Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybieramy karte graficzna. Ati vs Nvidia? Używane.

woj12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , nie wiedziałem gdzie umieścic temat więc napisałem tutaj . W posiadaniu mam 4 letni kombajn do gier , Ati Radeon 4800 HD. (512-1024). Moja ma chyba 512 . Mam także Nvidie GT430 (1GB) - rok produkcji to 2010 . Zastanawia mnie która karta będzie bardziej efektowna w grach . Mam procesor Intel Core 2 Duo , 2x 2,4 , do tego 4GB ramu . Testy z Benchmarka mnie nie zadowalają . Pozdrawiam.

Opublikowano

Twój model karty graficznej to HD 4800, czy to tylko seria? Gdzie to sprawdziłeś? GT430 to szrot. HD 4800 jest lepsza.

@rafor4 Znaczy , to jest tak że na karcie jest napisane 4870 . A program ATI wykazuje że jest to model 4800 (512MB) i zastanawia mnie jakim cudem ta karta jest wydajniejsza od GT430 skoro ta jest 1GB. Dziwne . Ale patrząc że karty serii 4800 są bardzo polecane chyba pozostane przy tej . 

Opublikowano

4870 to bardzo dobra karta i o wiele lepsza od marnego gt430.

To, że karta ma mniej pamięci, nie oznacza, że jest gorsza. Problem może pojawić się dopiero przy wyższych rozdzielczościach, bo tam właśnie potrzeba więcej pamięci.

Tak samo w procesorach. Intel 4 rdzeniowy jest wydajniejszy od 8 rdzeniowego amd ;)

Opublikowano

Skoro tak , to dobrze . Zostaje przy Radeonie . Moja max rozdzielczosc to 1280x1024 , także bez polotu . Dobra temat close .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...