Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Mapa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej pobralem mape z skkf:

http://www.mediafire.com/download/38g3birx31ucqxe/Server+hardcor+skkfa+sezon+5.zip

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/c75193d0373804551931d5c3c8f68982cc15a6bd2ab1adf50a77d12af8112160/analysis/1407228559/

I jak to juz jest koniec mapy i nie wiem dlaczego jest plaska mapa dalej?

Da sie to jakos naprawic w TerrarinControl?

SS:

http://speedy.sh/cpVnT/2014-08-05-11.41.27.png

Opublikowano

Zapewne pobierałeś to modem chyba Map Downloader (czy coś takiego) i wbiłeś tylko na spawn i zacząłeś pobierać.

Z tego co wiem ten pod pobiera tylko teren na którym się chodzi (zapewne chunki) czyli jakbyś chciał całą/większość mapy to musisz po niej chodzić i pobierać a tak to masz tylko spawn.

Opublikowano

No to może ta osoba która wstawiła tą mapę na YT pobierała ją właśnie tak jak ja napisałem. Być może chciała udostępnić tylko sam spawn bez reszty mapy. A spawn można sobie skopiować WorldEditem.

Opublikowano

Masz WorldEdit? Jeśli tak to:
1. //wand
2. Zaznaczasz przekątne terenu jaki chcesz skopiować.
3. Idziesz tam, gdzie chcesz mieć ten spawn i wpisujesz //paste.
I masz już wklejone.

Co do mapy to możesz ją chyba odbudować za pomocą WG/WE i komendy: //regen a potem możesz też dodać //naturalize <promien>

Opublikowano

no tak robisz 1 róg obiektu 2 róg obiektu zaznaczasz siekierką.Potem //expand (ilość w góre) up //expand (ilość w dół) down.Potem /copy albo //copy i na nowej mapce paste :D i kolega na górze to już napisał :D

Opublikowano

Pobierz Craftbukkit lub Spigot. Następnie wgraj WorldEdit i dodaj sobie OP, potem zrób to co koledzy podali, lecz po //copy wpisz //schematics save nazwa. Odpal nowa mapę i wpisz //schematics load nazwa_ktora_podales_wczesniej .

@offtopic

@1361622928-U485574.pngsvenchpl Czy ty nabijasz posty? Twoje posty są bezsensowne... Po co to piszesz? Chcesz dobić do 50 i zareklamować swój pseudo-serwerek? Proszę cie.. nie dobijaj mnie i innych!

Pozdrawiam

Kotage

Opublikowano

mozesz podac skype? i pokaze ci bo mi nie dziala?

To Schematics nie dziala wogole

tam to co krystian podal tez nie dziala

Podajcie skype i pomozcie :D

Opublikowano

no tak robisz 1 róg obiektu 2 róg obiektu zaznaczasz siekierką.Potem //expand (ilość w góre) up //expand (ilość w dół) down.Potem /copy albo //copy i na nowej mapce paste :D i kolega na górze to już napisał :D

Opublikowano

Wklej mapę na serwer pod standardową nazwą (world), i w ustawieniach serwera ustaw normalne generowanie się świata ;)
Zawsze możesz poza mapą ustawić regen z WE ;)

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

@Kamyk25902 Masz bukkit w ogóle i worldedit??

tak mam

Wklej mapę na serwer pod standardową nazwą (world), i w ustawieniach serwera ustaw normalne generowanie się świata ;)

Zawsze możesz poza mapą ustawić regen z WE ;)

swiezu ja ta mape co z neta pobralem nazwalem world i wrzucilem

Opublikowano

Pewnie ta mapka z modu world downloader co nie ?

@Edit otwórz folder z mapką i sprawdź czy nie ma owego pliku z world downloadera

@Edit pobrałem folder jest plik WorldDownloader i wszystko jasne... Ktoś tym modem po mapce pochodził wycięło kawałek i mapa w net 

Opublikowano

Zaznacz teren siekierką potem wpisz //copy Zrób nowy świat do tego potrzebny ci będzie plugin MVC poradnik znajdziesz na yt gdy stworzysz nowy świat przenieś się tam i wpisz tam //paste  .

d63.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...