Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MC nie działa na Windows 8

Tveter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem posiadam na laptopie windows 8 i nie mogę zagrać w minecraft ponieważ:

Włączam minecraft, loguje się klikam Play instaluje się dochodzi do końca wyłącza się minecraft a potem nic żadnego błędu tylko Java w menedżer zadań pomocy !

Opublikowano

To zależy jaki jest błąd, jak np. masz kilka profili Forge np. 1.6.4forge(jakies cyferki) a masz forge installer na 1.7.2 to ci nie odpali :) Musisz ponowie zainstalowac forge na 1.6.4

Również wyrzuć wszelkie mody z folderu mods (Start -> W okienku wyszukiwania %appdata% -> .minecraft -> mods

W opcjach zaznacz by konsola nie znikała, i kliknij okienko, które pokazuje co się aktualnie dzieje

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Pobierz nową javę (X64 i x86) potem ustaw zgodność na windows 7 (PPM na skrót --> Właściwości ---> Zgodność --> Zaznaczasz "Uruchom ten program w zgodności z.. i wybierasz "windows 7") Powinno zadziałać ewentualnie jakieś problemy ze sterownikami od karty graficznej, ten kolega @pingwin1324 chyba próbuje nabić posty bo nie widzę żebyś cokolwiek piasał o jakimś forge :)

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...