Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bezpieczeństwo kont.

Kelevra™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Temat napisany ponieważ często ktoś zostaje okradziony, tutaj informacje co nalezy zrobić by tego uniknąć.

Cześć, jeśli posiadacie taki sam login i hasło jak na innych serwerach - trzeba to zmienić by wasze hasło było unikalne i używane tylko na danym serwerze - jest to dla bezpieczeństwa ponieważ w internecie są bazy niektórych upadłach serwerów oraz administratorzy niektórych serwerów które upadły to tak zwani "debile" i będą próbowali was okraść użwajać haseł oraz kont z swojego dawnego serwera (wiele osób używa haseł i loginów takich samych na każdym serwerze) i możliwe ze akurat trafi na wasze konto

W skrócie co nalezy zrobić by dbać o bezpieczeństwo swojego konta:
  • Używaj hasła oraz loginu unikalnego na serwerze ( jeżeli grasz na paru to wciąż unikalność przoduje ), jeśli posiadałeś takie dane na innych serwerach zmień hasło natychmiast na unikalne i najlepiej trudne.
  • Nie wysyłaj nikomu pliku dane z clienta
  • Nie wchodź na strony podawane przez graczy typu cba itd.
Najważniejszy z tych punktów to pierwszy, jeśli dotyczy ciebie to zmień hasło na trudne i takie którego jeszcze nie używałeś. (unikalne)

Opublikowano

Pamiętam czasy, kiedy to spamili ze sie jest na czarnej liscie, i podawali strony z keyloggerami. Kelevra postarałeś się :)

Opublikowano

1. Grasz sam

2. Nie wysylasz nikomu plikow serwera

3. Nie uzywasz wspomagaczy typu hacki itp.

4. Co inny serwer zmieniasz haslo na inne.

Nigdy nie zostaniesz okradziony :)

husaberg.jpg?ZqeVnO9mpJKUydndo4ZmaQ

Opublikowano

Ja mam takie same hasła, od 3 lat i nikt mi jakoś nie wbija na konta, nie okrada, a podaje passy ludziom. Co do poradnika, przydatny...

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Niektórzy wciąż robią ten błąd i na każdym serwerze dają te same passy. Poradnik może wydawać się zbędny, ale jest raczej "uświadamiający". Ludzie, nie ustawiajcie tych samych passów wszędzie! :P

"Bongzilla" - also known as "Wendy"
PwEaDpC.jpg

Opublikowano

Już mnie kiedyś okradli, dzieki za poradnik.

Leci like

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1. Grasz sam

2. Nie wysylasz nikomu plikow serwera

3. Nie uzywasz wspomagaczy typu hacki itp.

4. Co inny serwer zmieniasz haslo na inne.

Nigdy nie zostaniesz okradziony :)

Wystarczy tylko że ktoś ci keyloggera podeśle -.- co do poradniku to każdy powinien go przeczytać.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

,ale co z tego jak można mieć keyloggera,backdoora,i inne typu rzeczy.Powinny być takie poradniki.Od razu dodam po co kupywać antyvira jak on nie działa.Tzn keylogger czy inne narzędzie jest niewykrywalny przez jakiś czas.A pozniej się staje.W ten sposob piszcie bardziej tuty.A ludzie wczesniej i tak zostali okradzeni przez głupote,mówię o starych czasach.Nie wiem jak teraz tam jest

/niereg. sygna

Opublikowano

Like, lecz najlepszym sposobem na uniknięcie kradzieży jest ruszenie głową i pomyśleć o konsekwencjach tym bardziej nie warto ufać ludzią których niedawno poznałeś. ;)

Opublikowano

Przydatne, ale raczej każdy wie jak dać się okraść, nieraz może być to nawet przypadkiem. Plus. 

Pasjonat
Opublikowano

Niestety, ale ten poradnik nie zawiera odpowiednich informacji i te 3, czy tam 4 punkty.. Nie uchronią przed kradzieżą, bo sposobów jest o wiele więcej...

Ale chęci zawsze się liczą.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...