Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Wyłączanie się laptopa (przegrzewanie się)

MrKrychu13

Pytanie

Opublikowano

Witam, ostatnio laptop sam mi się wyłącza.. Myślę że tego przyczyną może być przegrzewanie się ponieważ HWmonitor pokazuje bardzo wysokie temperatury... Tutaj ss w "spoczynku":

fk4b9j.png

Gdy gram np w mt2 potrafi się po 15minutach sam wyłączyć... (tak jakbym przytrzymał przycisk zasilania)

Laptop to Toshiba Satellite P300 - 1A7

MY BF3 STATS:

aa-p1234.png

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja miałem takie chłodzenie i dawało radę jak na taką cenę przy okazji koledze zamówiłem w tym samym czasie i też był zadowolony.

http://allegro.pl/podstawka-podkladka-pod-laptopa-chlodzaca-blue-i4423555787.html

A co do pasty to już zależy ile chcesz wydać. Możesz nawet kupić za 5zł w najbliższym sklepie elektrycznym/komputerowym i zawsze jakoś obniży temperatury.

Jak chcesz wydać trochę więcej to możesz kupić jakąś lepszą. W przypadku laptopa przydałoby się kupić właśnie droższą, bo one starczają z reguły na dłużej. A jaką to wybór masz już szeroki zależnie od ceny. Poszukaj sobie gdzieś w internecie testów ;)

Opublikowano

Ogólnie laptop ma już około 6lat, od tego czasu nie był rozbierany tylko od czasu do czasu dmuchany sprężonym powietrzem... Myślicie że podkładka powinna wystarczyć??

MY BF3 STATS:

aa-p1234.png

Opublikowano

Laptop jak laptop, w końcu będzie się przegrzewał. Polecam go wyczyścić z kurzu i kupić podkładkę chłodzącą. Jeżeli masz gwarancje to odeślij do serwisu, wtedy pochodzi przez kolejny rok.

Opublikowano

Narazie zakupie w najbliższym czasie jakąś podstawkę i zobaczę czy to coś pomoże. Zresztą jakoś nie bardzo mi się uśmiecha rozkręcać laptopa..... Jeszcze takie pytanie czy te podstawki są na wielkość takie same czy można je jakoś dopasować pod laptopa??

MY BF3 STATS:

aa-p1234.png

Opublikowano

Poszukaj w opisie jakie mają wymiary i porównaj. Różna wymiary mają laptopy, więc nie każda będzie pasować. Pod mojego 15 calowego samsunga pasowała.

Opublikowano

No właśnie... Niestety mój ma 17 cali i potrzebuje czegoś większego... Czytałem też że lepsze są podstawki z jednym dużym wolnoobrotowym wiatrakiem, wiesz może czy jest jakaś różnica pomiędzy taką z trzema małymi wiatrakami, a taką z jednym dużym?

MY BF3 STATS:

aa-p1234.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...