Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Zaciemniony ekran po aktualizacji karty graficznej

FailStunt

Pytanie

Opublikowano

Witam. Wczoraj wieczorkiem sprawdziłem sobie aktualizacje mojego hardware. Okazało się że muszę zaktualizować sterowniki mojej karty graficznej (specyfikacja na dole). Noo okej, ściągnąłem najnowszą wersję ze strony producenta, zainstalowałem. Wszystko poszło bezbłędnie i bezproblemowo. Dzisiaj rano włączam mojego lapka, jest ekran ładowania Windowsa, i czarno. Słyszę ten dźwięk Windowsowy włączania systemu i tyle. Ekran jest przyciemniony jak w trybie przyciemnienia (u mnie na ASUSie Fn+F7). Niestety komputer nie reaguje na te przyciski. Tryb ten polega na tym że ekran staje sie czarny, ale pod mocne światło widać co się na nim dzieje. Udało mi się jakość dojść do właściwości karty i przywrócić dawny sterownik. Po restarcie ekran działa normalnie. Nie wiem co jest powodem, może ktoś z was miał tak samo i sobie z tym poradził? Liczę na pomoc :)

Specyfikacja:

ASUS N52D
AMD Turion II P520 Dual - Core 2.3Ghz
ATI Mobility Radeon HD 5730 1GB
2GB RAM
Windows 7 64-bitowy

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zazwyczaj najnowszy sterownik to jakies problemy. 

Mozesz odpalic tryb awaryjny? 

Jesli tak to usuwasz sterownik i instalujesz jakis starszy i powinno smigac. 

4zzt3n.png

Opublikowano

porady dostałeś i nic nowego nie uzyskasz poza instalacją starych sterowników , jak widać na nowych nie działa jak należy karta i aktualizacja nie dotyczyła twojej karty graficznej

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...