Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Marketing - ma to sens?

izari

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Tak się zastanawiam nad moją przyszłą pracą. Na wp popatrzyłem sobie na zarobki, i dość nieźle zarabiają dyrektorzy ds. sprzedaży (http://praca.wp.pl/title,Dyrektor-sprzedazy,wid,12855656,stanowisko.html)

No i jest napisane, że potrzeba do tego wykształcenia wyższego (zarządzanie i marketing). A podobno najwięcej ludzi po zarządaniu pracuje w makdolandach i nie zarabiają kokosów.
I teraz mam pytanie. Warto się w to pchać, żeby zostać takim dyrektorem? Ile czasu potrzebowałbym, żeby dostawać normalne wynagrodzenie (powyżej 3k)? 
Znacie jakąś stronę, gdzie można porównywać zarobki i sprawdzać, czy ktoś szuka takiego a takiego pracownika?
Z góry dzięki.
A, jeśli moglibyście podać jakieś przydatne książki co do tego zawodu, to w ogóle byłbym wdzięczny :3

Opublikowano

Buhahuauhahuahu, "dyrektorzy ds. sprzedaży".Już to mnie rozbawiło do łez.Nie warto.Jest to praca dla ludzi, którzy myślą, że za opowiadanie ludziom pierdół dostaną 3 kafle albo będą jakimiś hahha dyrektorami.Dokładnie tak.Ludzie, którzy kończą kierunki studiów typu marketing i zarządzanie, lądują w maku.Dzisiaj jest zapotrzebowanie na ludzi umiejących coś zrobić.Budowlańców, hydraulików, stolarzy, inżynierów.Uwierz mi, że lepiej być hydraulikiem w Norwegii niż "dyrektorem" ds. sprzedaży w Polsce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...