Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Fizz czy Talon?

Freejung

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

niedlugo dobije 4,8 ip i powoli zaczynam myslec nad kupnem jakies postaci. najbardziej do gustu przypadl mi fizz oraz talon. 

na tych dwoch champach najbardziej mi zalezy, lecz myslalem takze nad swainem lub viktorem. 

na czym polega moj dylemat... nie wiem za duzo o tych postaciach poza tym, ze sa assasynami. w fizzie odrzuca mnie od niego brak zasiegowych skilli, ktorymi moglbym farmic w razie gdybym zostal za bardzo zoutfarmiony. talon niby wszystko fajnie, ale brak escapu poza ultem tez mnie odrzuca. 

wiec kogo lepiej wybrac? 

ps: nie piszcie, jakie maja skille bo ja to wiem. lepiej mocne i slabe strony, na jakie postacie są dobrzy a na jakie useless. 

Opublikowano

Według mnie Fizz

+dobre przeliczniki pod AP

+slow

+untargetable

+escape

+dash

+mobilny

+krwawienie

+duży dmg na 3lvl

+pomocna passywka

+knock up

+mocne combo

+w mid zjada adc na combo

Opublikowano

To tak powiem o talonie bo grałem nim dłużej

+Dobre przeliczniki pod AD

+slow

+escape z E/R

+mobilny

+krwawienie z Q

+na 3 lvl easy first blood

+pasywka dobrze współgrająca z W i nie tylko

+mocne combo (to wiadomo- zabójca)

+silence oraz dodatkowy dmg z E

Słabą stroną jest early game, do 3 lvl lub do 6, później już można powiedzieć że to mocna strona, a co do postaci na które są słabe lub dobre odsyłam do linku ponieważ aż tak dużo nim nie grałem żeby znać dokładnie na które postacie jest dobry i na które zły.

http://www.lolcounter.com/champions/Talon

"Daj mi kontrolę nad podażą pieniądza narodu, a nie będzie mnie obchodzić kto tworzy jego prawa."
-Mayer Amschel Rothschild

Opublikowano

moge sie mylic ale z tego co wiem talon to chyba assasyno-carry, a chyba kazdy carry ma do dupy early game a mocny late. 

gralem przeciwko talonowi ktory w late sciagal naszego adc na combo... wiec chyba ten late ma nie az taki zly. 

Opublikowano

Napisałem że jest słaby do 3 lvl bo jest, a reszta to już same kille. Co do fizza to nie sądze żeby miał łatwiejszą ucieczkę, musiałby nie używać E żeby wejść w tf, tylko żeby z niego wyjść przez jego cooldown (chyba jakies 14 sec czy troche mniej) co obniża przecież jego dmg.

Wróce jeszcze do talona, ma faktycznie dobre late game, nie mówie o przeciwnikach składających się pod tanka, ale celem talona to ubicie adc, ew apc i szybka ucieczka bo inaczej gleba, a nie focusowaniu toppera czy junglera który pewnie faktycznie jest tankowaty.

"Daj mi kontrolę nad podażą pieniądza narodu, a nie będzie mnie obchodzić kto tworzy jego prawa."
-Mayer Amschel Rothschild

Opublikowano

Talonem jak w early czegoś nie zrobisz nie zabijesz mida nie zejdziesz na bota pozabijać to czas działa na twoją niekorzyść gdyż pózniej nie bedziesz nic robił, dlatego proponuję ci Fizza nawet jak ciebie zgnoją to zawsze będziesz mógł coś zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...