Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

PriceChoop

escaperz.lordm

Pytanie

Opublikowano
cześć, chciałem dziś pobrać kamera i po wejściu na stronę z downloadem pobrałem downloader który pobrał mi 10 razy ten sam plik, po czym zasyfił mi komputer własnie jakimś PriceChoopem, teraz za każdym razem gdy wejdę w byle jaką przeglądarkę uruchamia mi się tryb programisty który włącza rozszerzenie PriceChoop. 

Póki co uruchomiłem SpyHuntera 4 i skanuje komputer, avast szybkie skanowanie poleciało 8 wirusów i wszystkie usunięte oprócz jednego bo się nie dało, PriceChoop usunięty z panelu sterowania, przeglądarka wyczyszczona przez ccleaner i wyczyszczony rejestr przeze mnie. 

lownfast

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w chrome już się nie włącza natomiast po uruchomieniu explorera avast świruje tak jak to było w przypadku chrome gdy się uruchamiał ten pricechoop. 

@Edit

w rozszerzeniach jest pricechoop ale nie da sie go ani włączyć ani wyłączyć (explorer) i w statusie piszę ze jest włączony. 

lownfast

Opublikowano

Poza tym na pulpicie pojawiły się dwa pliki dekstop.ini i desktop.ini z kłódeczką, co z tym zrobić? :zielony: 

Są to pliki systemowe, OTL przy skanowaniu systemu odkrywa je. Przy usuwaniu OTL'a pliki te powinny zostać ponownie ukryte.

Opublikowano

Nie, nie trzeba niczym skanować.

Ale mam rozumieć że usunąłeś OTL'a opcją "sprzątanie"? :D Jeśli nie to się nie dziw :P Ale mniejsza, wejdź w panel sterowania potem opcje folderów, wejdź do zakładki widok i zaznacz "nie pokazuj ukrytych plików i folderów"

Opublikowano

To na koniec usuń

- Pliki FRST.exe, FRST.txt, Additional.txt, shortcut.txt, OTL.txt, Extras.txt jeśli któregoś nie będzie pomiń go.

- Folder z dysku "C" o nazwie OTL i FRST, jeśli któregoś nie będzie pomiń go.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...