Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy Ten Komputer Jest Dobry Do Gier?

Dyzma1998

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Komputer stacjonarny wyposażony w dwurdzeniowy procesor Intel Core i3-4130 o częstotliwości taktowania 3.4 GHz, z zainstalowaną pamięcią 6 GB RAM DDR3 oraz dyskiem twardym o pojemności 1 TB. Posiada kartę graficzną NVIDIA GeForce GT 620 1GB. Zainstalowany system Windows 8.1.

Czy będzie on dobry do grania w gry i nagrywania z nich?

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Podejrzewam, że na allegro zauważyłeś taką aukcję. Ten komputer to szrot nic więcej po co komu 6gb, albo 4 albo 8. GT 620 nie odpali nawet BF(1942?) starego w high na fhd :/

Zasilacz pewnie no-name.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

A O Ile Jest Lepszy Od Tego Procesora? :

AMD Athlon 64x2 Dual

Core Processor 4800+

2,51 GHz, 2GB Ram 

System Windows XP 

1390144171-U592769.png

Opublikowano

AMD Athlon 64x2 Dual

Core Processor 4800+

2,51 GHz, 2GB Ram

System Windows XP

Dwujajowiec amd vs cztery rdzenie logiczne i3? Sam sobie odpowiedz

Opublikowano

Ten komputer byłby dobry 5 lat temu

Tak naprawdę to 5 lat temu kupiłem znacznie lepszy PC :f

Lepiej podaj swój budżet jaki chcesz przeznaczyć na zakup komputera.

Opublikowano

Ale co uważacie że i3 nie poradzi sobie?
Wymień kartę :)

GPU: AMD Sapphire HD7770 1GB GDDR5 | CPU: Intel Quad Q6600 @2.4Ghz | RAM: 4GB DDR2 800Mhz | PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W | MOBO: Gigabyte G32M-S2C | Obudowa: Zalman Z3 Plus | Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 3 LT

Opublikowano

Ale co uważacie że i3 nie poradzi sobie?

Wymień kartę :)

Nie wymieni, bo to gotowiec z alledrogo

Opublikowano

ten 

AMD Athlon 64x2 Dual

Core Processor 4800+

2,51 GHz, 2GB Ram 

System Windows XP 

ten komputer mam od 2007roku a chce kupic nowy ;3

i wybralem sobie tego co wyzej napisalem i sie pytam 

tylko czy bedzie dobry do grania np w minecraft/metina/lol-a i nagrywania z niego nie ma byc to jak zajebista jakosc tylko normalna/niska

ten komputer wyzej uciagnie mi z 4xMetina2 jeszcze wiec szacunek jest do tego kompa i sie pytam czy ten nowy by uciagnal np 8xMetin?

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Czemu z mediamarkt? Ludzie tutaj złożą Ci mega zestaw za 2,5k, który będzie kilkukrotnie lepszy od szrotu z mediamarkt. Jeżeli rozchodzi się o raty, to na morele.net czy techplanet takowe są możliwe... Kupowanie komputera w supermarkecie to fatalny pomysł.

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

HAHAHAHA, dobre. Wiesz, że to co dałeś jest warte jakieś kilkaset złotych?

Mogę wiedzieć, czemu nie odpowiada ci porządny składany komputer z innego sklepu? Bo jeśli mam coś polecać z mediamarktu, to przykro mi, ale nie.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Rok temu złożyłem zestaw za ~~1700 bez monitora.

Proc : i5-2320 3,3 GHz ( używka)

ram : 6GB DDR3

grafika : msi radeon 7770

dysk : 1tb wd blue

płyta : msi z68 g43

zasiłka : ocz corexstream 500w

Ten twój zestaw na internetach jest za ponad 2k. Mój był bez windowsa, ten na internetach z więc ceny praktycznie takie same, a wydajność parę razy większa.( oczywiście nie wspominam o tym, że w twoim zestawie jest zapewne zasilacz noname i najtańsza możliwa płyta główna)

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Większość lepszych sklepów internetowych oferuję sprzedaż ratalną. Opiszę jak to jest z tymi gotowcami i składkami. Przykładowy komputerek z media markt za 2500 zł :

http://www.mediamarkt.pl/komputer-stacjonarny-pcf-pc2-aqua-h8114130e,id-952856

W sprzęcie za 2500 zł i3 4130 i radeon r7 250 to żart, 16 gb ramu też nie wiem po co to komu, do tego zasilacz 350 w no-name i obudowa piekarnik. W tej cenie patrząc optymalnie mógłbyś mieć najbiedniej i5 4430, radeona r9 270x, 8 gb ramu (tak przyszłościowo), porządny już zasilacz 500-550 W i obudowę, która nie ugotuje sprzętu. Z tego co napisałeś to jesteś graczem, to może to Cię zaciekawi.

http://www.anandtech.com/show/7754/the-amd-radeon-r7-265-r7-260-review-feat-sapphire-asus/8

Masz tam wspomnianego radka r9 270x i r7 250x, czyli wersję lekko wydajniejszą od tej r7 250 z media marktu. Co do tego gotowca i do tych gier co opisałeś, oczywiście pójdą bez problemu bo nie mają wymagań. Kwestia tego czy Ci wystarczy gotowiec, za którego przepłacasz około 500 zł.

Opublikowano

r9 270x nie opłacalny, te same osiągi co r9 270. To samo dotyczące r7 250x i 250. Podaj budżet na komputer a wyskrobie się coś lepszego.

Opublikowano

r9 270x nie opłacalny, te same osiągi co r9 270. To samo dotyczące r7 250x i 250. Podaj budżet na komputer a wyskrobie się coś lepszego.

10 klatek w grach więcej to nic ? Może coś zaproponujesz od zielonych ? Pewnie nie, bo nic nie mają w tym przedziale cenowym. Ta karta jest najlepszym wyborem aktualnie w kwocie 700 zł.

Opublikowano

Co za spamer.

R9 270x jest wydajniejszy od 270. Poza tym karty z serią "x" można jeszcze mocniej podkręcić (co jest trudne, ale się da). Budżet to on podawał parę razy. Widać. Powtarzasz rzeczy innych, nawet nie czytając tematu. Spam i nic innego.

A dlaczego różnica 10 klatek? To wszystko zależy od gry, od optymalizacji. W niektórych grach będzie ledwo 5 klatek skoku w innych 15.. Więc jak najbardziej 270x jest opłacalny.

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

• 3 lata później...
Opublikowano
Dnia 5.08.2014 o 02:13, Dyzma1998 napisał:

Komputer stacjonarny wyposażony w dwurdzeniowy procesor Intel Core i3-4130 o częstotliwości taktowania 3.4 GHz, z zainstalowaną pamięcią 6 GB RAM DDR3 oraz dyskiem twardym o pojemności 1 TB. Posiada kartę graficzną NVIDIA GeForce GT 620 1GB. Zainstalowany system Windows 8.1.

Czy będzie on dobry do grania w gry i nagrywania z nich?

Kolego ! powiem ci żebyś nie słuchał tych innych dlatego że ja jestem w posiadaniu tej jednostki o której mówisz i musze ci powiedzieć że pracuje sie na niej znakomicie (rzadko kiedy laguje) zawiera to wydajny procesor i3 z 3,40 GhZ ale karta graficzna jest no niezbyt bym powiedział ale jeśli chcesz grać w gry typu np. minecraft , simcity , LOL , cs:go , need for speed czy simsy to na maksymalnych ustawianiach działa w 60FPS ale jeśli chcesz grać w gry np. GTA V , Farcry 4 , watchdogs  oraz wiedźmin 3 dziki gon na maksymalnych ustawieniach to musisz dokupić karte graficzną za 1000 zł ... Ja bym ci naprawde polecał zakup tej jednostki komputerowej ponieważ korzystam z niej przez dłuższy czas i jestem naprawde zadowolony a gdyż przerzucam sie na gry nowszej generacji to dokupuje sobie gtx 1080 . Wiec mówie ci że bardzo warto :) pozdrawiam

Opublikowano
4 godziny temu, nepal vip napisał:

Kolego ! powiem ci żebyś nie słuchał tych innych dlatego że ja jestem w posiadaniu tej jednostki o której mówisz i musze ci powiedzieć że pracuje sie na niej znakomicie (rzadko kiedy laguje) zawiera to wydajny procesor i3 z 3,40 GhZ ale karta graficzna jest no niezbyt bym powiedział ale jeśli chcesz grać w gry typu np. minecraft , simcity , LOL , cs:go , need for speed czy simsy to na maksymalnych ustawianiach działa w 60FPS ale jeśli chcesz grać w gry np. GTA V , Farcry 4 , watchdogs  oraz wiedźmin 3 dziki gon na maksymalnych ustawieniach to musisz dokupić karte graficzną za 1000 zł ... Ja bym ci naprawde polecał zakup tej jednostki komputerowej ponieważ korzystam z niej przez dłuższy czas i jestem naprawde zadowolony a gdyż przerzucam sie na gry nowszej generacji to dokupuje sobie gtx 1080 . Wiec mówie ci że bardzo warto :) pozdrawiam

Troll? ta i3 będzie tak ograniczać procesor, że na to samo wyjdzie jak kupisz karte wartą np 700zl.

A co do kompa za 2500zl. Na komputroniku/morele zlozysz dobrego kompa z np taka 1050ti.

Jeśli chcesz pograć se w gry a co dopiero je jeszcze nagrywac to takie komputery by były dobre w 2010.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...