Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Real Madrid - FUT 15 - moje przewidywania

Gość Ray

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, w tym temacie umieszczam moje przewidywania co do piłkarzy Realu Madryt w FUT 15 - jakie (według mnie!) powinni mieć statystyki wraz z opisem.

Bramkarze:

Diego López - karta bez zmian, solidny poziom na przestrzeni całego sezonu. Parę błędów, parę parad (najbardziej pamiętane - Barca lob Sancheza, Atletico strzał bodajże Gabiego a parady z Villarealem i Realem Sociedad)

970181407345541350816.png

Iker Casillas  - występował jedynie w Pucharze Króla i Lidze Mistrzów, co prawda obydwa puchary zostały wygrane, tyle, że jest jedno ale. Miał kilka dobrych interwencji, ale baardzo dużo pustych przelotów i złych wyjść. Największy błąd - oczywiście finał ligi mistrzów, głupie błędy z Copenhagą na Bernabeu. Nie jest to ten sam bramkarz co parę lat temu. Dodając jeszcze mundial i mecze towarzyskie w tym sezonie, zasłużył sobie na bardzo duży downgrade.

888131407345541350816.png

Keylor Navas - CRACK! Prawdopodobnie to on będzie numerem jeden w bramce Królewskich w przyszłym sezonie. Niesamowite statystyki przez cały sezon w Levante i świetna gra na mundialu. Najlepszy z możliwych bramkarzy do wyjęcia. Co lepsze - jego karta zwykła w FUT14 ma tylko 72 OVR, zasłużył swoją postawą na co najmniej 10 punktową zwyżkę. Niektórzy pomyślą, że powinien mieć więcej, jednak po jednym/dwóch sezonach EA mało kiedy daje takie upgrade. (Podczas tworzenia karty nie zauważyłem, że ma flagę Hiszpanii, wybaczcie za ten błąd ;d)

271921407345541350816.png

Lewi obrońcy:

Marcelo - nie był to na pewno jego sezon, po kontuzji której nabawił się we Wrocławiu nie potrafi wrócić do starej formy. Połowa roku na zrzucanie wagi, potem kontuzja, gdzie się podział ten Marcelo... Zmiana w finale ligi mistrzów była dobra, jednak na przestrzeni całego sezonu prezentował się kiepsko. Jedynie zasłużył na te 4 gwiazdki sztuczek, bo jak na obrońce jest w tym dobry.

936971407345541350816.png

Fabio Coentrão - niedoceniana perfekcja w obronie. W dwumeczu z Bayernem świetna asysta przy pierwszej bramce, czyścił co się dało. Tak samo bardzo dobrze zaprezentował się w finale Pucharu Króla, ogromny wkład w obydwa wygrane tytuły przez Real Madryt w sezonie 13/14. Gdyby nie miał tylko tego pecha z kontuzjami...

599791407345541350816.png

Środkowi obrońcy:

Sergio Ramos - pierwsza połowa sezonu dosyć kiepska, wystrzelił w rundzie wiosennej. Dwie bramki na Allianz Arena, bramka z rzutu wolnego pod nieobecność CR7 i Bale'a i osoba, bez której Królewscy nie mieliby zdobytych dziesięciu pucharów ligi mistrzów. Zasłużył bez dwóch zdań na ten upgrade. Dodatkowo warto wspomnieć, że w tej edycji FIFY otrzymał: MOTM, TOTS i TOTY.

406041407348688350816.png

Pepe - przez cały sezon prezentował się bardzo solidnie, szczególnie w rundzie jesiennej gdy jego kompan w obronie zawodził i musiał łatać po nim błędy. W tym sezonie łatka "brutala i mordercy" na pewno go nie obowiązywała. Otrzymał w przestrzeni całego sezonu jedynie 13 żółtych kartek, ani jednej czerwonej. Biorąc pod uwagę słaby mundial w jego wykonaniu zasłużył na upgrade +2.

Dodatkowo w tej FIFIE otrzymał informa oraz znalazł się w TOTS.

853311407348689350816.png

Raphaël Varane - nieszczęśliwa kontuzja, w przyszłości może być jednym z najlepszych. W większości rozegranych meczów grał solidnie, popełniał parę błędów po kontuzji. W finale ligi mistrzów musiał zastąpić kontuzjowanego Pepego i wyszło mu to świetnie. Prawdopodobnie w przyszłym sezonie będzie podstawowym stoperem Los Blancos.

768341407348690350816.png

Nacho Fernández - takiego piłkarza chciałby mieć każdy klub. Głęboki rezerwowy, wchodząc na boisko nigdy nie zawodził. Zawsze prezentował się solidnie i pokazał, że można na niego liczyć. Dodatkowo jest bardzo uniwersalnym obrońcą, dzięki czemu może zastępować każdego zawodnika formacji defensywnej.

741321407348765350816.png

Prawi obrońcy:

Alvaro Arbeloa - pierwsza połowa sezonu dosyć dobre, świetnie rotowany był razem z Carvajalem, jednak potem ciągnąca się kontuzja i porażka w rywalizacji z Danim. Średni sezon w wykonaniu Hiszpańskiego prawego obrońcy.

11218abee4a453fbc1020e3b3159fae3.png

Dani Carvajal - gdy sprowadzono go z powrotem do Madrytu wszyscy myśleli, że będzie po prostu zmiennikiem swojego starszego kolegi. Na początku sezonu faktycznie wszystko na to wskazywało, grał bardzo słabo w obronie i musiał nabrać trochę pewności siebie. Jednak potem wystrzelił z formą, wygryzł Arbeloę z pierwszego składu i grał świetnie do końca sezonu. Warto wspomnieć, że ma dopiero 22 lata! Upgrade jak najbardziej zasłużony, dobry w defensywie, bardzo szybki.

77f56e18aa2007789d8890b66dba6224.png

Możecie wrzucać tutaj swoje propozycje, opinie itp. Temat będzie aktualizowany, myślę, że w parę dni uda mi się uzupełnić całą kadrę.

Opublikowano

Navas aż +10?

U Casillasa myślę, że spadek będzie trochę niższy.

Może być różnie, czuję, że downgrade co najmniej do 82 dostanie.

whoscored:

2014%2F7%2FNavasGKHeader.jpg

Na mundialu najlepszy, w lidze zaraz po Courtoisie. W 14UT dostał 3 informy, 2 iMOTM i TOTS.

W tym fucie powinien mieć już co najmniej 76/77 nonrare.

Opublikowano

Żeby nie było staram się w miarę obiektywnie oceniać i nie byłem zwolennikiem transferu Navasa, ale trzeba przyznać, że umiejętności to on ma.

Zaraz dodam środkowych obrońców. ;)

#Dodałem środkowych obrońców.

Opublikowano

Myślę, że Pepe będzie miał +1 nie więcej.

Możliwe, że tak. Gdyby zagrał lepiej na mundialu bez warunkowo +2. Zrób też swoje np. do Barcy/repr Argentyny :D

Opublikowano

Zapewne w tej FIFIE Ronaldo będzie miał 94 a Messi 95 lub też 94. Chociaż w chyba w historii fify tak nie było że Messi był na równi/gorszy od Messiego. Bale wg. mnie ma że tak powiem z dupy to 89.

Chcesz żebym szybciej odpisał? Dodaj @JameS. do postu.

Opublikowano

Czwórka Realu z przodu, ale wątpię, żeby EA dała aż takie up-y.

905821407362352649038.png637721407362352649038.png281581407362352649038.png693211407362352649038.png

James będzie miał pewnie z 86. Gareth zasłużyl zdecydowanie na taki overall po tym sezonie, a nawet na 95pace.

Ronaldo - powinien mieć tyle, a Messi downgrade do 93 po tym sezonie. Co prawda Messsi otrzymał nagrodę najlepszego piłkarza mundialu... ale nie oszukujmy się, wielu innych piłkarzy bardziej zasłużyło.

Jednak pewnie będą na równi albo Ronaldo gorzej o 1, bo to Messi ma kontrakt z EA a Ronaldo z Konami.

Benzema 87 max, był za bardzo chimeryczny. Dałbym 84 SHO, 83 DRI i upgrade podań do 83.

btw. Gdzie robisz te karty?

Zapewne w tej FIFIE Ronaldo będzie miał 94 a Messi 95 lub też 94. Chociaż w chyba w historii fify tak nie było że Messi był na równi/gorszy od Messiego. Bale wg. mnie ma że tak powiem z dupy to 89.

Bale w pierwszym sezonie z paroma kontuzjami, 20+ asyst i 20+ bramek. Bramka zwycięska na 2-1 w Finale LM i w Pucharze Króla. Był świetny i głównie dzięki niemu (obok Crisa) Real zdobył obydwa tytuły.

Opublikowano

Spoko, czyli to samo co ja - tylko inne zdjęcia wrzucasz. :D Jutro dodam prawych obrońców i DP/ŚP pewnie.

Opublikowano

Szczerze? To sądzę, że większość się z tego co mowicie nie sprawdzi. Dobry turniej na mundialu i dobra gra w Ligue 1, nie powinna, az tak mu ovr podniesc. Ligue to ligue, a nie BPL. Na normalnej karcie, ronaldo zawsze będzie gorszy od messiego, bo messi ma kontrakt z EA. Navas 10+? To jest nie realne, myślę że dostanie max 3+. Wszyscy co załyśli na mundialu pewnie dostaną małe upgrady 1 do 2, niektorzy moze dostana te 3+. Ale reszte dopiero w masowym upgrade kart. Jeszcze wrócę do ronaldo, nie dostanie upgrade, gdyz messi tez musialby dostać. A jak wiemy już się nie mieścil w specjalnych kartach... teoretycznie powinnien byc nawet 100 ovr. A jego karta TOTY ma takie same staty co TOT.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Szczerze? To sądzę, że większość się z tego co mowicie nie sprawdzi. Dobry turniej na mundialu i dobra gra w Ligue 1, nie powinna, az tak mu ovr podniesc. Ligue to ligue, a nie BPL. Na normalnej karcie, ronaldo zawsze będzie gorszy od messiego, bo messi ma kontrakt z EA. Navas 10+? To jest nie realne, myślę że dostanie max 3+. Wszyscy co załyśli na mundialu pewnie dostaną małe upgrady 1 do 2, niektorzy moze dostana te 3+. Ale reszte dopiero w masowym upgrade kart. Jeszcze wrócę do ronaldo, nie dostanie upgrade, gdyz messi tez musialby dostać. A jak wiemy już się nie mieścil w specjalnych kartach... teoretycznie powinnien byc nawet 100 ovr. A jego karta TOTY ma takie same staty co TOT.

James był jednym z najlepszych, o ile nie najlepszym piłkarzem na mundialu. Przez cały sezon prezentował sświetną formę w Ligue 1 a wcześniej w Porto. A nie BPL? Ligue 1 nie jest aż tak daleko do BPL, nie przesadzajmy też, liga hiszpańska jest lepsza od angielskiej. max 3+? Najlepszy bramkarz mundialu i w Europie w zeszłym sezonie ma dostać tylko +3? :D Najwidoczniej oglądasz tylko i wyłącznie BPL, bo to co Keylor wyczyniał to coś niespotykanego.

"Jeszcze wrócę do ronaldo, nie dostanie upgrade, gdyz messi tez musialby dostać"

Czemu Messi musiałby dostać? Po tym sezonie downgrade o 1, lub 2. Nie oszukujmy się, grał po prostu cholernie słabo jak na niego i Cristiano był od niego zdecydowanie lepszy.

#Edit - dodałem prawych obrońców.

Opublikowano

James był jednym z najlepszych, o ile nie najlepszym piłkarzem na mundialu. Przez cały sezon prezentował sświetną formę w Ligue 1 a wcześniej w Porto. A nie BPL? Ligue 1 nie jest aż tak daleko do BPL, nie przesadzajmy też, liga hiszpańska jest lepsza od angielskiej. max 3+? Najlepszy bramkarz mundialu i w Europie w zeszłym sezonie ma dostać tylko +3? :D Najwidoczniej oglądasz tylko i wyłącznie BPL, bo to co Keylor wyczyniał to coś niespotykanego.

"Jeszcze wrócę do ronaldo, nie dostanie upgrade, gdyz messi tez musialby dostać"

Czemu Messi musiałby dostać? Po tym sezonie downgrade o 1, lub 2. Nie oszukujmy się, grał po prostu cholernie słabo jak na niego i Cristiano był od niego zdecydowanie lepszy.

#Edit - dodałem prawych obrońców.

Czytanie ze zrozumieniem nie boli. Jak piszę wrócę to może ty też sobie przypomnij tą sytuację. Mówiłem, że ma kontrakt z EA. Jak porównujesz zawodników na mundialu, ze James najlepszy. To Cristiano nie pomógł nawet wyjść Portugali z fazy grupowej, a Messi? Ratował d*** Argentyny praktycznie w kazdym meczu, oficjalnie najlepszym graczem jest Messi, a nie James. 1 osoba tego nie wybierała, tak większość głosujacych wybralo. W dodatku messi miał tyle specjalnych kart według EA, ze to głowa mała, jak IMOTM dorównał TOTY, według mnie sprawiedliwie powinnien mieć 99, a nie robić mu kopie karty... To że James grał dobrze na mundialu i w Ligue 1, to nie znaczy, że dostanie dużego upgrade. Neymar na pucharu konfederacji był oficjalnie najlepszym graczem, a w Brazylii też błyszcza, a jakoś upgrade nie dostał wielkiego. Nie porównuj Ligue1 do BPL. Przykład? Ile druzyn przechodzi do ligi mistrzow w jakich ligach i które uzyskują lepsze w nim wyniki. Ligue 1 czy BPL? To są 2 różne ligi, o mistrzostwo Ligue 1 faworytem zawsze jest PSG, reszta ma mało co do powiedzenia, a w BPL? Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, itd., nawet Southampton grało dobrze.

Dla mnie te opinie twoje są bardzo subiektywne. Nie pomaga fakt, że jesteś fanem królewskich. Co nie pozwoli być ci zbyt obiektywnym. 

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Czytanie ze zrozumieniem nie boli. Jak piszę wrócę to może ty też sobie przypomnij tą sytuację. Mówiłem, że ma kontrakt z EA. Jak porównujesz zawodników na mundialu, ze James najlepszy. To Cristiano nie pomógł nawet wyjść Portugali z fazy grupowej, a Messi? Ratował d*** Argentyny praktycznie w kazdym meczu, oficjalnie najlepszym graczem jest Messi, a nie James. 1 osoba tego nie wybierała, tak większość głosujacych wybralo. W dodatku messi miał tyle specjalnych kart według EA, ze to głowa mała, jak IMOTM dorównał TOTY, według mnie sprawiedliwie powinnien mieć 99, a nie robić mu kopie karty... To że James grał dobrze na mundialu i w Ligue 1, to nie znaczy, że dostanie dużego upgrade. Neymar na pucharu konfederacji był oficjalnie najlepszym graczem, a w Brazylii też błyszcza, a jakoś upgrade nie dostał wielkiego. Nie porównuj Ligue1 do BPL. Przykład? Ile druzyn przechodzi do ligi mistrzow w jakich ligach i które uzyskują lepsze w nim wyniki. Ligue 1 czy BPL? To są 2 różne ligi, o mistrzostwo Ligue 1 faworytem zawsze jest PSG, reszta ma mało co do powiedzenia, a w BPL? Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, itd., nawet Southampton grało dobrze.

Dla mnie te opinie twoje są bardzo subiektywne. Nie pomaga fakt, że jesteś fanem królewskich. Co nie pozwoli być ci zbyt obiektywnym. 

Ale Ty pierdolisz farmazony, dobrze każdy wie, że na tą nagrodę zasłużyli bardziej James (król strzelców) czy Robben i paru innych kandydatów. Cristiano grał z kontuzją, zresztą k***a mać - wielki znawco, porównaj sobie z kim gra Cristiano a z kim Messi.

Cristiano - Postiga, Nani, Varela, Eder

Messi - Lavezzi, Di Maria, Higuain, Aguero, Palacio

i co? 

Tyle specjalnych kart według EA - no tak, jak strzelił bramkę w 90minucie jako jedyny, to komu innemu dać? Grał słabo nie licząc bramek, tak jak przez cały sezon.

Manchester United i Arsenal faworytem do mistrzostwa BPL, yhy. Widać, że gówno wiesz o piłce. Ile mój drogi trofeów wygrało w Europie BPL? Inaczej, jak daleko zaszła ta "NAJLEPSZA LIGA"? Chelsea stylem ultradefensywnym w półfinale przegrało z Atletico, a reszta? To samo w lidze europy - gdzie byli? GDZIE? Tottenham i reszta?

"Ile druzyn przechodzi do ligi mistrzow w jakich ligach i które uzyskują lepsze w nim wyniki"

półfinał - Chelsea vs Atletico

PSG w ćwierćfinale odpadło, w przyszłym sezonie włącza się do walki Monaco.

Nie mówię, że do cholery jasnej Ligue 1 jest lepsza, bo nie jest, ale nie jest aż tak słaba w porównaniu do Premier League.

Zawsze faworytem jest PSG - kocham to, argument o faworytach. :D Oceniasz ligę wewnątrz, czyli np. jak w Holandii jest z 5/6/7 drużyn które walczą o tytuł to ta liga jest lepsza? :D

" Dla mnie te opinie twoje są bardzo subiektywne. Nie pomaga fakt, że jesteś fanem królewskich. Co nie pozwoli być ci zbyt obiektywnym."

Ano tak, mówi wielki kibic reprezentacji Argentyny i to na pewno Ty jesteś baardzo obiektywny. Nie wiem do czego się teraz odnosisz - do kart, czy o reszcie mówisz - ale jeśli odnosisz się do tego, że według mnie Messi nie zasłużył na zp mś to argument TOP, niczym Krzysiek Stanowski!

Oficjalnie... oficjalnie xD Większość osób Ci przyzna, nawet kibiców FCB, że Messi pomimo paru bramek nie powinien otrzymać tej nagrody i byli inni, którzy zasłużyli bardziej niż on. A jako, że w takich głosowaniach niektórzy bardziej uwzględniają to, czy kogoś lubią a nie to, jak zawodnik grał to inna sprawa.

+ kocham to, Messi zagrał syf, ale strzelił parę bramek - ok, ale tak ta drużyna się k***a męczyła z Iranem i on w tym meczu nie istniał, z Iranem....

Jakaż to ciężka grupę miała Argentyna, żeby Messi jedną bramkę w 90 minucie strzelił, no na prawdę przecież taka Ghana, Niemcy czy USA przy tych drużynach są niczym.

Co do overallu CR7 i Messiego - Messi na pewno zasłużył na downgrade i musisz być k***a ślepy, żeby tego nie widzieć. Ma 94 za poprzednie lata - w których grał świetnie, znaczy mówię głównie o dwa lata wstecz, bo teraz gra coraz słabiej. CR7 pichichi w lidze, pobity rekord bramek w lidze mistrzów (17). Przypomnę jeszcze też, kto dał awans tej Portugalii na Mistrzostwa Świata. Pamiętasz czy niezbyt?

Yeez, jak niektórzy muszą być ślepi. W sumie to masz 14 lat, także nie dziwie się, że możesz nie pamiętać Messiego sprzed paru sezonów i porównania tamtego z obecnym po prostu nie widzisz.

PS. 2 iMOTMY - ha, James też miał dwa i co teraz? :D

Opublikowano

Jeszcze wrócę do ronaldo, nie dostanie upgrade, gdyz messi tez musialby dostać.

Za co musiałby dostać ? Za mundial ? xD

Ronaldo w tym sezonie dosłownie zjadł messiego i z racji kontraktu lionela z ea powinni mieć równe overalle w fifie 15

mg7k04q.jpg

Opublikowano

Ale Ty pierdolisz farmazony, dobrze każdy wie, że na tą nagrodę zasłużyli bardziej James (król strzelców) czy Robben i paru innych kandydatów. Cristiano grał z kontuzją, zresztą k***a mać - wielki znawco, porównaj sobie z kim gra Cristiano a z kim Messi.

Cristiano - Postiga, Nani, Varela, Eder

Messi - Lavezzi, Di Maria, Higuain, Aguero, Palacio

i co? 

Tyle specjalnych kart według EA - no tak, jak strzelił bramkę w 90minucie jako jedyny, to komu innemu dać? Grał słabo nie licząc bramek, tak jak przez cały sezon.

Manchester United i Arsenal faworytem do mistrzostwa BPL, yhy. Widać, że gówno wiesz o piłce. Ile mój drogi trofeów wygrało w Europie BPL? Inaczej, jak daleko zaszła ta "NAJLEPSZA LIGA"? Chelsea stylem ultradefensywnym w półfinale przegrało z Atletico, a reszta? To samo w lidze europy - gdzie byli? GDZIE? Tottenham i reszta?

"Ile druzyn przechodzi do ligi mistrzow w jakich ligach i które uzyskują lepsze w nim wyniki"

półfinał - Chelsea vs Atletico

PSG w ćwierćfinale odpadło, w przyszłym sezonie włącza się do walki Monaco.

Nie mówię, że do cholery jasnej Ligue 1 jest lepsza, bo nie jest, ale nie jest aż tak słaba w porównaniu do Premier League.

Zawsze faworytem jest PSG - kocham to, argument o faworytach. :D Oceniasz ligę wewnątrz, czyli np. jak w Holandii jest z 5/6/7 drużyn które walczą o tytuł to ta liga jest lepsza? :D

" Dla mnie te opinie twoje są bardzo subiektywne. Nie pomaga fakt, że jesteś fanem królewskich. Co nie pozwoli być ci zbyt obiektywnym."

Ano tak, mówi wielki kibic reprezentacji Argentyny i to na pewno Ty jesteś baardzo obiektywny. Nie wiem do czego się teraz odnosisz - do kart, czy o reszcie mówisz - ale jeśli odnosisz się do tego, że według mnie Messi nie zasłużył na zp mś to argument TOP, niczym Krzysiek Stanowski!

Oficjalnie... oficjalnie xD Większość osób Ci przyzna, nawet kibiców FCB, że Messi pomimo paru bramek nie powinien otrzymać tej nagrody i byli inni, którzy zasłużyli bardziej niż on. A jako, że w takich głosowaniach niektórzy bardziej uwzględniają to, czy kogoś lubią a nie to, jak zawodnik grał to inna sprawa.

+ kocham to, Messi zagrał syf, ale strzelił parę bramek - ok, ale tak ta drużyna się k***a męczyła z Iranem i on w tym meczu nie istniał, z Iranem....

Jakaż to ciężka grupę miała Argentyna, żeby Messi jedną bramkę w 90 minucie strzelił, no na prawdę przecież taka Ghana, Niemcy czy USA przy tych drużynach są niczym.

Co do overallu CR7 i Messiego - Messi na pewno zasłużył na downgrade i musisz być k***a ślepy, żeby tego nie widzieć. Ma 94 za poprzednie lata - w których grał świetnie, znaczy mówię głównie o dwa lata wstecz, bo teraz gra coraz słabiej. CR7 pichichi w lidze, pobity rekord bramek w lidze mistrzów (17). Przypomnę jeszcze też, kto dał awans tej Portugalii na Mistrzostwa Świata. Pamiętasz czy niezbyt?

Yeez, jak niektórzy muszą być ślepi. W sumie to masz 14 lat, także nie dziwie się, że możesz nie pamiętać Messiego sprzed paru sezonów i porównania tamtego z obecnym po prostu nie widzisz.

PS. 2 iMOTMY - ha, James też miał dwa i co teraz? :D

1. Jak każdy dobrze wie, to czemu Messi i tak dostał? Przecież jedna osoba tego nie wybierała.

2. Ty w ogóle wiesz co Messi robił dla narodu? Napędzał akcje, podawał idealnie (ile razy zmarnowali szanse napastnicy argentyny), sam tworzył akcję dającą upragnionego gola. Tłumaczyć, że ktoś grał z tymi, a ktoś z lepszymi to głupota. Oceniasz reprezentację powierzchownie. Iran konta Niemcy mówi ci to coś? Iran grał 100 razy lepiej od portugali, a jakich oni zawodników mieli, a jakich Portugalia, jakby z taką formą Iran grał z Portugalią to nie byłoby zaskoczeniem, że Portugalia przegrałaby... Kostaryka też jakich oni zawodników mieli, a z kim wygrywali...

3. Oj panie, przytoczę ci kilka finałów LM

1999 - Manchester United mistrzem

2005 - Liverpool mistrzem

2006 - Arsenal w finale

2007 - Liverpool w finale

2008 - Manchester United mistrzem, Chelsea w finale

2009 - Manchester United w finale

2011 - Manchester United w finale

2012 - Chelsea mistrzem

Nadal twierdzisz, że BPL to słaba liga?

4. Nie jestem fanem argentyny ;) Jedynie mam ich strój na sygnaturce, aby komponował się z sygnaturką Ravonera. W tym miejscu dziękuję pewnej osobie ;)

5. Według mnie Messi nie zasłużył na downgrade, zaczynał sezon z kontuzją i już nie mógł się wstrzelić w tempo gry, za to w reprezentacji zagrał jak za dawnych lat. Gdyby nie było go w drużynie, Argentyna pożegnałaby się z grupą w fazie grupowej.

6. No pamiętam jak Cristiano strzela. 3-1 wygrywa Real, dostaje karnego, strzela i cieszy się jakby to on uratował mecz. To że mam tyle lat ile mam, to nie znaczy, że Messiego nie pamiętam. Jak ja nie widzę, co się działo w wcześniejszych sezonach, co powiesz na tą twoją wpadkę z trofeami BPL w światowych rozgrywkach.

7. Trochę się uspokój, bo to ma być dyskusja, a nie mnie wyzywasz.

Za co musiałby dostać ? Za mundial ? xD

Ronaldo w tym sezonie dosłownie zjadł messiego i z racji kontraktu lionela z ea powinni mieć równe overalle w fifie 15

Dostanie za to, że messi ma kontrakt z EA i to on ma być najlepszy w FIFA, a za to Ronaldo ma kontrakt z Konami = PES.

Więc jak Ronaldo dostanie upgrade, to messi musi być lepszy, więc też dostanie, a wtedy to będzie 2-3 jego specjalna karta 98 i pewnie będzie 99, na co EA nie może pozwolić.

Według mnie nie zjadł, tylko lepiej grał, bo przez cały sezon to czuł to tempo meczów, a messi leżał lecząc chorobę.

Wiem, że Ronaldo zasłużył na złotą piłkę w tym roku.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

1. Napisałem Ci, "czytanie ze zrozumieniem" mistrzu.

2. Ehh, grał słabo, po prostu grał słabo i nie na jego poziomie. Jak nie widzisz tego, to nie widziałeś Messiego kiedyś. Jakby to był jakiś młodziak to świetnie, potencjał i nienajgorsza gra, ale słabo jak na Messiego - jak na, bo on przez te lata świetnej gry wyrobił sobie markę.

3. Nie twierdzę, że BPL to słaba liga, bo jest zajebista, tyle, że nie najlepsza - imo jest to PD. Tyle, że nie ma aż tak dużego odskoku pomiędzy Ligue1 czy Bundesligą do BPL.

4. kk

5. Zasłużył, bo nie grał tak jak wcześniej. Nie interesuje mnie kontuzja, zagrał podobną ilość spotkań do CR7 i grał SŁABO na jego poziom - dlatego powinien dostać downgrade, inni też mając kontuzję go dostali. To samo będzie z Falcao pewnie.

6. Jaką wpadkę? W Europie dominuje liga hiszpańska, potem angielska i tak jest, koniec kropka. 4x LM w przeciągu 15 lat - bez przesady.

7. k

8. Głupota - tutaj nie widzę żadnego sensu i tak pewnie nie jest, Cris nie może dostać upgrade bo Messi też by musiał? Prędzej widzę to, że Messi nie dostanie downgrade i CR7 będzie na równi z nim/gorszy o 1. Nie ma czegoś takiego, że nie może dostać upgrade, bo może i powinien.

Opublikowano

1. Napisałem Ci, "czytanie ze zrozumieniem" mistrzu.

2. Ehh, grał słabo, po prostu grał słabo i nie na jego poziomie. Jak nie widzisz tego, to nie widziałeś Messiego kiedyś. Jakby to był jakiś młodziak to świetnie, potencjał i nienajgorsza gra, ale słabo jak na Messiego - jak na, bo on przez te lata świetnej gry wyrobił sobie markę.

3. Nie twierdzę, że BPL to słaba liga, bo jest zajebista, tyle, że nie najlepsza - imo jest to PD. Tyle, że nie ma aż tak dużego odskoku pomiędzy Ligue1 czy Bundesligą do BPL.

4. kk

5. Zasłużył, bo nie grał tak jak wcześniej. Nie interesuje mnie kontuzja, zagrał podobną ilość spotkań do CR7 i grał SŁABO na jego poziom - dlatego powinien dostać downgrade, inni też mając kontuzję go dostali. To samo będzie z Falcao pewnie.

6. Jaką wpadkę? W Europie dominuje liga hiszpańska, potem angielska i tak jest, koniec kropka. 4x LM w przeciągu 15 lat - bez przesady.

7. k

8. Głupota - tutaj nie widzę żadnego sensu i tak pewnie nie jest, Cris nie może dostać upgrade bo Messi też by musiał? Prędzej widzę to, że Messi nie dostanie downgrade i CR7 będzie na równi z nim/gorszy o 1. Nie ma czegoś takiego, że nie może dostać upgrade, bo może i powinien.

1. Jakie czytanie ze zrozumieniem, tam nie ma co rozumieć, twierdzisz, że powinien byle kto inny niż Messi dostać nagrodę...

2.Dawniej pozycja RW, teraz CF, więc nie wiem jak możesz porównywać obecnego messiego na pozycji CF z tym co był na RW. Chodzi mu o bramki i o to by być tym najlepszym zawodnikiem, z największą ilością goli, btw. w grze Ronaldo też to widzę. To tak samo głupie porównywać obecnego Messiego do obecnego Ronaldo, obaj są na innych pozycjach i mam ich porównać? Chociaż gra messiego była ładniejsza dawniej, teraz chodzi o gole.

3. "Manchester United i Arsenal faworytem do mistrzostwa BPL, yhy. Widać, że gówno wiesz o piłce. Ile mój drogi trofeów wygrało w Europie BPL?" To ci powiedziałem ile zdobyło trofeów w Europie, ba na Świecie. Btw. to nie pisałem tylko o Man i Arsenalu jako faworytach... Uwierz, że odskok jest, każdy mecz BPL jest ciekawy, oglądając Ligue 1, tego nie doświadczysz. W Ligue 1 niektóre mecze są ciekawe, ale nie wszystkie.

4 -

5. Nie ma to jak kogoś po sezonie oceniać tak radykalnie, kontuzja, gorszy sezon, ale to i tak Messi, już zapomnieli jak to zdobywał 3 razy złotą piłkę? Trzy razy więcej od CR7... Jak do ciebie statystyki przemawiają to proszę: Messi strzelił tylko 3 bramki mniej od Ronaldo w tym roku.

6. Znowu przytoczę twoją wypowiedź: "Manchester United i Arsenal faworytem do mistrzostwa BPL, yhy. Widać, że gówno wiesz o piłce. Ile mój drogi trofeów wygrało w Europie BPL?". Wygrało bardzo dużo...

7. -

8. Gdzie nie widzisz sensu? Taki kontrakt, Messi reklamuję EA, a oni go traktują jak króla i najlepszego w FIFIE. Proste? Proste.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Dla mnie dyskusje porównujące obu panów Cr7 i Messiego nie mają sensu. Po pierwsze Ronaldo to skrzydłowy a Messi to napastnik więc graja na 2 różnych pozycjach. W dzisiejszych czasach mamy bardzo dużo dobrych piłkarzy ale ta 2 najbardziej się wyróżnia i ewidentnie odstaje od reszty. Dyskusje kto jest lepszy nie mają sensu, co z tego że Messi zdobył 3 razy złotą piłkę a Ronaldo raz (po tym sezonie zapewne 2) , do Ronaldo należy rekord największej liczby strzelonych bramek w lidze mistrzów w jednym sezonie (17) a Messi nie tak dawno temu zdobył największą liczbę bramek w lidze czym ustanowił rekord . Dla jednych lepszy jest Messi dla drugich Ronaldo a następni mogą uważać Wawrzyniaka za najlepszego piłkarza, każdy ma swoje zdanie. Więc nie warto spinać się kto jest lepszy a docenić że mamy możliwość obserwować tak klasowych zawodników.

Jedna wiara, jeden klub, Real Madryt aż po grób.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...