Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Udyr Tygrys Jungle pod Flare

Gość Merceddes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

spirit_guard_udyr_by_wacalac-d6g47vp-640

Witam w zapowiedzianym już wcześniej poradniku do Udyra. Dziś opiszę Tygrysa pod Flare. 

Jeśli jednak nie jesteś fanem Tygrysa to zapraszam to poradnika o Phoenix'ie:

http://www.mpcforum.pl/topic/1252997-udyr-phoenix-jungle-pod-flare/

1. Zalety i Wady

+mobilność

+shield

+lifesteal

+stun

+przyśpieszenie

+świetne ganki

+dobra counterjungla

+ogromny dmg w early

-nie posiada normalnego ultimate

-mogą występować problemy z maną

2. Umiejętności

7563314061527591132950.pngStyl Małpy (passive) - Zmiana stylu daje Udyrowi 10% premii do prędkości ataku oraz 5 do prędkości ruchu na 5 sec. Efekt kumuluje się do 3 razy.

9570114061527591132950.pngStyl Tygrysa (Q) - Prędkość Udyra rośnie na 5 sec., a ponadto rozrywa on cel zadając, dodatkowe obrażenia w przeciągu 2 sec.

Trwały efekt: Podstawowe ataki udyra zadają 15% obrażeń od ataków w sumie jako dodatkowe obrażenia fizyczne przy uderzeniu

7681014061527601132950.pngStyl Żółwia (W) - Udyr tworzy tymczasową tarczę absorbująca obrażenia na 5 sec.

Trwały efekt: Ataki Udyra zyskują kradzież życia

1181814061527601132950.pngStyl Niedźwiedzia (E) - Prędkość Udyra zostaje znacznie zwiększona na krótki czas.

Trwały efekt: Udyr atakuje cel z taką siłą, że ogłusza go na sekundę. (Jeden cel moża zestunować raz na 6 sekund)

8584514061527601132950.pngStyl Feniksa ® - Udyr tworzy fale ognia zadającą pobliskim wrogom obrażenia co sekundę przez 5 sekund.

Trwały efekt: Co trzeci atak Udyra zsyła on na przeciwników znajdujących się przed nim płomienie, zadając obrażenia magiczne.

3. Rozdawanie punktów w umiejętności

JQrFeY2.png

Na 3 lvl zamiast w E można dać w Q.

4. Build

Start items: 

hunters-machete.gifhealth-potion.gifwarding-totem.gif

Core items:

wriggles-lantern.gifzephyr.gifblade-of-the-ruined-king.gif

Final Build:

boots-of-swiftness.gifferal-flare.giftrinity-force.gifzephyr.gif3446714062348581132950.pngranduins-omen.gif/banshees-veil.gif/spirit-visage.gif

5. Masteries

a21ca58cf8.jpg

6. Runes

greater-mark-of-attack-damage.png Mark of Attack Damage

greater-seal-of-armor.png Seal of Armor

greater-glyph-of-scaling-magic-resist.pn Glyph of scaling Magic Resist / Glyph of CD reduction

greater-quintessence-of-movement-speed.p Quint of Movement Speed

7. Co to jest ta Flare?

8. Summoner Spells

5070014061527621132950.png2984714061527621132950.png

5070014061527621132950.png1867514061902741132950.png

9. Jak grać Tygrysem?

1. Jeżeli gramy Flare - to najważniejszą rzeczą jest farmienie się w jungli. Zabicie jednego dużego potwora (czyt. Dragon/Baron/Blue/Red/Wolve/Wright) daje nam jednego stacka do Flary. Stacki można zdobywać również dzięki zabójstwom, asystom.

2. Staramy się counterjunglować jak najwcześniej. W Early mamy bardzo duży DMG - trzeba to wykorzystać.

3. Ta rada dotyczy się również Pheonix'a: Gankujmy tylko wtedy, kiedy jesteśmy w 100% pewni sukcesu. Stanie w krzakach przez 30 sekund bardzo nas osłabia.

4. Kiedy tylko możemy starajmy oddać killa naszemu sojusznikowi (czyt. ADC/MID/TOP). Asysta da nam tyle samo stacków (1) co kill, a nasz sojusznik zyska większą przewagę na linii dzięki dodatkowemu złotu :)

5. Mając już latarnie sprzedajemy żółtego, a kupujemy czerwonego trinketa. 

6. Zaczynając od fioletowej strony, po zrobionym blue ja chodzę na reda enemy (zakładając, że zaczynał na blue)  czekamy na niego w tych krzakach, w których stoi bohater na obrazku poniżej. Krzaki zaznaczone czerwonym kółkiem są w 95% przypadków sprawdzane, przez enemy junglera ;)

53e00fbf54422.png

10. Koniec

Dotarliśmy do końca. Jeżeli ten poradnik wam nie wystarcza to wiele, wiele więcej możecie się nauczyć od najlepszego Udyra na świecie - Trick2g

Tutaj jeden z jego filmików:

Jeżeli poradnik się przydał/podobał to zostawcie komentarz i łapkę w górę :)

Opublikowano

Dobry poradnik, łap plusa :)

Czy tiger udyr nie jest lepszy z lizardem? W końcu lizard i q udyra zadają dmg in time, wiec chyba by sie stackowało :v

Dobry pomysłmz tymi dolnymi krzakami :D

Opublikowano

Z tymi Core itemami jesteś gówniakiem. Moim zdaniem Udyr powinien być bardziej offtankiem a idąc takim buidlem...

Powinieneś zoneować innych żeby nie doszli do twojego carry, bądź leciej w przeciwnego. Nic nie da Ci taki MS, kiedy będziesz squishy, w enemy team są CC.

Najlepszy obecnie jest build na Udyra jest Godyr, tym co gra Trick2g. Max skilli R>E>Q>W, kupuje się spirit stone i madredy i się farmi jungle. Dodam, że Udyr może mieć problemy z maną, dlatego jest budije się spirita.

"Zaczynając od fioletowej.."

... Przecież, jak się junglerem zaczyna z żółtym trinketem, to się go w tych krzakach stawia, bądź pulluje reda/blue do nich.

Grając Tigdyrem Imo Lepiej już tego Lizarda kupić.

Po co dajesz filmik, kiedy Trick gra na topie?

Mogłeś dać jakiś z jungli, filmik z Twticha bądź link do jego kanału.

Opublikowano

Tak samo.
Udyr pod tigera to lizard only. Flare idzie się na phoenixie, bo ma szybszy clear z R.

Kiedy phoenix to tylko base damage i jedyny buff do dmg idzie z trinitki, a sam udyr ma być tankowaty, to tiger mimo wszystko też ma mieć coś w sobie z tanka dlatego moim zdaniem botrk to jest s**t na udyrze, bo on nie potrzebuje aż takiego as i damage, bo inne postacie w late takiego udyra bez tego jednego def itemku z botrkiem go jadą jak chcą.

I udyrowi nie są potrzebne buty 3 szczególnie jak grasz z ghostem.

Opublikowano

Z tymi Core itemami jesteś gówniakiem. Moim zdaniem Udyr powinien być bardziej offtankiem a idąc takim buidlem...

Powinieneś zoneować innych żeby nie doszli do twojego carry, bądź leciej w przeciwnego. Nic nie da Ci taki MS, kiedy będziesz squishy, w enemy team są CC.

Najlepszy obecnie jest build na Udyra jest Godyr, tym co gra Trick2g. Max skilli R>E>Q>W, kupuje się spirit stone i madredy i się farmi jungle. Dodam, że Udyr może mieć problemy z maną, dlatego jest budije się spirita.

"Zaczynając od fioletowej.."

... Przecież, jak się junglerem zaczyna z żółtym trinketem, to się go w tych krzakach stawia, bądź pulluje reda/blue do nich.

Grając Tigdyrem Imo Lepiej już tego Lizarda kupić.

Po co dajesz filmik, kiedy Trick gra na topie?

Mogłeś dać jakiś z jungli, filmik z Twticha bądź link do jego kanału.

Kurde, w Core nie usunąłem BotRK. Sorry, ale była 1-2 w nocy... Zephyr i Trinity to jest Core na Udyra. Na Tygrysa itemkami ofensywnymi jakimi składam tylko Zephyr i Trinity. Reszta pod tanka. Jeśli chcesz grać Udyrem tankiem, to lepiej tylko Pheonix. ;) Udyr może mieć problemy z maną wiem, dlatego kiedy gram Udyrem to rzadko kiedy oddaje Blue. Jak gra taki Veigar, Karthus to oczywiście, niech go sobie wezmą. W innym wypadku nie daję oddaję. Nam jest on bardzo potrzebny. Chcesz grać Lizardem to graj, ja wolę grać Flare i napisałem poradnik pod Flare. 

Owszem mogłem, ale dałem ten. Śmieszny, pokazuje moc Udyra, a nie można reklamować steamów/kanałów na YT w takich tematach. W dziale LoL jest poddział stream'y i tak można wrzucać. ;) Dzięki za opinie.

Opublikowano

Słaby build. Zamiast AD daje się AS. 

Udyr nie jest już w mecie w sumie, więc robienie poradników do postaci, którą się nie gra, bo jest wyłącznie early-gameowa, to nonsens. 

Udyra robi się pod FULL tanka. 

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Udyr nie jest już w mecie w sumie, więc robienie poradników do postaci, którą się nie gra, bo jest wyłącznie early-gameowa, to nonsens. 

Ja polecam Ci mainować Topa i Junglę, albo Mida i Junglę.

Junglę bardzo opłaca się mainować, jeśli sobie radzisz, bo od Ciebie często może zależeć, czy wygracie mecz.

Ja do jungli polecę Ci 4 junglerów, którzy dla mnie są najlepsi.

Ewka : robi cholerną presję, nie je tak dużo many, ma spory dmg, ogólnie fajny champ.

Udyr : mobilny jak żaden, stunuje, szybko bije. Z nim dragon czy baron to nie problem.

Vi : Escape, niesamowite ulti, które wygra niejeden TF. Prosty clear i tak jak up, dragon i baron szybki.

Amumu : Najlepiej współgra z Leoną i podobnież będzie dobrze działał z nową postacią. Ma dwa stuny, DPS. 

ok,

http://www.mpcforum.pl/topic/1259721-main-jungli/

<>

Opublikowano

Kurde, w Core nie usunąłem BotRK. Sorry, ale była 1-2 w nocy... Zephyr i Trinity to jest Core na Udyra. Na Tygrysa itemkami ofensywnymi jakimi składam tylko Zephyr i Trinity. Reszta pod tanka. Jeśli chcesz grać Udyrem tankiem, to lepiej tylko Pheonix. ;) Udyr może mieć problemy z maną wiem, dlatego kiedy gram Udyrem to rzadko kiedy oddaje Blue. Jak gra taki Veigar, Karthus to oczywiście, niech go sobie wezmą. W innym wypadku nie daję oddaję. Nam jest on bardzo potrzebny. Chcesz grać Lizardem to graj, ja wolę grać Flare i napisałem poradnik pod Flare. 

Owszem mogłem, ale dałem ten. Śmieszny, pokazuje moc Udyra, a nie można reklamować steamów/kanałów na YT w takich tematach. W dziale LoL jest poddział stream'y i tak można wrzucać. ;) Dzięki za opinie.

No to dlatego lepiej Lizarda, żeby mieć mane. Nie wiem czy grałeś z Lizarda, jak twierdzisz, że z flarą gra się lepiej WTF?

Opublikowano

racja, lizard na tigera jest lepszy nie ma co farmić tigerem cały czas bo tiger ma swoją moc w early, phoenixem się bierze flare bo więcej as = więcej płomieni

<>

Opublikowano

Udyra Tygrysa nie. Kupuje się Zephyr, Trinity i resztę pod survi :) To nie jest słaby build tylko jeden z lepszych. Koledzy wyżej podali alternatywę dla Flary. ;-) Nawet Trick2g składa się podobnie. Te 2 itemki kupuje prawię co gre tygrysem, bo regularnie oglądam jego stream'a ;)

Zamiast AD daje się AS? Przecież Trinity i Zephyr ma wszystko czego udyr potrzebuję.

Zephyr:

-AS

-AD

-CDR

-MS

-passyw

Trinity:

-AD

-AS

-MS

-mana

-HP

Opublikowano

I jaka z tego róznica że nie jest w mecie? To że nie jest w mecie nie oznacza że nie jest mocny. 

Kazda postać jest dobra, zależy od gracza jak nia gra a nie od postaci, Trick2g wbił Diament samym Udyrem.

Opublikowano

Udyra mainuję od dawna.

Powiem tak, Flara na Q to bezsens (nie hejtuję, to po prostu jest gorsze)

Przykładowo w hmm. 10minucie mamy lizarda i Flarę.

Lizard da o wiele większy DPS, do tego DMG w czasie z Q i podpalenie z lizarda.

Flara natomiast, wolniej się stackuje, nie daje nam tyle DPSu co na udyrze pod Q to podstawa w early.

Build, imo OK, ale nie na każdą grę.

Grając pod Q skupiam się bardziej na DPS, bo adc przy 2itemach to kwestia 3-4 sekund wymiany :)

Jeśli gra przeważa na naszą korzyść, to lecimy pod AD/AS, jeśli jest co najmniej wyrównana, max 2itemy pod AD i reszta to tank.

DMG jest ładny przy Q, a naszą rolą jest tankować i stunować wszystko, przy Twoim buildzie nie zestunujesz 3 enemy już padniesz niestety ;p

Ale poradnik w miarę ładnie opisany, daję Lujka.

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

Świetny poradnik, takiego właśnie szukałem. Dzięki

Wykręciłem nim dziś 21/6/17 hehe

Opublikowano

nie udawaj ! patrz na swoj nick zjarales sie! klamca !

<>

Opublikowano

Miło słyszeć :) Dzięki i gratulację :-)

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...