Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Silkroad R Lagi, Delay

toxek_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Znurzony prywatnymi serverami postanowilem wrocic na globala.

Lecz mam taki problem mam straszny delay klikam a postac doslownie za 4s sie rusza tam gdzie chce o co chodzi ? Jakies rady ?

Wina na 100% nie lezy po stronie mojego internetu system operacyjny to windows 8.1

Opublikowano

Wejdź w uruchom - cmd ---> msconfig i poodznaczaj programy przy starcie, pewnie jakis program laguje Ci komputer, ustaw ustawienia graficzne w silku na domyslne, zmien rozdzielczosc na taka jaka bedzie Ci odpowiadac.

420101414077782925230.png

Nie zrozumiales mojej decyzji? Potrzebujesz pomocy? Napisz do mnie! :)

Opublikowano

Żaden program nie ma nic do tego. Mam neta z upc 120mb/s. Kurde pomóżcie mi jakoś bo mam dość tych privów a chce wrócić na globala.

Dużo osób mi pisało że jest to problem tego rodzaju że serwery przenieśli do Korei.. i że nasz graj jest tak daleko od seula dlatego są lagi 

Opublikowano

To nie ma nic do tego, ja jeszcze nie spotkałem się przez 7/8 lat z czyms takim, moze to przez windows 8 ?

Jest to metoda polegająca na dodanie nowego pliku do rejestru właściwie nigdy się na tym nie zawiodłem i zawsze mi pomagało.
A więc aby zmniejszyć lagi należy:
1.Wchodzimy w Start---> Uruchom

2.W okienku wpisujemy "regedit"

3.Odnajdujemy katalog "HKEY_LOCAL_MACHINE" i wchodzimy w niego (plusikiem po lewej stronie)

4.Odnajdujemy katalog "System" i wchodzimy w niego (plusikiem po lewej stronie)

5.Odnajdujemy katalog "CurrentControlSet" i wchodzimy w niego (plusikiem po lewej stronie)

6.Odnajdujemy katalog "Services" i wchodzimy w niego (plusikiem po lewej stronie)

7.Odnajdujemy katalog "Tcpip" i wchodzimy w niego (plusikiem po lewej stronie)

8.Odnajdujemy katalog "Parameters" i wchodzimy w niego (plusikiem po lewej stronie)

9.Odnajdujemy Katalog "Interfaces" i wchodzimy w niego (plusikiem po lewej stronie)

10.Następnie przeszukujemy katalogi aby dotrzeć do tego w którym znajdują się pliki "Dhcp..."

11.Następnie naciskamy w oknie Prawym---->Nowy---->Wartość DWORD.

12.Wpisujemy "TcpAckFrequency" jako nową nazwę wartości DWORD.

13.Naciskamy na "TcpAckFrequency" prawym klawiszem następnie na "Modyfikuj"

14.W okienku które się pojawi zmieniamy dane wartości z "0" na "1" i ustawiamy system na "szesnastkowy" na koniec zatwierdzamy OK.

15.Restartujemy komputer.

Używałem tego triku do wielu gier sieciowych takich jak CS, WoW, Lineage, Silkroad i zawsze zmniejszało Ping/Latency o około połowę.
Mam nadzieję że to wam się przyda i pomoże. 

Spróbuj tego. Źródło :http://silkroad-online.pl/forum/index.php?topic=52487.0 , wykonany przez superstrike.

Opublikowano

Zrobiłem wszystko tak jak w poradniku i nadal jest ten sam problem.. Klikam i czekam 2-3 sekundy dopiero potem postać się rusza. Gralem na roznych prywatach i nie bylo problemu ze korzystam z windowsa 8.1. Pamietam jak odchodzilem z silka jakies 1,5 roku temu to juz wtedy zaczynal sie ten lekki delay ale byl tylko na isro.. a teraz jest na sro  r i na zwyklym silku.  Jesli macie jeszcze jakies pomysly chetnie sprobuje. Czekam na dalsze pomysly :unsure:

Opublikowano

Mam neostradę TP, nigdy, nigdzie żadnych lagów, na iSRO grałem lata, teraz na SROR mam duże pingi, nic na to nie poradzimy, serwery są w KR. 

Interesujesz się kulturystyką, sportem, dietetyką - zdrowemu stylowi życia? Zapraszam na mój Fitness Blog.

Opublikowano

Ja wiem o tym ale grać się nie da.. Teraz silkroad jest niegrywalny bo zeby kupic potki czy cos trzeba czekac 4 sek.. a zeby dojsc na spota to z 30 minut.. Ktoś korzystał może z proxy?

Opublikowano

Tajemnica jest taka, że joymax żeby zaoszczędzić ( zarobić ) hajs poprzenosił serwery do Japonii i dlatego teraz masz duże opóźnienie, tak samo ja miałem i zrezygnowałem z globala. Jedynym rozwiązaniem jest załatwienie jakiegoś dobrego proxy, jeżeli coś wgl to poradzi.

Opublikowano

Znajdz serwer na low latach jak global , graczy powyzej 500 i taki dluzej powinien postac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...