Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

+=+=+REKLAMA+=+=+

+=+=+REKLAMA+=+=+

+=+=+REKLAMA+=+=+

+=+=+REKLAMA+=+=+

+=+=+REKLAMA+=+=+

+=+=+REKLAMA+=+=+

+=+=+REKLAMA+=+=+

+=+=+REKLAMA+=+=+

Prezentacja może zawierać kilka małych błędów, zawiera ona prawie 2000 wyrazów więc proszę o wyrozumiałość, każdemu może się coś pochrzanić :)

Na serwer można wejść na wersji 1.7.x

dFYOuhU.png

GPhWsbm.png

BblaygY.png

YYECZLc.png

IeNN147.png

AtDt5sX.png

ADL9aNr.png

MKC9VNT.png

01tXpjj.png

yCNwSvY.png

oDBhMma.png

G172e5X.png

W8jHaQh.png

r7UNHlw.png

6cVvWiZ.png

ngvQ7bt.png

1Q0BuP6.png

HTS7cKH.png

kRelUHM.png

CS7QIZO.png

wGD1tVd.png

UMFhSWJ.png

ExnZCt3.png

Exn2pkp.png

ntcuOq8.png

eH52FpG.png

b5jtHbp.png

oiSwq6X.png

Kv6srPX.png

rZhEyDg.png

waS6qpK.png

xcoX3Eh.png

6tB771N.png

VZZVFl6.png

C5JLXeS.png

kCDkvAz.png

KNXuZFv.png

Wszystkim osobom, które mają zamiar hejtowac tylko dlatego, że chcemy zrobić serwer z czymś nowym, serdecznie dziękuje za odświeżanie tematu!

tenor.gif

Opublikowano

Wszystko db, ale jeśli edycja ma trwać 5 dni to zrąbanie, nikomu nie będzie się chciało budować się bazy. Zrozum że na innych serwerach takich jak skkf, edycja trwa 2-3 miesiące a żeby zdobyć enchant to przez handel, piszesz że drop będzie większy więc handel rozkwitnie. 

Opublikowano

@BestMagik Na serwerach takich jak skkf edycja trwa około 1.5 miesiąca, nigdy dłużej ponieważ już wtedy hajs się nie zgadza właścicielom.

Edycja trwa tak krótko, ponieważ gra jest bardzo ciężka, masz tylko jedną szansę, śmierć to perm. Bazy, gildii z fosą, beczką, murem, raczej nie trzeba budować. Myślę, że wystarczy zwykły "żółw". Na HerosCore chodzi głównie o walkę, budowanie jest drugorzędne. Trzcina będzie rosnąć szybciej,a z krów dropić więcej skóry więc o enchant też nie będzie trudno :). Stawiamy na szybką grę, dobrą zabawę i rywalizację w rankingu!

tenor.gif

Opublikowano

wszystko pięknie się zapowiada ale edycja chociaż z 2 tygodnie powinna trwać. 2-3/4 tygodnie i było by z*********e jak dla mnie ;D

Prezka BARDZO ładna, na pewno wbiję ;]

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

@Manna;3 Bardzo się cieszę, że zobaczymy Cie na otwarciu! Co do długości edycji, Heroscore jest czymś nowym, całkowicie autorskim. Nie wiemy do końca jak się przyjmie oraz jakie wrażenia z gry będą mieli gracze (mamy nadzieje, że jak najlepsze). Jesteśmy otwarci na zmiany i ulepszanie serwera, jednak musimy mieć się do czego odnościć, więc I edycje zrobimy poswojemu :).

tenor.gif

Opublikowano

Ogólnie nic ciekawego, oglonie jedynie co zostało zmienione ban perm i wiekszy drop i nowe biomy , i co takiego jedynego w polsce ?!!.Ogólnie nie polecam poniewaz grac 5 dni jest graniem na servie gdzie ciagle sie placi, jeszcze dodam ze server pewnie padnie poniewaz sa lepsze server hardcore :)

Opublikowano

@PLCiastoPL

Ogólnie nic ciekawego, oglonie jedynie co zostało zmienione ban perm i wiekszy drop i nowe biomy , i co takiego jedynego w polsce ?!!.Ogólnie nie polecam poniewaz grac 5 dni jest graniem na servie gdzie ciagle sie placi, jeszcze dodam ze server pewnie padnie poniewaz sa lepsze server hardcore :)

Szczerze załamują mnie takie komentarze... Po pierwsze to nie serwer hardcore i nie mamy zamiaru konkurować z serwerami hardcore. HerosCore opiera się na autorskim trybie gry, który jest mocno zedytowanym hardcorem, nazwanym przez nas Real Hardcore. Z racji, że Ty nie widzisz żadnych różnic, to Ci je wymienie:

1. Nie ma unbanów za hajs

2. Jest tylko jeden unban all na edycje, zawsze w tym samym czasie.

3.Śmierć = perm, ale ma się drugą szansę, bo można zarejestrować 2 konta z jednego ip.

4.Drop jest 4 krotnie większy niż na serwerach hardcore.

5.Trzcina rośnie szybciej.

6.Z krów wypada więcej skóry, a z creeperów tnt.

7.Edycja trwa 5 dni.

8.Mapa jest 40 razy mniejsza niż na serwerach hardcore.

9. Jest inny system rankingu.

10.Gildii nie zakłada się dla cuboidu czy dla budowania bazy, tylko dla pkt w rankingu.

11. Itemy na gildie to nie diaxy, refile, emeraldy i kowadła, tylko itemy z różnych biomów, aby trzeba było podróżować po mapie, a nie campić się w bazie.

12.Nowe biomy.

13.Wszystkie płatne funkcje kupuje się na wszytskie edycje oraz nic nie trzeba płacić za wejście na serwer.

Ogólnie nie polecam poniewaz grac 5 dni jest graniem na servie gdzie ciagle sie placi

@1361622928-U485574.pngPLCiastkoPL Punkt 13. nie wiem za co Ty chcesz ciągle płacić jak kupuje się vipa raz i ma się na wszystkie edycje, lub kupuje się jakiś kit raz i ma się na wszytskie edycje, a nikt nikogo do kupowania niczego nie zmusza. Można cieszyć się grą bez płacenia. Do tego wszystkie płatne funkcje są w naszej prezentacji, więc jestem jeszcze bardziej załamany Twoim komentarzem...

Jeśli moje 13 pkt. nie wystarcza, żeby Cie przekonać, że serwer jest czymś nowym, jedynym w swoim rodzaju i jedynym w Polsce. To nie będę na to tracił sił, ale proszę Cie o albo wymyślenie jakiś sensownych argumentów, albo o wyjście z tego tematu i hejtowanie gdzie indziej.

tenor.gif

Opublikowano

Kurde, to chyba był jedyny serwer, który po przeczytaniu całej prezentacji szczęka mi opadła. Pomysł mi się bardzo spodobał, ale grafika też bardzo fajna. Mam nadzieje, że zdobędę troche czasu z kolegami i zagram <3

Opublikowano

Liczymy, że każdy z Was dzisiaj o 17:00 zrobi następujące czynności i serdecznie do nich zachęcamy:

1.Odpali minecrafta w wersji 1.7.5 lub 1.7.9.

2. W trybie multiplayer doda serwer o ip: mc.heroscore.pl

3. Wejdzie na niego i będzie cieszył się rozgrywką!

4. Wejdzie na live na kanale: http://www.twitch.tv/Giermaniak007

Ogłaszam także, że na naszym fanpage-u rozpoczął się konkurs na vipa na zawsze! Zachęcamy do udziału!

tenor.gif

Opublikowano

Serwer wystartował, już po laggach, można wbijać, ip: mc.heroscore.pl

Potwierdzam, spoko klepy są ! Już zabiłem paru typa !

Opublikowano

Witam, nowa poprawiona edycja wystartuje już w piątek, godzine jeszcze ustalimy, aby tym razem grało się lepiej mamy dla Was trochę nowości:
1.Dodamy drop skóry z zombiaków! Z jednego zombi może wypaść od 1 do 2 sztuk skóry!
2.Każdy gracz będzie zaczynał gre z 3 sztukami trzciny oraz posiadał dostęp do /kit trzcina, który będzie dawał 1 trzcine i był możliwy do użycia co 90 minut.
3.Dodajemy system żyć, każdy z Was będzie miał 3 życia, dopiero po ich straceniu będzie kończył przygodę z serwerem do końca edycji.
4.Powiększymy lekko drop surowców oraz znacząco drop expa, żeby seta prot 4 + miecz 5/2 robiło się do 30min.
5.Dodamy drop obsydianu ze stona, abyście nie musieli go osobno kopać i tracić czasu, na HerosCore chodzi o klepy, a nie o kopanie obsydianu!
6.Itemy na gildie będą bez zmian.
7.Z pigmenów i ghastów będą wypadać brodawki i blaze rody (jako iż nether ma tylko 200 kratek).
8.Dodamy stoniarki!
9.Dodamy enderchesta do kitu startowego!
10.Do kit vip dodamy kamieny mieczyk ostrość II, może się przydać na starcie. Do tego zamiast diamentowego kilofa vip będzie miał większy drop!
11.Dodamy kilka kitów, takich jak: Handlarz, Górnik, Starter. Do tego polepszymy reszte, a niektórych ceny zostaną zmniejszone. Zmiany zobaczycie już jutro na: http://sklep.craftdiscover.pl/heroscore
12.Dodamy super konkurs na gift code, szczególy jutro!
Tą edycje potraktujemy jakby była pierwszą, poprzednia została przez nas nazwana zerową, jakby betta testami. Postaraliśmy się też o lepszą reklame juz pojutrze, pojawi się zapowiedź naszego serwera u jednego dość popularnego (15k subów) youtubera!
Jednak dla Was, betta testerów, mamy jednak małą nagrodę, mapa zostanie ta sama (taka jak była gdy serwer startował), czyli wiecie mniej więcej gdzie można znaleźć jaki biom, łatwiej Wam będzie o itemy na gildie! Czyli też łatwiej o pkt! Oczywiście wszystkie płatne funkcje zostają!
Jak Wam się podobają zmiany?

tenor.gif

Opublikowano

Serwer fajny i zagram ! :) Jakiego macie Ts3 ?

< Szanuj wszystkich bez względu na wiek >

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Gra ktos tu?D:

"Ból to tylko kwestia siły woli , im silniejsza wola tym więcej wytrzymasz!"

Pomogłem ? Daj Like'a!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...