Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Impreza, a policja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jezeli podczas imprezy wbije mi na chate policja za zakłócenie ciszy nocnej, to co zrobia jezeli bym im nie otwieral drzwi? Mogą sie aami jakos wjebac czy beda czekac grzecznie pod drzwiami az w koncu poprostu sobie pojda?

Opublikowano

Policjant też człowiek więc wciśnij mu jakiś kit, że masz urodziny i jutro wyjeżdżasz do afryki to odpuści ;)

2662114216934981012447.png

Opublikowano

Policjant też człowiek więc wciśnij mu jakiś kit, że masz urodziny i jutro wyjeżdżasz do afryki to odpuści ;)

Taki kit to łykną chyba tylko Twoi koledzy z liceum.

Myślisz, że jak nie otworzysz to nie dowiedzą się kto tu mieszka?

No chyba, że mieszkasz w kreciej norze..

Jeszcze jest opcja, że oberwiesz za stawianie oporu oprócz samego zakłócania ciszy nocnej.

Opublikowano

Taki kit to łykną chyba tylko Twoi koledzy z liceum.

Myślisz, że jak nie otworzysz to nie dowiedzą się kto tu mieszka?

No chyba, że mieszkasz w kreciej norze..

Jeszcze jest opcja, że oberwiesz za stawianie oporu oprócz samego zakłócania ciszy nocnej.

Stawianie oporu? Haha, jebłem.

2662114216934981012447.png

Opublikowano

Nie musisz ich wpuszczać do domu jeśli nie mają nakazu 

W takim wypadku właściciel domu poprostu zgarnie mandat za zakłócanie ciszy nocnej pocztą.

Nie wiem czy wiesz ale domy mają właścicieli, a właściciele mają imiona i nazwiska, nie jest tak, że poprostu sobie dom stoi, a nikt nie wie kto tam mieszka i muszą śledzić Twojego fejsika.

Opublikowano

Jezeli podczas imprezy wbije mi na chate policja za zakłócenie ciszy nocnej, to co zrobia jezeli bym im nie otwieral drzwi? Mogą sie aami jakos wjebac czy beda czekac grzecznie pod drzwiami az w koncu poprostu sobie pojda?

Bez nakazu nie mogą Ci sami wjechać do domu, jeżeli oni powiedzą, że masz ich wpuścić(a nie pokażą nakazu) to ich wyśmiej bo policja lubi wciskać kity 16 letnim dzieciom, że bez nakazu też mogą wejść :)

Nic Ci nie zrobią, jedynie co to przyjadą i powiedzą, że macie być ciszej itp itd, ew. dostaniesz mandat 100zł(koledzy się zrzucą bo uczestniczą w imprezie xD xD ).

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Admin Cienia
Opublikowano

Chyba wole mandat niz: brak osoby pełnoletniej w domu, upijanie nieletnich, posiadanie marihuany + do tego to zakłócenie ciszy nocnej

Tylko brakuje za hajs od rodziców. :) Ale nie moja sprawa, ja się nie mieszam. :P

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Chyba wole mandat niz: brak osoby pełnoletniej w domu, upijanie nieletnich, posiadanie marihuany + do tego to zakłócenie ciszy nocnej

Gdzie mieszkasz. Wezmę stówę jakby co na wszelki wypadek.
Opublikowano

Nie musisz otwierać, nawet jak mają nakaz to nie mogę wyważyć drzwi ;).

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Jak nie masz 18 lat, to nie podawaj alkoholu na imprezie, nie puszczaj za głośno muzyki, to nie będziesz musiał się martwić policją.

Opublikowano

w piątek jak robisz imprezę to nawet możesz i głośniki za blok wystawić i robić imprezę policja nic ci nie może zrobić gorzej jak jest to środek tygodnia np środa to mogą cie poprosić 2/3 razy (zależy od psiarni) o przestanie jeśli nie przestaniesz to 350zł za zakłócanie ciszy nocnej :) 

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Jezeli podczas imprezy wbije mi na chate policja za zakłócenie ciszy nocnej, to co zrobia jezeli bym im nie otwieral drzwi? 

Bez nakazu nic Ci nie zrobią. Muszą załatwić od prokuratory NAKAZ wejścia do tego mieszkania, ale bez nakazu gówno Ci mogą zrobić.

bez gif

Opublikowano
Art. 220. § 1. Przeszukania może dokonać prokurator albo na polecenie sądu lub prokuratora Policja, a w wypadkach wskazanych w ustawie - także inny organ.

§ 2. Postanowienie sądu lub prokuratora należy okazać osobie, u której przeszukanie ma być przeprowadzone.

§ 3. W wypadkach nie cierpiących zwłoki, jeżeli postanowienie sądu lub prokuratora nie mogło zostać wydane, organ dokonujący przeszukania okazuje nakaz kierownika swojej jednostki lub legitymację służbową, a następnie zwraca się niezwłocznie do sądu lub prokuratora o zatwierdzenie przeszukania. Postanowienie sądu lub prokuratora w przedmiocie zatwierdzenia należy doręczyć osobie, u której dokonano przeszukania, w terminie 7 dni od daty czynności na zgłoszone do protokołu żądanie tej osoby. O prawie zgłoszenia żądania należy ją pouczyć.

Opublikowano

Kraków, Nowa Huta, okolice osiedla Dywizjonu303, wiecej info nie podam

NH?

No to nie dziwie się, że pytasz bo np. Na NG też masa psiarni ostatnio.

// Lepiej wtedy ścisz muzykę i grzecznie otwórz drzwi.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Gość malutki688
Opublikowano

Haha. Ciekawe co im zrobisz jak wbija na chate. Sad zawsze stanie po stronie policjanta, a ten mzoe moiwc co chce i dobrze.

Nie ma znaczeniabjaki dzien tygodnia, po 22 masz stosowac siebdo ciszy nocnej, moga wbic w sobote o 22.30 tak samo jak w poniedzialek o tej samej godzinie

Opublikowano

Tydzień temu mi policja wbiła na chatę, było nas 20, gdy policja zapukała (widzieliśmy ją wcześniej z okna) 15 osób uciekło przez płot, otworzyłem im drzwi pogadałem z nimi chwile i sobie poszli. Nic strasznego się nie stało powiedzieli tylko żeby było ciszej i już. Nawet o nazwisko się nie zapytali ani nic. Jeśli im nie otworzysz będą się dobijać, lepiej im otóż i z nimi pogadaj ale nie z nastawieniem JP.

Opublikowano

policjant też człowiek, zależy na jakich trafisz jeśli w ogóle przyjdą 

mogą być mili i po prostu poproszą o ściszenie muzyki i pójdą, bez nakazu ci obskoczą

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Nie myśl sobie, że jak nie otworzysz to pozostaniesz bezkarny. Po prostu otwórz drzwi, przyjmij upomnienie za pierwszym razem i potem ściszcie muzyke, tyle. Co do narkotyków i alkoholu to wbić do domu i zobaczyć co macie nie mogą bez nakazu który wyda sąd na afterparty ^^ Ale w sumie jak nie ma pełnoletniego to mogą zawinąć na komendę i tam poczekacie na opiekunów

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...