Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Karta Graficzna - Chłodzenie musi być z czy bez?

MatrixXHardcore

Pytanie

Opublikowano

Witam,mam taki problem bo moje temperatury karty graficznej są dosyć dziwne (67 stopni Celsjusza w spoczynku dzisiaj doszło) i chciałbym się zapytać czy do karty graficznej dokupuję się chłodzenie czy musi być razem z kartą graficzną? (Komp był czyszczony)

23 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale czemu chcesz kupować do niej chłodzenie? Takie temperatury są znośne i nie trzeba tutaj kupować dodatkowego chłodzenia. Już lepiej by było dołożyć i kupić nową kartę, ale to już inny temat.

Tak się przegrzała wczoraj że to niemożliwe! około 70 stopni w spoczynku i komp się wyłącza.

Opublikowano

Jaka to karta?

Moja nówka z chłodzeniem od sapphire (czyli dobrym), osiąga max temp 70 stopni, a do throttlingu jeszcze sporo ponad 20 jej zostało ;)

Opublikowano

Ale HD 3400 jest INTEGRĄ więc siedzi w procesorze to jak ty ja chcesz chłodzić? Musisz kupić cooler na procesor żeby się tak nie grzała. Chyba że dałeś zły model to by wiele wyjaśniało.

Napisał, że to HD 3450, a taką już znajdziesz normalnie na port agp.

Proszę tutaj przykład:

http://allegro.pl/karta-graficzna-ati-radeon-hd3450-256-mb-i4474496977.html

Opublikowano

jak masz kaloryfer to potrzebujesz tam wiatraczka żeby powietrze było w ruchu. Ta karta graf. nie należy do gier a pulpitu.

W gry gram jakoś z otwartym oknem i wątpliwe by to była integra bo procesor nawet podczas grania nie sięga 50 stopni Celsjusza.

Opublikowano

Ale czemu chcesz kupować do niej chłodzenie? Takie temperatury są znośne i nie trzeba tutaj kupować dodatkowego chłodzenia. Już lepiej by było dołożyć i kupić nową kartę, ale to już inny temat.

Opublikowano

Możesz dokupić chłodzenie pod konkretny model karty ewentualnie wode. Lepiej ją wyczyść i wymień pastę. Ale też nie zdziw się że będą dość wysokie temperatury bo jest gorąco tego lata \D:

battles,proportional,340,200,4aacb48576518419e9d6e448daa43645.jpg

Opublikowano

Jeżeli by sięgała ok 85 stopni to powinieneś się dopiero martwić ;)

A co do wyłączania to może nie karta się grzeje, a procesor? Jak tam temperatury wyglądają?

Opublikowano

Ja się postaram za kieszonkowe i ze stronki internetowej hajsu pozbierać :P zawsze można na restocku wytrzasnąc coś o wartości 1k za max 20zł i jest git :D Tylko potrzebuję jakiś dobry zasilacz dobrej  marki.

Opublikowano

Ale HD 3400 jest INTEGRĄ więc siedzi w procesorze to jak ty ja chcesz chłodzić? Musisz kupić cooler na procesor żeby się tak nie grzała. Chyba że dałeś zły model to by wiele wyjaśniało.

graphic.png
Opublikowano

Dokładnie też tak myślałem.

4043121350.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...