Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Support

SamineX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Jakiego supporta polecacie kupić do bardziej carrowania. Chciałbym go wymainowac.

Moje wymagania to musi być tanky oraz nie może mieć bana w que. Co myślicie o Treshu ?

Jak byście mogli też dać mi bardzo dobry build do tej postaci która według as będzie dobra. Mam już 5300 IP, więc cena nie gra roli. Postać musi być w mecie ;)

Dzięki za odpowiedzi.

Nikt nie będzie spał spokojnie

Opublikowano

Tresh to jest TOP1 support. To jest instabuy

+hook

+przyciągnięcie

+shield

+slow

+dobry w tf

+dodaje mobilności

+luntern ratujący życie

+harras

+duży dmg jak na supporta

-jak się przyciągniemy w środek TF to jesteśmy w nieciekawej sytuacji. :)

Opublikowano

thresh jest imo najlepszym supportem - mozna nim grac defensywnie jak i ofensywnie. na drugim miejscu dalbym morgane, na trzecim ex aequo

brauma i leone. 

Opublikowano

Tresh to jest TOP1 support. To jest instabuy

-jak się przyciągniemy w środek TF to jesteśmy w nieciekawej sytuacji. :)

Tylko, że o to chodzi chyba żeby wbić się TF, mamy odpalić ulta i nie giniemy pierwsi bo nie focusuje się Thresha jeszcze pod połowę itemów tankowatych. No chyba, że na normalach.

thresh jest imo najlepszym supportem - mozna nim grac defensywnie jak i ofensywnie. na drugim miejscu dalbym morgane, na trzecim ex aequo

brauma i leone. 

No właśnie kusi mnie też ten Braum :D Leony nawet nie chce no chyba, że ostatni zakup, bo chce kupić wszystkich supportów :D

Opublikowano

Braum jest raczej banowany na rankedach. Tak jak napisał Merceddes, Tresh jest dobry i Morgana - zwłaszcza, gdy trafia z 'q' jak szalona, do tego ma przydatną tarczę, więc nie trzeba tracić miejsca na item - Mikeal'a, który często kupuję na innych supp. Morgusią możesz również grać na midzie. Ja np. lubię jeszcze Lux na supp., też ma dobrą tarczę + długi ult z dobrym dmg. Trochę manożerna... Jeżeli chcesz suppa z leczeniem to Nami, przydatna w tf, bańka na Katarinę i 'elo' jej :p Wbijać się w tf - Tresh, Morgana lub Leona/Alistar.

Opublikowano

Braum jest raczej banowany na rankedach. Tak jak napisał Merceddes, Tresh jest dobry i Morgana - zwłaszcza, gdy trafia z 'q' jak szalona, do tego ma przydatną tarczę, więc nie trzeba tracić miejsca na item - Mikeal'a, który często kupuję na innych supp. Morgusią możesz również grać na midzie. Ja np. lubię jeszcze Lux na supp., też ma dobrą tarczę + długi ult z dobrym dmg. Trochę manożerna... Jeżeli chcesz suppa z leczeniem to Nami, przydatna w tf, bańka na Katarinę i 'elo' jej :P Wbijać się w tf - Tresh, Morgana lub Leona/Alistar.

Mam Morganę i moje klatki są w porządku, ale mi się znudziła. Nie ma to jak tank który wejdzie w sam środek i pozamiata xD

Jeszcze pytanie co sądzicie o Oriannie na suppie ? Ja raz ją dla trolla zrobiłem na rankedzie full tank i była kosa z jej ultem, bo jak widzieli Orianne to od razu focus xD

Opublikowano

Raz widziałam Ori ad w jungli... Więc na supp'a myślę, że również jest dobra, dzięki właśnie tarczy i "Q", które może posłużyć jako ward/sprawdzenie zarośli. Boleć może jej manożerność, jak u większości APków. "Dla trolla na rankedzie" - całkiem sympatycznie :p Może raz-dwa grałam nią na suppie, normalnie składałam pod AP, bo raczej każdy wie, że Ori ma świetny dmg.

Opublikowano

Dobra już wiem wszystko. Biorę Thresha, potem kupuję stronę na runy dla supporta, potem kupuję Brauma i tak na zmianę support runy :D

Można zamknąć. Dzięki ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...