Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania o mainowanie

Freejung

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. mam zamiar zaczac mainowac jakas postac, lecz przed tym chcialbym sie dowiedziec wszystkiego o mainowaniu. 

moze na poczatek podstawowe pytanie - czy mainowanie sie oplaca? jakies plusy, minusy?

drugie pytanie - ile gier trzeba mniej wiecej rozegrac aby moc stwierdzic, ze postac sie mainuje?

trzecie pytanie - upatrzylem juz sobie lee sina do mainowania, lecz zastanawiam sie takze nad zedem lub fizzem - lecz inne propozycje takze przyjmuje. kto jest najlepszy do mainowania? 

czwarte pytanie - czy mainowanie polega doslownie na tym, ze gra sie non stop ta sama postacia, czy mozna np. 6 gier dana postacia i 4 gry roznymi innymi? 

to chyba tyle, z gory dzieki za odpowiedzi :') 

Opublikowano

#1. Jak najbardziej się opłaca. Możesz "wymasterować" jedną postać i być najlepszy na tej postaci, ot co. Plusy - najlepsze techniki, skillsy, umiejętności ponad przeciętne po wymainowaniu. Minusy? Czasem można "przegrać" się na jednej postaci. 

#2. To zależy, możesz po 10 stwierdzić, że idzie Ci świetnie daną postacią i trenować ją dalej, a czasem trzeba rozegrać 100, 200 gier, żeby móc stwierdzić, czy ma się skilla.

#3. Lee Sin? Nienajlepsza postać imo, są o wiele lepsze, jak Zed, Yasuo, Lucian lub choćby Fizz. Imo najlepsi do mainowania są Assassins lub Fighters. 

#4. Poniekąd tak, aczkolwiek nie należy przesadzać z "mainowaniem" postaci, bo można się "przegrać", jak już wspomniałem i mieć jej dosyć. Graj po kilka gier jedną postacią, ćwicz techniki, trenuj skilla, potem rozegraj inną postacią, znów wróć i gotowe. 

Mam nadzieję, że chociaż troszeczkę przybliżyłem Ci pojęcie mainowania oraz co, jak i gdzie leży :) W końcu jesteśmy z Gold Division, musimy sobie pomagać :P

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

1 - Opłaca się. Dlaczego? Moim zdaniem powinniśmy grać postaciami, którymi potrafimy, znamy ich mechanikę. Mainując tą postać możesz wycarrować swoj team w SoloQ.

2 - Ciężko to określić, bo nie ma żadnej granicy. Graj po prostu do póki jej nie opanujesz do perfekcji

3 - Lee Sin jest świetnym champem do mainowania, ale ludzie popatrzyli na Inseca i myślą: "ojeju ja też taki będę. Idę pograć Lee". Ogarnięty Lee Sin jest świetnym pickiem no i wychodzą plejsy jak na LCS. Zed również jest dobry, ale najlepszą postacią do carrowania, którą wymieniłeś jest Fizz.

4 - Nie koniecznie. Jak już napisałem wcześniej: graj danym champem do póki nie opanujesz go do perfekcji. Jako przykład można podać Trick2g - Udyr, Best Riven NA - Riven, czy MuczaczosLive - Teemo. Jak opanujesz do perfekcji np.: Dravena, to bez problemu powinieneś łapać 2 topory w TF'ach :)

Opublikowano

Best Riven NA - Riven

Każdy jako najlepszą riven wymienia "Best Riven NA", a tak naprawdę BoxBox gra nią 10x lepiej :[]

@topic Wybierz sobie najlepiej postać, którą najprzyjemniej ci się gra.. bo uwierz mi.. po 100-200 rozegranych grach ciągle tym samym championem potrafi się on trochę znudzić - a to jest najgorsze. Od siebie mogę Ci poradzić, żebyś nie mainował lee sina, bo co 4 osoba go mainuje :O . Polecam Ci jakąś mało graną postać/niekonwencjonalny pick, którego raczej nikt Ci nie zabierze i nikt nie będzie potrafił na to grać. Np. Talon.. chociaż Fizz też fajny do mainowania :D

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...