Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Wszystko o EULA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Z racji tego że na forum ostatnio pojawiają się tematy o EULI postanowiłem zająć się tym problemem ;)

Pierwsza sprawa jest taka że EULĘ akceptuje posiadacze kont premium!Tak więc serwery NO-Premium nie powinny mieć żadnych kłopotów. Przyznam jednak że co do tego to nie jestem w 100% pewny.Dlaczego?

Are any servers exempt to the EULA?
No. It affects all servers and players equally.

tłum:

Czy istnieją serwery zwolnione z EULI?

Nie, dotyczy ona wszystkich serwerów i graczy w tym samym stopniu.

Pytanie jest tylko czy Mojang pod pojęciem "wszystkich serwerów i graczy" miał na myśli serwery premium i graczy premium czy WSZYSTKIE serwery ogółem ;p

https://mojang.com/2014/06/lets-talk-server-monetisation-the-follow-up-qa/

Jeżeli chodzi o serwery Premium to wystarczy że będziecie przestrzegali tych zasad:
1) Jeżeli pobieracie opłaty za wejście na serwer to mają one być jednakowe dla wszystkich
2) Możecie akceptowac dobrowolne dotację ale nie wynagradzać ich żadnymi itemami!
3) Możecie na swoim serwerze wyświetlać jakieś reklamy (Mojang ma na myśli najprawdopodobniej ref linki do stron) oraz możecie zarabiać na utrzymanie dzięki pieniądzą sponsorów.
4) Możecie dawać VIPą itemy ale nie mogą one dawać im jakiś forów w walce.Czyli możecie dać np.wędke,slimeballa,tłok ale nie możecie dac takich rzeczy jak np.enchantowane miecz/zbroje/łuki/koks jabłka/potki itd. 
5) Nie możecie wymieniać waluty z gry na walutę prawdziwą.Koniec z kupowaniem sobie pieniędzy na serwerze za realnepieniądze.
6) Nie podszywajcie się pod Mojanga.Wyraźnie zaznaczcie że Mojang nie ma nic wspólnego z waszymi transakcjami dotyczącymi utrzymania serwera.

Co do EULA.Jest ona nie do końca aktualna ale obowiązuje.Mojang pozwolił na zarabianie właśnie na powyższych zasadach o czym wyraźnie jest napisane w tym artykule (na którym bazowałem):

https://mojang.com/2014/06/lets-talk-server-monetisation/

Jako ciekawostkę powiem że przetłumaczyłem już EULĘ ale nie opublikuję jej dopóki Mojang się na to nie zgodzi (prawa autorskie) ;p

Jeżeli zauważyłeś jakiś błąd to pisz ;)

Opublikowano

czym chcesz sie pochwalic ze potrafisz czytac ?

czy tym ze znasz angielski ?

juz jest kilka takich tematow opisanych duzo lepiej wiec taki kolejny nie wiem po co 

Opublikowano

A można np w czas jakiegoś ewentu rozdawać graczą Twardą walutę bo wygrali w konkursie? Oczywiście, oni nie muszą nic płacić, więc wszystko powinno być w porządku?

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Tak
:) Wy macie czyste konto bo na tym nie zarabiacie a oni mają czyste
konto bo nie zarobili tych pieniędzy powodując straty Mojangowi.Mojang
mówi w EULI wyraźnie "Zabraniamy wam zarabiać na tym co MY
stworzyliśmy".Dlaczego nie napisał "zabraniamy wam zarabiać na naszej
Grze"?Odpowiedź jest prosta:
Mojang nie zabrania zarabiania na MC ale zabrania zarabiania na tym co
on stworzył (chodzi tu o zarabianie na itemach)powodując firmie stratę.Tak więc mogą oni
uzyskać nagrodę od was.

@Dark coś tam (wybacz ale mam pamięci do nicków ;p)

Widzisz Google jest ale mimo to pojawiają się tu nowe tematy.Wniosek jest jeden Goigle nie wystarcza ;d

@xGruzlin Po to abyś mógł sobie pohejtować ;p

Te twoje "tematy w których jest to opisane dużo lepiej" to zwykły spam kłócących się użytkowników - piszących bzdury ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...