Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Draven, tipy?

Mentalism

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż niedawno kupiłem dravena i chciałbym nauczyć się nim grać.

Już ogarniam last-hitowanie minionków łapiąc dwa topory, tylko problem polega na tym, że ni uhuhu... Nie potrafię ogarnąć dwóch toporków tf + pozycjonowanie o focusie nie wspominając (chociaż adc, nie ma focusować... On musi bić najbliższą osobę).

Problem polega na tym iż podczas potyczek takich większych na bocie nie potrafię łapać dwóch toporów na raz... Zwłaszcza jeśli utrudnia mi to enemy :(. Najczęściej jest właśnie tak, że podczas potyczek praktycznie wcale nie zauważam toporów, latają one gdziekolwiek i tylko fartem wyprowadzam najczęściej dwie serie po 2 rzuty :(. Z jednym toporkiem nie ma problemu, spokojnie go sobie łapię, w tf tylko czasami nie mogę złapać... xD

O łapaniu dwóch toporów w tf to już nic nie mówię, bo tutaj poległem...

Bulid jaki używam to:

Laczki

BT

IE

Statik/pd, najczęściej statik, jeśli mam full bulid to sprzedaję statika i kupuje pd

LastV, bo najczęściej jestem tak sfeedowany, że enemy od razu kupują arrmor

GA/Essence reaver/ten itemek co ściąga CC'ki

Prosiłbym o dopisanie itemków które także działają na dravena, oraz ewentualnie co zastąpić.

Opublikowano

Dobrze działa nim Boski Miecz na kryty. Co do porad w TF - sam musisz się tego nauczyć. Próbuj do póki Ci się nie uda. Trening czyni mistrza. 

Pasjonat
Opublikowano

Jeden tip: zawsze na dravenie IE pierwszy item.

Łapanie 2 toporów jest trudne, szczególnie w tfie, tego można się w końcu nauczyć. Na początek staraj się łapać jeden topór. Ćwicz łapanie dwóch i gg easy( najpierw ucz się łapać gdzieś np: na smoku, potem trochę trudniej: na bocie 2v2, potem jak cię gankują spróbuj orbwalkować i ich bić[topory powinny za tobą spadać] i na końcu masteruj łapanie w teamfighcie)

.

Opublikowano

ie buty youmu  last whisper static  <defensywny.item.polecam.banshee>

Trzeba wyćwiczyć dużo nim grywać.

Czyli jakie są alternatywne bulidy poza moim?

Sytuacyjne i te nie :).

Przy okazji chciałbym poradę konkretną, a mianowicie: Co mam robić gdy ktoś mi ucieka? Często chce kogoś gonić i gdy rzucę topór to on się odbije i Ja, żeby go złapać muszę na chwilę się zatrzymać, i najczęściej wtedy enemy mi ucieka, a gdy za to zmissuje topór i dalej będę go gonił to wtedy nie starcza mi dmg...

Druga sprawa to soloQ... Kiedy mam zacząć próbować swoich sił na yoloQ? Obecnie dravenem robię staty na +/-, bo zawsze jestem w early tak nafeedowany (może nie nafeedowany, jak po prostu mam dmg), że enemy nie dają mi żyć :(... I gdy tylko pojawiam się w tf to jest insta focus draven, A JA NIE UMIEM POZYCJONOWAĆ i jednocześnie łapać toporów, gdyż spadają one najczęściej w środek tf. Rozkminiłem, żeby stać pod ścianą, wtedy topory lecą w praktycznie jedno miejsce, ale to nie zawsze się sprawdza :(.

Ale wracając do tematu YoloQ to od ilu mniej więcej zagranych normali mogę próbować soloQ? Czuć na siłach to czuje się teraz, ale od ilu powinienem dać sobie radę (statystycznie).

Opublikowano

SAC + Plugin Draven polecam i po kłopocie po co się męczyć ^^

Haha, też pomysł, ale dravena chciałbym ogarnąć sam :). Bo podoba mi się ta postać i troszkę psucie sobie zabawy skryptem. A jak znam siebie to jak już raz spróbuję z skryptem to będę na nim jechał :(.

Zagrałem pierwszego rankeda, win :).

Ale niezbyt mi poszło. Wolę jeszcze normale potrenować :D.

Hmm, ciekaw jestem czemu moderator przełożył ten temat jako bulidy. Skoro proszę o tipy i się pytam tylko czy bulid dobry xD.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...