Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć chciałem zrobić własne pliki serverowe,próbowałem tych poradników z mpcforum od zera ale stanołem przy instalacji mysql jak wpisuje komende cd/usr/ports/databases/mysql55-server/   a następnie make install clean to wyskakuje mi jaki błąd "fatal error" not installed dokładnie niepamiętam bo wyłączyłem.

Jakby ktoś mógłby mi pomóc z tym albo napisać od siebie jak zrobić pliki będe bardzo wdzięczny dam like/y

czekam!.

P.S: Jak zły dział to prosiłbym o przeniesienie.

Opublikowano

daj spacje po cd tak to ma wygladać

pierw wpisz to aby zainstalowac porty

portsnap fetch extract

cd /usr/ports/databases/mysql56-server/
Opublikowano

daj spacje po cd tak to ma wygladać

cd /usr/ports/databases/mysql56-server/

Sorry to moja pomyłka próbowałem cd /usr/ports/databases/mysql56-server/ oraz cd /usr/ports/databases/mysql55-server/ i dalej mam ten błąd ;/

Opublikowano

Czyżby wersja freebsd 8.2 32bitowa? Bo wiem, że jakiś tam błąd występował z instalacją mysql jeżeli tak to przejdź na nowszą wersję BSD.

Opublikowano

Czyżby wersja freebsd 8.2 32bitowa? Bo wiem, że jakiś tam błąd występował z instalacją mysql jeżeli tak to przejdź na nowszą wersję BSD.

Dokładnie tak wersja freebsd 8.2 32 bit ;d,a jaką mi polecasz bo to będzie stawiany na dedyka(jak go zrobię)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...