Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki fps'ow w grze

szpontix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Komputer spelnia monimalne wymagania. Jakis czas temu. Jakis dluzszy czas temu gra dzialala normalnie. Co prawda fps'y nie robily szalu bo bylo ich raptownie okolo 20, ale bylo stabilne. Od kilku dni komp sie przegrzewa i tu pytanie. Tylko jedno i nie oczekuje jakis rozbudowanych odpowiedzi, i jakis pytan na temat pc'ta bo jestem pewien na 10000 procent ze minimum to on spelnia. Do czego zmierzam? Czy wymiana pasty termo-przewodzacej (czy jakos tak) moze poprawic stabilnosc fps'ow i jako-tako zmniejszenie tych cholernych lagow?

Opublikowano

jak Ci się grzeje procek, to możesz zmienić, coś na pewno pomoże, ale jak jest na pograniczu minimalnych wymagań to i tak będzie się grzał bez dobrego coolera

3JcjhIq.png
Pomogłem? Daj "Lubię to", to nic nie kosztuje...
MyAnimeList

Opublikowano

na pograniczu nie jest, ale grzeje sie jakos po 2h gry, a czasem nawet mniej. Poprostu nie wiem co jeszcze moge zrobic zeby fps byly mniej wiecej stabilne. tak jak wyzej pisalem. fps sa na pograniczu 20 czasem w niektorych miejscach spada do 6 czasem mniej czasem wiecej. spadki fps mam tez jak ktos we mnie strzeli. laguje wtedy i nic nie moge zrobic, dlatego teraz ucze sie grac na odleglosc... Zobaczymy jak z ta pasta bedzie. na dniach postaram sie wymienic i dam odpowiedz, albo edytuje 1 post i powiem o ile mniej wiecej doda fps'ow. moze sie przydac dla innych.

Opublikowano

No przyda sie bo tez w ch***** nie byl czyszczony. Znaczy jakos tak dokladiej w srodku... Po jutrze to wszystko zrobi kolezka i dam zna czy to cos wgl pomaga, bo byly rozwiazania z najnizszymy detalami idt, ale jeszcze nikt nie pisal czy czyszczenie i takie tam pomaga. ;D

Opublikowano

NVIDIA GeForce9300M G cos takiego. jak mowilem jestem zielony. kolega sprawdzal wymagania i zapewnial mnie kilka razy ze komputer da rade bez dwoch zdan a jak pytalem czy na pewno mowil ze nie mam co pytac bo powiedzial mi raz i koniec. 

Zmienilem paste i nic nie pomaga. tyle ze sie tak szbko sie nie grzeje.

Wyczyscilem go tez nic nie zmienia. Poza tym teraz z 20/15 mam 10/11 fps... nie wiem czemu ale sie zmienilo na gorsze....

@edit: i zmieniam tez wylad visty na najlepsza wydajnosc i wyglada jak 95, zmieniam zgodnosci i nic. kuzwa to wina nie wiem... Moze wy wiecie co jest przyczyna. Ram spelnia bo mam 4gb grafika prawdopodobnie tez dobra... nie wiem co jest grane...

@@edid: i czy nie ma jakiegos commandline'a do tego? juz i tak mam wszystko na minimum w ustawieniach gry a to nic nie daje. moze mozna jeszcze jakos to zoptymalizowac...

Opublikowano

po pierwsze, grafika mieści się w minimalnych ustawieniach, ALE te wymagania były prawdopodobnie podawane przy starcie gry(karta grafiki 256 MB), teraz po wszystkich patchach, ulepszeniach gry, może po prostu nie wystarczać

po drugie, jaki masz procesor? 

3JcjhIq.png
Pomogłem? Daj "Lubię to", to nic nie kosztuje...
MyAnimeList

Opublikowano

Teraz aby grać normalnie w APB ( ale i tak będą co jakiś czas ścinki) trzeba mieć komputer z grafiką poziomu minimum GTX 4xx, z 6GB RAMu, procesor Phenom II X4 // Intel Core i3, Intel Quad Core

Opublikowano

[...]ALE te wymagania były prawdopodobnie podawane przy starcie gry(karta grafiki 256 MB), teraz po wszystkich patchach, ulepszeniach gry, może po prostu nie wystarczać

po drugie[...]

No fakt. Tego nie przemyslalem. Wiec mysle, ze nic nie pomoze jak zmiana komputera na lepszy :D Dzieki wielkie za ogolna pomoc. :)

GTX 4xx, z 6GB RAMu, procesor Phenom II X4 // Intel Core i3, Intel Quad Core

PS: Duzo mi to nie mowi xD zielony jestem.

@Edit: Chyba juz mozna zamknac. I jeszcze raz wielkie dzieki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...