Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer-forteca

Lider812

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdeczne.

Chciałbym za pomocą darmowych programów, wtyczek itp zrobić swój komputer (internet ) swoistą bezpieczną przystanią. Bez względu na co co bym wyszukiwał w przeglądarce, żeby tonie zostało zapisywane ani nic w ten deseń. Ponadto chciałbym zapewnic sb jak największą ochronę przed wirusami, reklamami i innymi utrudnieniami(zagrożeniami) czyhającymi w internecie. Mam internet przewodowy który jest połączony do 2 komputerów w domu. Pomożecie mi zrobić z mojegfo komputera fortecę?

Mam win 7 ultimate 64bit

Prezglądarka Mozilla

ps. Wiecie jak usunąć te wtyczki w przeglądarce które np. zmieniają ekran startowy, ten pasek wyszukiwania w rogu? Taki chłam jak np. Trovi

Z góry dzięki ;)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

1. Włącz Zaporę Systemu.

Włącz Centrum Zabezpieczeń.

Włącz Windows Defender.

Ściągnij Norton Internet Security.Potem w przeglądarce powinien pojawić ci się taki dodatek od tego antywirusa, który będzie badał strony pod względem bezpieczeństwa.

Powyłączaj historię w ustawieniach.

Opublikowano

Odłącz kabel od internetu.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.png† na drogę

Po co to napisałeś spamerze? Nic nowego nie wniosłeś

@top

Warto też zainstalować firewalla (COMODO np.). Wtedy masz kontrolę nad ruchem sieciowym w twoim PC. Bo zapora Windows czasem nie blokuje połączeń.

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...