Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Temperatura

VRUMaster

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Zakładałem temat wcześniej o radiatorze na procesor. Wiele osób proponowało mi zakup Spartana PRO. Kupiłem go, zamontowałem i działa, z czego jestem ucieszony :)

Ale mam problem związany z temperaturą. Sprawdzam temperaturę programem HD Tune (sprawdza temperaturę chyba dysku twardego) i czy to normalne że stopnie rosną szybko i czy nic się nie stanie jak temperatura będzie większa niż 40 parę stopni ? Bo kiedyś tak miałem że grałem w TDU 2 i po dłuższym czasie spalił mi się zasilacz i od tamtej pory pilnuję temperatury na PC. Czy może mi ktoś powiedzieć jak sprawić żeby komputer się szybciej chłodził?

Do tych czas używałem zwykłego wiatraka i przystawiałem go do PC żeby go chłodzić ale chcę się tego wiatraka pozbyć

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temperatura dysku na poziomie 40 stopni jest ok.

Ściągnij sobie jakieś HWMonitor i tam sprawdzaj temperatury każdego podzespołu. Temperatura dysku jest najmniej ważna :P

Opublikowano

Nałożyłem pastę i zobacze po jakim czasie osiągnie 40 stopni. Możliwe jest to żeby trzymał się tej temperatury ? (40 stopni)

A i mam jedno pytanie. Czy to dobrze że powietrze z wiatraka leci w stronę od radiatora?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...