Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blitzcrank wasze zdanie

ToNieJaPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mhm, to nie powinieneś mieć wcale killi przy takim buildzie, może troche potrenuj granie na supporcie blitzem a jezeli sie nie uda przestać zbierać killi, to graj inną linie innym champem. Support pewnie nie jest dla ciebie.

xvez_eune_55_6_logo.png

Opublikowano

Po prostu jak widzisz że ktoś jest na low to nie używaj ulta. Bo często jak jest blitz w mojej drużynie to cwaniak specjalnie czeka aż zawodnik będzie na low i dobija z ulta. A potem ma więcej fragów niż adc.

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

supportem trzeba umieć grać, jeżeli nie masz asyst lub masz więcej killi od asyst to może oznaczać 2 rzeczy

1 jesteś gównem a nie supportem

2 twój adc zamiast zabijać pada i sam musisz dobijać przeciwników w większości przypadków (co zdarza się bardzo rzadko bo nawet taki typowy biedaczek cebulaczek potrafi zabierać kille z pomocą supporta)

47yhn8.jpg

na chuj sie patrzysz konfiturko?

Opublikowano

Ja gram only support i zawszę wezmę te 2-3 kille, ale nie jestem na wysokiej dywizji więc to dla mnie norma. Support też człowiek xD

Nikt nie będzie spał spokojnie

Opublikowano

Ło k***a blitz na midzie XDDD nawet ja tak nie robie, ale jak masz na suppie więcej killi niż twój adc to to jest coś jak moja koffana dywizja kebsow albo pierwsze lvle, no jeśli tak robisz to pompa ale na mida tym nie chodź.

Opublikowano

Blitzem od biedy możesz iść na mida ale tylko w dywizjach bronz-silver. Z tym, że wtedy musisz mieć na topie jakiegoś Zeda czy kogoś z dmg, a w jungli tanka jeśli szedłbyś na midzie full AP.

On ma super przeliczniki (bo 100% AP) ale jak nie trafi z graba [Q] to jego rola się kończy chyba, że jest w TF'ie to ładny dmg zrobi AoE dzięki ultowi i gauntletowi (AoE slow i dmg).

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Blitzcrank typowy support, aczkolwiek jeżeli byłyś ogarniętym graczem (po pytaniu wnioskuje, że trochę Ci brakuje) to mógłbyś nim iść do jungli, gdzie sprawuje się całkiem ok :) Można nim robić fajne ganki z grabem i podrzuceniem .

B.

fiR919k.png

Opublikowano

Blitzcrank typowy support, aczkolwiek jeżeli byłyś ogarniętym graczem (po pytaniu wnioskuje, że trochę Ci brakuje) to mógłbyś nim iść do jungli, gdzie sprawuje się całkiem ok :) Można nim robić fajne ganki z grabem i podrzuceniem .

B.

Jungle? Też o tym myślałem i widziałem takiego typa ale jakie runy wtedy? :D  Bo ja myślę, że armorów dużo do sustainu bo wolno czyści jungle, mr per lvl, attack speedy i lecieć ale nie wiem bo bałem sie próbować rankedy ;]

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Jungle? Też o tym myślałem i widziałem takiego typa ale jakie runy wtedy? :D  Bo ja myślę, że armorów dużo do sustainu bo wolno czyści jungle, mr per lvl, attack speedy i lecieć ale nie wiem bo bałem sie próbować rankedy ;]

Rankedy na 1 raz to Sobie daruj :-) On nie jest taki prosty. Pod jungle imho atack speed, armor, mr p lvl, mov speed. Normalnie zaczynasz z machetą i robisz spirit of the ancient golem potem Iceborn Gauntlet lub Trinity force (polecam to 1) i potem to już jakieś Randuiny czy sunfire capy. Ew. można jakieś itemy tankowe pod ap, ale nie jestem zwolennikiem.

B.

fiR919k.png

Opublikowano

Co wy się gówno znacie, czemu support nie może mieć killi?

Wy się wcale nie znacie i tylko umiecie wyzywać ludzi co biorą kille na supporcie.

Weźmie killa to weźmie no spoko, nic się przecież nie stało, nie raz widziałem jak support zamiast dobić chciał zostawić dla adc, i frag uciekł bo zazwyczaj kazdy adc flejmuje jak weźmiesz choć jednego killa supportem.

Nie słuchaj się ich możesz brać kille, to nie grozi banem ani nie jest zakazane, po prostu bezmózgi z tego forum uważają że to adc carruje każdy mecz, ale gówno prawda, bardzo często sięspotykam z sytuacjami gdzie to support robi więcej dmg od adc, i oczywiście wnosi jeszcze dużo cc, i zapewnia dużą wizje zespołowi.

I robi więcej niż taki adc z fragami, bo nikt na żadnym forum nigdy nie napisał że to support carruje, i żaden support nie czuje presji że musi wycarrować, co się zdaża w przypadku adc, gdzie ludzie się za bardzo starają i gówno z tym robią.

A i jeżeli dobrze grasz blitzem, to czemu by nie grać nim na midzie, jeżeli masz dużo fanu z gry blitzem i naprawdę go ogarniasz to możesz iść na mida czy topa.

Opublikowano

Jungle/top/mid Blitzcrank odpada. Jego rola jest jedna support. Nic więcej, tam się po prostu nie nadaje. Co z tego, że ma graba oraz podrzucenie go góry, jak taką jungle będzie czyścił z co najmniej rok. Brak podejścia do minionów na midzie, lepszy mider i nie da mu w ogóle farmić. On nadaje się tylko na supporta, ma graba, podrzucenie, MS po użyciu z W czyli dobre cechy dla support nikogo więcej. A jeśli masz więcej killi niż asyst, to:

1) Twój adc jest ch.....

2) Stealujesz fragi z ulta.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

@morness

Widzę kierujesz się tylko powszechnie uważaną metą. Blitz jak najbardziej nadaje się do jungli i czyści ją całkiem ok (w podobnym tempie jak nasus). Daje sobie radę. Wystarczy tylko odpowiedni build i podejście.

B.

fiR919k.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...