Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Smart casty - można je ustawić w docie?

KaRRamb4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj zacząłem grać w tą grę, wcześniej grałem w LOL'a i jedna rzecz która mnie denerwuje (przyezywczailem się do smart castów w lolu), że jak chce użyć skilla, to musze nacisnąć Q + nacelować na przeciwnika i wicisnac LPM. Da się zrobic tak, ze wystarczy, ze najade na przeciwnika myszka, nacisne Q  i ten skill się od razu użyje?

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Nie graj w Dotę jak potrzebujesz czegoś takiego. Może jeszcze zablokowana kamerę? :v

Opublikowano

Po prostu, chodzi mi o to, aby szybciej używać skilli i walić combo... Zauważyłem, że kazego lolowca na tym forum staracie się jak najbardziej zniechęcić do grania w DOTE....

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Boże gościu dopiero zaczął grać w ta gre ma 1 lvl, a wy odrazu zeby nie ustawial.. Przyzwyczajil sie z lola i nie moze bez tego grac, znam ten bol. Co do tego to dokladnie nie wiem dawno w dote nie gralem ale w ustawieniach tam to masz w klawiszach.

4zzt3n.png

Opublikowano

Po prostu, chodzi mi o to, aby szybciej używać skilli i walić combo... Zauważyłem, że kazego lolowca na tym forum staracie się jak najbardziej zniechęcić do grania w DOTE....

Bo lolowcy to trash, który psuje gry. Nie spotkałem żadnego lolowco-polaczka, który ogarniałby chociaż trochę.

0 map awareness, 0 farmy, 0 skilla, 0 pojęcia o grze. Jebane zera.

Zresztą, przecież ci napisałem, jak to zrobić.

Opublikowano

< racja ogarnijcie sie troche< a co do tematu masz takie coś jak '' Quickcast w opcjach'' i tam wybierz, wielkiej filozofii nie masz zamiast tworzyć nowy temat masz tego pełno w necie na życzenie +

Opublikowano

Bo lolowcy to trash, który psuje gry. Nie spotkałem żadnego lolowco-polaczka, który ogarniałby chociaż trochę.

Nikomu nie zabronisz gry. Jak ktos w docie nie umie farmic no to i nie umie w lolu ;x

4zzt3n.png

Opublikowano

Ty również taki byłeś na 1wszym lvl'u :D nikt pro do gry nie wszedł od samego początku.

Quickcast jest, ale zdecydowanie nie polecam - DOTA to nie LoL, i jeśli grasz swoje pierwsze 100 godzin to za uja nie znasz range skillów, wyjdziesz przed creepy to zginiesz bo niestety zgaduje że flow hp, map awareness  jak dziki to ujął - nie posiadasz ^^

167161466687770313241.png

Opublikowano

A zreszta skoro jestes takim koksem, to masz wysoki lvl, to chociazby zanim lolowiec wbije taki lvl jak Ty to bedzie na takim samym skillu jak Ty. A na 1 lvlu jak ktos w lola gral to bedzie lepiej ogarnial niz gosciu ktory nigdy w mmo nie gral. 

4zzt3n.png

Opublikowano

Nikomu nie zabronisz gry. Jak ktos w docie nie umie farmic no to i nie umie w lolu ;x

Jak ktoś nie umie farmić w lolu, to nie umie w docie(i się raczej nie nauczy).

Jak ktoś umie farmić w lolu, to i tak nie umie w docie(i się raczej nie nauczy).

Jak ktoś umie farmić w docie, to w lolu jest imba farmer.

Jak ktoś nie umie farmić w docie, to i tak nauczy się farmić w lolu(dobrze, że zmienił grę).

I tak, jestem koksem w c**j i robię tryhard w każdej grze, jeśli do tego zmierzałeś. Nie czaję się z tym.

Opublikowano

Jak ktoś umie farmić w LoLu, to ma zawsze ~20 cs więcej niż ktoś, kto MOBA odpalił pierwszy raz. Bo przynajmniej wie, że lasthitować trzeba, i wie o co chodzi, plus zna mniej więcej granicę last hitu (to, ze jest całkiem inny flow hp to już inną drogą) - to wszystko drogą obserwacji zauważyłem.

Ale przyznać trzeba, znajomy grał w dote ~150h - przyszedł na lola i miał farmę ~gold/plat. Ja gram w lola, ale przyznaję bez bicia, skillowo Dota > długo jeszcze nic > LoL.

Opublikowano

Jak ktoś nie umie farmić w lolu, to nie umie w docie(i się raczej nie nauczy).

Jak ktoś umie farmić w lolu, to i tak nie umie w docie(i się raczej nie nauczy).

Jak ktoś umie farmić w docie, to w lolu jest imba farmer.

Jak ktoś nie umie farmić w docie, to i tak nauczy się farmić w lolu(dobrze, że zmienił grę).

I tak, jestem koksem w c**j i robię tryhard w każdej grze, jeśli do tego zmierzałeś. Nie czaję się z tym.

Ktory masz lvl w docie? Dajmy na to ze 30. I to twoje pierwsze konto. Do 30 lvla grales i sie uczyles, to gdy przyjdzie ktos z lola i tez wbije ten 30 lvl to powinien grac w miare tak jak Ty.

Zreszta jak ktos z lola przyjdzie to i tak ma lepiej bo juz ogarnia troche ten gatunek gier i na  1 lvlach po paru grach powinien kosic.. 

4zzt3n.png

Opublikowano

Nie będzie kosił, będzie grał bardzo podobnie do ludzi grających 1st time w DOTA' bo mechanika gry jest całkiem inna, całkiem inna jest grafika, jest noc i dzień, jest kompletnie inna jungla, działająca na kompletnie innych zasadach. Są kompletnie inne postacie, które kompletnie nie są zbalansowane. Są postacie dobre tylko jak ma się zbudowane core, a do tego czasu są syfem, a są takie gdzie itemki raczej w early znaczenia nie mają ^^ Sytuacja bedzie wyglądała tylko jeśli ktoś grający w dote te ~300+ h pójdzie na lola. 1st time bedzie kosił jak poyebany w przeciwieństwie do 1st timerów w lolu.

Opublikowano

Powiem tak, po 3h grania, zauważyłem, że  rzeczywiście te quickcasty są do dupy i je usunąłem. Gry jeszcze kompletnie nie ogarniam, ale statów złych raczej nie mam. Jeszcze trochę muszę pograć, żeby ogarnąć całą mechanikę i się przeprogramować z lola na dote, ale gra mi się spodobała i nie mam zamiaru kończyć z nią tylko dlatego, że dziki11111 twierdzi, że każdy polaczek z lola który gra w dote jest do dupy i nigdy nie nauczy się farmić. Ani troche mnie nie zniechęciłeś, przykro mi. Farmienie, owszem, jest o wiele trudniejsze niż w lolu + dochodzi do tego last hitowanie własnych minionów, ale sam na początku też pewnie dobrze nie farmiłeś :) Pozdrawiam i nie spinaj się tak, bo nie każdy polaczek z lola jest kompletnym debilem. To, że grałem w tą grę w żaden sposób mnie nie umniejsza. Dziękuje wszystkim za rady, lecą plusiki, a ja wracam do nauki i czytania poradników :)

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

^ up to sie nie nazywa last hitowanie własnych minionów tylko dobijanie :D

Przedstawie Ci na przykładzie:

A DotA and a LoL player walk into a bar

>The Dota player says: Yo lol sucks Dota 2 is much better
>The lol player couldn't deny it.

Szach mat lolowcy xDD

@ReLoUPL

To nie lol, tutaj wyższy level oznacza jedynie szansę na dropnięcie rzadszych itemów, które nie mają żadnego wpływu na gre.

Opublikowano

@MrWitcher

To ja Ci opowiem swoją

Gabe : Zorganizujmy turniej !

wolvo : ale skąd hajsy?

Gabe: Gracze dadzą co łaska, co najmniej 2,50 euro oczywiście, za to dostaną kontent który powinni mieć w ramach odświeżania gry!

kappa.

@topic skup się na lasthitowaniu narazie, przyjmując że Ty > każdy gracz z osobna, to oni lasthitują gorzej od Ciebie - więc deny tak wcale ich nie udupi.

Opublikowano

^ Porównujesz podstawową mechanikę gry, do dobrowolnego zakupu kompendium? No nieźle.

Co do autora jeszcze, spróbuj wyczaić target prioritizing, to bardzo ważne :)

Opublikowano

Błagam, k***a, tylko nie piszcie w Docie "miniony" "nexus" albo "cs".

@MrWitcher

To ja Ci opowiem swoją

Gabe : Zorganizujmy turniej !

wolvo : ale skąd hajsy?

Gabe: Gracze dadzą co łaska, co najmniej 2,50 euro oczywiście, za to dostaną kontent który powinni mieć w ramach odświeżania gry!

kappa.

@topic skup się na lasthitowaniu narazie, przyjmując że Ty > każdy gracz z osobna, to oni lasthitują gorzej od Ciebie - więc deny tak wcale ich nie udupi.

Jak często masz w Lolu patche takie jakie są w Docie? (nie wliczajmy kompendium?

kappa.

Opublikowano

Błagam, k***a, tylko nie piszcie w Docie "miniony" "nexus" albo "cs".

Jak często masz w Lolu patche takie jakie są w Docie? (nie wliczajmy kompendium?

kappa.

Co złego jest w używaniu określenia, które wzięło się z doty?

@down

Nie.

Opublikowano

Co złego jest w używaniu określenia, które wzięło się z doty?

Co się wzięło z doty? Miniony? :D

Opublikowano

Tak btw. to i ja sie wypowiem mam przegranych 1687 godz. na docie i gdy wbilem do lola poprostu czulem sie jakbym gral z botami ... gdybym wiedzial jaka postac jakie ma skille to bym mogl isc spokojnie na turniej LoLa :<

61093c6efb.png

Opublikowano

Tak samo było z Overpowem. Hajt z doty poszedł grać w lola, po miesiącu profesjonalny gracz. Było jeszcze kilku takich, a przynajmniej 1 polak, Niq bodajże.

A na mpc i tak będą płakali, że siedzą w brązie/silverze przez noob teamy mając 2000 gier rozegranych. :)

Opublikowano

Generalnie to duża część top competetivu LoLa wzięła się z gier typu Dota, HoN, czy nawet Warcraft3 bo LoL nie jest haj skill grą, ale to nie zmienia faktu, że żeby grać na wysokim poziomie, trzeba mieć więcej w mózgu niż w mechanice. Tak jest w każdej grze, poziom pro, jest poziomem pro. Overpow nie ogarnąłby solo gierki, tak jak niezrobiłby tego żaden proelouber gracz LoLa od bety czy alfy gry :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...