Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki program do pisania stron ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie ludzie, piszę strony internetowe w językach takich jaj HTML, CSS, PHP i trochę JS zawsze używałem do tego programu DreamWeaver lub notepad++ ale to tylko do niektórych rzeczy ale teraz szukam jakiegoś nowego programu a szczególnie że musiałem ostatnio zrobić format systemu.

Patrzałem na niektóre porgramy np, PHPDesginer ale nei jestem pewien którego używać, czy wrócić do DW czy znaleźć jakiś nowy program więc chciałbym was poprosić o pomoc, i czy wy znacie jakieś programy :D

Dziękuję za udzielenie pomocy.

Pozdrawiam, Alti.

Opublikowano

Polecę Atom, brackets, phpSsieJsSieUcz

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

Osobiście polecam:

- Pajączek 5 NxG Professional

- Adobe Dreamweaver

Pajączek to nie czasem ten program dla dzeci do układania strony w html i css? xD

Co do tematu, ja używam notepad++, dla mnie jest niezawodny. :)

Ostatnio brak czasu i utrudnienia...

...+ Java liżę xD

Opublikowano

Polecę Atom, brackets, phpSsieJsSieUcz

Czemu mówisz abym się JS/JQ uczył? (nie znam za dobrze JS więc mogę pierdoły pierdo*iś) ale w JS chyba się nie da podłączyć do baz danych (SQL itp..) robić takich rzeczy co w PHPie? systemy logowania, robienie różnych funkcji/zmiennych itd...

Opublikowano

Ja gorąco polecam Sublime Text 2, oraz Sublime Text 3 (w wersji beta)

Czemu mówisz abym się JS/JQ uczył? (nie znam za dobrze JS więc mogę pierdoły pierdo*iś) ale w JS chyba się nie da podłączyć do baz danych (SQL itp..) robić takich rzeczy co w PHPie? systemy logowania, robienie różnych funkcji/zmiennych itd...

Zapewne chodzi mu o tworzenie aplikacji internetowych po stronie serwera, np w Node.js.

Opublikowano

Ja gorąco polecam Sublime Text 2, oraz Sublime Text 3 (w wersji beta)

Zapewne chodzi mu o tworzenie aplikacji internetowych po stronie serwera, np w Node.js.

Ten subline wygląda nawet ciekawie, własnie zacząłem go pobierać mam nadzieje i że w praktykach mi umili oraz ułatwi sprawę :P.

Opublikowano

IMO powinieneś zacząć od bardziej przyszłościowego języka, a js jest bardziej przystępny od ruby, do tego jako backend w js możesz użyć node.js

Opublikowano

A ja polecam phpstorm ;D

Mam ustawionego tak ze po zapisaniu odrazu leci na ftp + mozna sb przegladac pliki na hostingu

A jak nie to moze aptana?

Opublikowano

Okej, chyba będę używał subline text 3, mało miejsca zajmuje, nie obciąża jak DW (mam słabego lapka :c).

I jeszcze jedno pytanie, bo tak mówicie aby zmienić na inny język na jakiś nowszy taki z przyszłością :D

Opublikowano

Spróbuj C++ i Javy. Nie są one nowe ale c++ wprowadziło nowy standard (c++11) co pomaga w programowaniu oraz je przyśpiesza. Natomiast java ma polepszoną wirtualną machinę. Spróbuj też ruby on rails, django. Od pewnego czasu jest głośno o ROR. Przyjemnie i szybko się pisze w nim aplikacje internetowe ;)

Po co mu się pchać w cpp i jave od razu jak moze nauczyc się języków stworzonych pod "tworzenie stron www"? Railsy spoko jak mówiłem, ale chyba powiedziałbym, że lepiej od js zacząć

Opublikowano

Podbiję kogoś wyżej i także polece Sublime Text. Co prawda skonfigurowanie go pod twoje własne zachcianki trochę zajmie ale efekt będzie zadowalający. :)

Opublikowano

Hmmm notpad++ to nie jest zły edytor ~ nie najgorsza możliwość ingerencji w działanie programu kodowanie itp, jednak osobiście preferuje program KomodoEdit ... Świetna koloryzacja która mi osobiście bardzo przypadła do gustu i bardzo intuicyjny ... Z tego co widzę, jesteś młodym programistą jak wielu tu znas i najważniejsze byś wybrał taki edytor, który tobie najbardziej będzie odpowiadał ... ->Większość<- programistów bardzo przywiązuje się do 1.Klawiatury 2. Edytora ... Więc wybierz mądrze ... Zapoznawanie się z nowym środowiskiem zawsze chwilę trwa więc nie powinno się to zdarzać często, bo grunt to być za pan brat ze swoim edytorem ... Pamiętaj tylko by wszystkich swoich nie powądzeń, których za pewne doświadczysz(dlaczego mój kod nie działa bądź działa) nie przypisywać do edytora bo najczęściej to nie on będzie winny ;) ... Istnieje powiedzenie, że "Zlej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy" ... Zatem podsumowując ze swojego serca polecam Komodo Edit i życzę powodzenia.

-Jestem habilitowanym profesorem,magistrem, który nie umie zawiązać sobie butów.

-A ja jestem technikiem który daje ci prace.

Opublikowano

Hmmm notpad++ to nie jest zły edytor ~ nie najgorsza możliwość ingerencji w działanie programu kodowanie itp, jednak osobiście preferuje program KomodoEdit ... Świetna koloryzacja która mi osobiście bardzo przypadła do gustu i bardzo intuicyjny ... Z tego co widzę, jesteś młodym programistą jak wielu tu znas i najważniejsze byś wybrał taki edytor, który tobie najbardziej będzie odpowiadał ... ->Większość<- programistów bardzo przywiązuje się do 1.Klawiatury 2. Edytora ... Więc wybierz mądrze ... Zapoznawanie się z nowym środowiskiem zawsze chwilę trwa więc nie powinno się to zdarzać często, bo grunt to być za pan brat ze swoim edytorem ... Pamiętaj tylko by wszystkich swoich nie powądzeń, których za pewne doświadczysz(dlaczego mój kod nie działa bądź działa) nie przypisywać do edytora bo najczęściej to nie on będzie winny ;) ... Istnieje powiedzenie, że "Zlej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy" ... Zatem podsumowując ze swojego serca polecam Komodo Edit i życzę powodzenia.

Nigdy nie jest winny edytor, zawsze programista x). Po co się ograniczać do jakiegoś konkretnego edytora dla kolorów składni? Można użyć Atom'a gdzie sami możemy tworzyć lub przebierać w wielu paczkach z wyglądem samego programu jak i ze schematem kolorowania składni.

Opublikowano

Dreamweaver bardzo mi się nie spodobał pamiętam.

Gorąco NetBeans IDE 8.0 obsługuje m.in. php ,rzecz jasna html js i wiele innych.

Jest wersja darmowa i komercyjna chyba też w każdym razie używam go od długieeeeeeeeego czasu i jestem

bardzo bardzo zadowolony. Sublime text nie jest zły ale używam go raczej tylko jako zamiennika notepad++, który

jest forsowany mimo to, że nie jest jakiś świetny. NetBeans ma poza tym wsparcie dla symfony i chyba też zenda więc to już w ogóle.

https://netbeans.org/features/php/index.html
Opublikowano

A ja polecam PSPad'a :)

Ja jak mój koder polecam PSPada, jak na razie bez problemu pisze się skrypty HTML i CSS, szybka obsługa... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...