Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Terraria] Sposoby na haj$

Falem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

4925614071803391138521.png

Hej dzisiaj zajmiemy się sposobami na zarobek naszej waluty w grze. 

9725814071803411138521.png

Zabijanie bossów.

Najlepszym sposobem na zarobek jest zabijanie bossów, ponieważ leci z nich kasa i cenny drop. Fajny loot posiadają "Eater of World" i "Skeletron". Tworzymy nowe światy i naszą główna postacią ubijamy ich, przez godzinę możemy się dorobić 40-70 golda. Parę dni i mamy fortunę.

9020214071803411138521.png

Farma potworów

Budujemy długi i prosty tunel pod ziemią i czekamy aż nastanie noc. Moby będą się respić, a my dowolnie będziemy mogli je zabijać i zbierać pieniążki. Im lepiej się wyposażycie i zbudujecie tym większe będą efekty. Sposób średni, nudny i czasochłonny. 

7457914071803421138521.png

Dungeony

Fajnym sposobem jest farmienie dungeonów. Polega on na tworzeniu nowych światów i wchodzenia na dungeony. Zabijamy potworki z których jest tam dużo forsy i szukamy cennych rzeczy.

7027214071803421138521.png

Sprzedawanie

Jest to ostatni sposób przynoszący średnie zarobki. Jest on szybki, lecz dużo nie zarobimy. Wszystko co wykopiemy, znajdziemy, wydropimy sprzedajemy kupcowi. Jeżeli wykonywaliśmy np. sposób 1 to się przyda w tym, gdy będziemy sprzedawać loot z bossów. 

Jeżeli macie jakieś sugestie co dodać lub zmienić to piszcie.

To tyle  :ninja:  

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Nie powiedziałbym że dobry sposób...

już ja wolę ten mój który wykorzystywałem kiedyś do robienia sobie

eq z Shroombarów... tzn. posiadam ogromną farmę grzybów...

automatyczną... budowa dość droga... ale potem po jednym zebraniu ~ 5G

i w sumie nie robisz nic poza przebiegnięciu się raz na jakiś czas po 

wszystkich płytkach naciskowych a potem z powrotem do wyjścia biegniesz i zbierasz wszystkie grzyby...

tylko czysty plecak by się przydał xDDD

ale... wymaga pracy xD

jednak ten sposób z którego ja korzystam wolę od tych czterech co ty podales : P

+ jak będzie mi się chciało odziwdzić WSZYSTKIE moje Chrofarmy i zamienić grzybki i rude na 

sztabki metalu ŁOOO poleci z 50G : P jak dobrze pamiętam za sztabkę dają 1G + nieco silvera...

a na każdej farmie rośnie u mnie średnio 24 Chloroplate-a a farm mam 6 na całym świecie

połączone kolejką w podziemi... przejechać się po wszystkich i wykopać wszystko... dużo więcej Hajsu : P

Opublikowano

Nie powiedziałbym że dobry sposób...

już ja wolę ten mój który wykorzystywałem kiedyś do robienia sobie

eq z Shroombarów... tzn. posiadam ogromną farmę grzybów...

automatyczną... budowa dość droga... ale potem po jednym zebraniu ~ 5G

i w sumie nie robisz nic poza przebiegnięciu się raz na jakiś czas po 

wszystkich płytkach naciskowych a potem z powrotem do wyjścia biegniesz i zbierasz wszystkie grzyby...

tylko czysty plecak by się przydał xDDD

ale... wymaga pracy xD

jednak ten sposób z którego ja korzystam wolę od tych czterech co ty podales : P

+ jak będzie mi się chciało odziwdzić WSZYSTKIE moje Chrofarmy i zamienić grzybki i rude na 

sztabki metalu ŁOOO poleci z 50G : P jak dobrze pamiętam za sztabkę dają 1G + nieco silvera...

a na każdej farmie rośnie u mnie średnio 24 Chloroplate-a a farm mam 6 na całym świecie

połączone kolejką w podziemi... przejechać się po wszystkich i wykopać wszystko... dużo więcej Hajsu : P

Sposoby są dla początkujących graczy, bo to głównie dla nich kierowane są poradniki.

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Sam sie zastanowialem jaki jest sposób na to :P Łap + za chęci.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja mam taki sposób. dużo nie zajmuje a w godzine można nastukać duuuużo golda :3 a mianowicie:

4 rzeczy jakie potrzebujemy to:

program do makro (żeby cały czas machał mieczem)

meteor nie zniszczony na świecie

muramasa (albo inny mieczyk z ciągłym biciem)

pet do pomocy (nie koniecznie ale pomaga :) )

i tak: budujemy platforme nad meteorem żeby tam spadały pieniądze, nad tą platformą robimy małe pomieszczenie 3x3 z jedną platformą w środku na water candle-a. bierzemy do łapki muramasę, ustawiany makro to: przytrzymujemy myszke i w makro dajemy: powtarzaj do.odwołania.

i można iść grać w coś innego. po godzinie jak wróciłem& i zebrałem było prawie 20k cooper coinów  i dużo meteorhewd bannerów które też można sprzedwć ^^

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

@McPetic

Sposób bardzo dobry, ale makro nie potrzebne. Wystarczy coś na myszkę położyć :D Co do pomysłów można zrobić spawnery slimów, timer 1 sekundowy i wylać lawę. Po pewnym czasie masz sporo żelu np.: do miotacza ognia. Możesz też go sprzedać.

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Opublikowano

@McPetic

Sposób bardzo dobry, ale makro nie potrzebne. Wystarczy coś na myszkę położyć :D Co do pomysłów można zrobić spawnery slimów, timer 1 sekundowy i wylać lawę. Po pewnym czasie masz sporo żelu np.: do miotacza ognia. Możesz też go sprzedać.

Można użyć też taskera albo napisać samemu bota jeżeli sie umie jezyk programowania trochu. 

@McPetic masz fajny sposób ale pewnie nie każdy poradzi sobie z jakimś programem do macra. 

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Co do pkt pierwszego to serio!? 70G w godzine to dużo? W jedną noc robię ok 15 Destroyerów i mam +/- 10 platek...

Albo Pumpkin Moon naprawde easy event. Po sprzedaniu całego loota mamy minimum 5 P jeśli umiemy grać (ja wyciągam nawet do 10P).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mógłbyś bardziej rozbudować każdy sposób, bo trochę marnie wygląda i zaczynający z terrarią dużo z tego nie wyciągną.

Opublikowano

Każdy wie ze ten znaczek to pieniadz xDD

Postaram sie troche rozpisac jak to jeden uzytkownik chcial. 

Sposob Snejka tez dobry xD

"Upadli powstaną"

• Aive zmienił(a) tytuł na [Terraria] Sposoby na haj$

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...