Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z lagami

Gotyer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gram na Europie i mając dobry internet wydaje mi się że mam lagi, wrogowie dostają dmg jakoś tak z opóźnieniem, a jak patrze na ping "tam to jest chyba takie coś jak zasięg" to mam 2 kreski tylko... Drugą kwestią jest błąd przy uruchamianiu gry, czasami mi wyskakuje i w zawartości na końcu jest "1:1000" a czasami jak uruchomie to tego nie ma i moge normalnie grać. Ktoś zna rozwiązania na te dwa problemy?

Opublikowano

1.Zrób test i zobacz jaki masz ping i szybkość internetu, wyłącz zbędne pogramy podczas grania, najlepiej te co zżerają ci internet czyli gg,skype itd.

2.Podstawowym zaleceniem jest reinstalacja gry ((w innych przypadkach to pomaga)) i uruchomienie plik .exe jako administrator. 

Opublikowano

U mnie też tak jest ale tylko medykiem internet mam też dobry medyk ma shotguna (nie wiem czy dobrze napisałem) to wersja beta możliwe że jeszcze tego nie dopracowali

Opublikowano

1.Zrób test i zobacz jaki masz ping i szybkość internetu, wyłącz zbędne pogramy podczas grania, najlepiej te co zżerają ci internet czyli gg,skype itd.

2.Podstawowym zaleceniem jest reinstalacja gry ((w innych przypadkach to pomaga)) i uruchomienie plik .exe jako administrator. 

Ping: 37 ms 

Down: 4mb/s

Up: 1,1 mb/s

Na speedtest.net robiłem.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Hahahahahahahaha xD

Nie pomagaj jak nie masz bladego pojęcia na temat błędu. Marnujesz czas ludziom.

Odnośnie błędu:

czasami mi wyskakuje i w zawartości na końcu jest "1:1000"

Jak wciskasz w launcherze "zagraj". to naciskaj go raz. Czasami chwilkę się zatnie ale ruszy.

Błąd wyskakuje jeśli klikniesz szybko dwa lub więcej razy w ten przycisk (spróbujesz uruchomić gry kilka razy)

Co do pingu z serwera to sprawdzasz go otwierając konedy

start -> cmd  "wciskasz enter"

wpisujesz: ping eu.server.warface.com "wciskasz enter"

I wtedy widzisz swój prawdziwy ping, jaki masz w grze.

Dla przypomnienia ping jaki masz w lobby jest nieważny (inny serwer obsługuje lobby a inny same gry).

speedtest jest niewiarygodny ponieważ jest sponsorowany oraz "boostowany" przez providerów tylko po to by mieć "ładne" wyniki.

Do 30 pingu jest ok

Powyżej jest coraz tragiczniej.

60 jest tragicznie.

120 jest niegrywalne.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...