, mały dmg od ataku

jakoś między dwoma poprzednimi składam butki mobilności + żwawość, po lodowym młocie już zawsze są złożone

I potem .... no właśnie. Ja zrobiłbym ofensywnie

coś na przebicie czyli ostatni szept/yomumu/czarny tasak (który najlepszy ?)

Na koniec infinity i krwiopijec.

Co trzeba w nim zmienić ? Nazwy itemków prosze po polsku :)

Nigdy na Zedzie infinity i lodowy młot. Najlepiej i Yomuu i ostatni szept. Najpierw brutalizer/połowa botrka zależy czy wygrywasz na linii czy nie. Potem LW, potem Yomuu 

Opublikowano

Ja składam się tak :

Merce/Tabi/Jonki > BotRK > Yoummu > LW > MoM/BT > GA

najpierw składam brutalizera i cutlassa. Potem kończę butki i BotRK, a następnie Yoummu. Potem zależy jak jest nafeedownay AP to MoM'a, jak nie to LW. ;-)

Opublikowano

Ja tak się buduję 

Botrk > Brutalizer > Last Whisper > Kończymy Brutaliziera na Youmuu > BT/Hydra/Paszcza Malmortiusa > GA

A buty zależą od sytuacji ale najlepsze tabi albo merkurego

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Specjalista
Opublikowano

Koledzy nie mowili o tym zebys pamietal o stunie enemy bo jak klikasz R a tu stun od pantheona i gg.

Co do buildu ja skladam go tak miecz + 3potki-palka-hydra-youmu-buty na cd- LW - ostrze nieskonczonosci- Ga/miecz co daje ap shielda :v z baronem i tym duzym potkiem mialem z 630ad

Opublikowano

bez długiego miecza i 3 pot early przegrywasz nie kupuj doran blade

pierwszy zakup po powrocie zależy od "pierwszego killa" jak dla ciebie to brutallizer,a dla wroga to kordiel

shockblade_zed_by_greenmotion-d73k92u.jp

///.. The Shadows Have Enlightened Me..\\\

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...