Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet LTE z plusa

boooooo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pewien dylemat odnośnie nowej promocji Smart domu z plusa.

Jako, że trzeba mieć abonament nie mniejszy jak 49 zł, a takowy mam to drugi przedmiot biorę za 50%, a trzeci już za złotówkę.

(Nie, nie jest to jakaś reklama czy podstawiony człowiek)

Byłem w plusie, pytałem się i tak to mniej więcej wygląda.

Ale mniejsza o to. Chodzi mi dokładnie o Internet LTE, jest teraz taka opcja tego Power LTE bez limitu danych itp itd. 

Mieszkam od głównego nadajnika +/- 20km.

Mogę na próbę wziąć na 7 dni, ale miałem już z plusa Internet ten taki w "pendrive", nie wiem jak to się tam zwie. Osiągi nie były zbyt dobre, strony ledwo co się ładowały. Gdy poszedłem na strych tam download pliku szedł już po 300-400kb/s. 

Dlatego jeżeli wybrałbym Internet LTE dostałbym modem/router drugi i trzeci z tej oferty http://www.plus.pl/internet-lte , modemy pokazane na dole strony.

Wiem, że LTE i tak nie będzie mnie sięgać, bo 20km to spory kawałek dlatego zastanawiam się nad zainstalowaniem anteny, aby spróbować choć dostać się do tego LTE. 

Znalazłem coś takiego :

http://allegro.pl/antena-dual-lte-1800-mhz-b593-dwr-921-dwr-923-10m-i4440523425.html

Jak myślicie ? Dało by to cokolwiek ? Jakieś poprawy w sygnale ? Ma ktoś podobną sytuacje, a mu wszystko działa ? 

Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi, które odpowiedzą mi na te pytanie :)

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Ja łapię LTE 24 km od nadajnika.. tylko, że mam zespół dwóch anten kierunkowych wycelowanych z dachu w kierunku nadajnika. I download mam około 100 Mb/s

RAsfepN.png
Opublikowano

Ja łapię LTE 24 km od nadajnika.. tylko, że mam zespół dwóch anten kierunkowych wycelowanych z dachu w kierunku nadajnika. I download mam około 100 Mb/s

Gdzie można zakupić takie anteny ?

Opublikowano

Na allegro. Antenę należy zamontować na dachu i wycelować w kierunku nadajnika. Jeżeli w linii prostej na drodze stoi np jakiś blok, wysokie drzewo które zasłania nadajnik to nic z tego nie będzie. 

RAsfepN.png
Opublikowano

Na allegro. Antenę należy zamontować na dachu i wycelować w kierunku nadajnika. Jeżeli w linii prostej na drodze stoi np jakiś blok, wysokie drzewo które zasłania nadajnik to nic z tego nie będzie. 

Ogólnie mówisz, że z dachu powinno dać rade zauważyć miejsce z nadajnikiem ?

Opublikowano

Ogólnie mówisz, że z dachu powinno dać rade zauważyć miejsce z nadajnikiem ?

Powinno zauważyć.

Jeżeli w linii prostej na drodze stoi np jakiś blok, wysokie drzewo które zasłania nadajnik to nic z tego nie będzie. 

bez gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...