Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft na jednordzenowym procesorze?

Huracan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wierze że to pisze ale mam pytanie czy pójdzie mi Minecraft na jednordzenowym procesorze ((1,80GhZ)) 2 GB Ram, 512 MB karta graficzna :| ? 

Opublikowano

Powiem, Ci tak 512 może i pójdzie ale ja mam 1GB RAM

I ustaw ekran na 16bitów i w ustawieniach minecrafta wyłącz wszystko

A jak to będzie z FPS'ami ? bardziej chodzi mi o granie na serwerach, będą jakieś spadki i dość duże lagi ? ((Znam kilka "sztuczek" na polepszenie FPS'ów tylko nie wiem czy to wystarczy))

Opublikowano

Wylacz wszystko ogien itp bo ja mam jakis stary komputer ktory ma 1GB RAM tylko karta graficzna zajebista.

I nie bedzie lagowac ja z bratem gram i pamietaj ustaw ekran na 16-bit

Opublikowano

Hoho zbiłeś mnie trochę z stropu bo myślałem że wchodząc tutaj przynajmniej procek będzie mocniejszy.... Ale to nie temat do krytykowania ... Tak więc może być problem ponieważ wszystko masz zbyt słabe jak na Minecraft ponieważ minimum procesor powinien być 2.6ghz i mogą być lagi gdyż procesor może nie nadążać z przeliczeniami danych itp ramy masz mniej więcej dobre bo sam aktualnie mam tylko 1.25gb ramu :D karta jest troszkę za słaba...

Zrób tak jak kolega wyżej napisał ustaw komputer na 16-bitowy oraz powyłączaj wszystko w Mc-ku oraz radziłbym Ci pobrać optifine który dodatkowo by przyspieszył Ci grę...

Jeżeli tak jak piszesz chcesz na servach grać to jest przynajmniej + bo komputer nie musi nosić całego ciężaru ładowania mapy itp itd

Jeżeli ustawisz wszystko na minimalnych ustawieniach powinno dać się grać w miare dobrze :p

TEMAT

Opublikowano

Jak mi działa na tym :

Klasyfikacja : 4,5 

Procesor : Intel[R] Celeron [R] CPU 1007U @ 1.50GHz

Ram 6,00 GB

64 Bitowy system

To tobie spokojnie pójdzie ;>

@Edit 

Karta Graficzna Intel HD Graphics - czy jakoś tak 2 GB to mało ... zwłaszcza , że minecraft nie obsługuje tej karty , a mi działa ;>.

~~~Thor.owncraft.pl:3554 - Ksenon The Forest~~~

~~~

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak mi działa na tym :

Ram 6,00 GB

64 Bitowy system

@Edit 

Karta Graficzna Intel HD Graphics - czy jakoś tak 2 GB to mało ... zwłaszcza , że minecraft nie obsługuje tej karty , a mi działa ;>.

pomijajac to ze masz 2 rdzeniowy procek a nie 1 ....

Opublikowano

Jak mi działa na tym :

Ram 6,00 GB

64 Bitowy system

@Edit 

U ciebie przecież jest 2 rdzeniowy procesor a te 2 rdzenie dają 3.0 GHz więc :P on ma 1 rdzeń.

@topic No może być problem ponieważ procek jest ZAA SŁABY pomijając fakt iż minecraft jest pisany na javie, a jak dobrze wiemy Java nie jest super wydajnym językiem przez co może nieźle lagować . Jak masz przy sobie komputer to pobierz minecrafta i go odpal (jak masz pirata to polecam Launcher KeinNett nie żaden by zyczu!!) Możesz spróbować ale gruszek na wierzbie nie dostaniesz nawet z ULTRA LOW detalami :\ co do karty grafiki to jaki model? I nawet w minimalnych wymaganiach jest:

Procesor: 2.6Ghz 2 rdzenie(patrzyłem tylko na model od intela)

Karta grafiki: Większość wystarczy by wspierała OpenGL 2.1 lub najlepiej 3.1 

Ram: 2GB

:) Pójść może się odpali ale gorzej z płynnością której nie będzie :P

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Włączyć to ci się włączy, ale ten komputer nie nadaje się do tej gry.

Będziesz miał lagi.

Chodzi o to że masz 2GB ramu, a 1 rdzeń to w ogóle.

I jeszcze 1.80GHz...

Fatalnie, ja mam 2.93GHz, a mam lagi max ;d

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Tak, pójdzie. Mój kolega ma tak samo, a pod minecrafta podpięte 2gb ramu i śmiga ;O

@1361622928-U485574.pngIberionMC - Znowu reklama, zgłaszam

Cytat

That is not dead which can eternal lie. And with strange aeons even death may die.

Opublikowano

Pójdzie spokojnie, jednakże wyłącz niepotrzebne animacje w ustawieniach Minecraft'a żeby się lepiej grało bez lagów.

Opublikowano

U ciebie przecież jest 2 rdzeniowy procesor a te 2 rdzenie dają 3.0 GHz więc :P on ma 1 rdzeń.

@topic No może być problem ponieważ procek jest ZAA SŁABY pomijając fakt iż minecraft jest pisany na javie, a jak dobrze wiemy Java nie jest super wydajnym językiem przez co może nieźle lagować . Jak masz przy sobie komputer to pobierz minecrafta i go odpal (jak masz pirata to polecam Launcher KeinNett nie żaden by zyczu!!) Możesz spróbować ale gruszek na wierzbie nie dostaniesz nawet z ULTRA LOW detalami :\ co do karty grafiki to jaki model? I nawet w minimalnych wymaganiach jest:

Procesor: 2.6Ghz 2 rdzenie(patrzyłem tylko na model od intela)

Karta grafiki: Większość wystarczy by wspierała OpenGL 2.1 lub najlepiej 3.1 

Ram: 2GB

:) Pójść może się odpali ale gorzej z płynnością której nie będzie :P

te znawca od kiedy ghz z rdzeni sie dodaje ?

Opublikowano

te znawca od kiedy ghz z rdzeni sie dodaje ?

A czy ja dodaje GHz ? Nie ja tylko chciałem to zobrazować, że 2 rdzenie 1,5 GHz są lepsze od 1 rdzenia 1,5 GHz :P a po drugie to było miesiąc temu :P

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Ja mam laptopa: procesor 1x1.7GHz 2gb ramu, karta 256 mb i działa ale często laguje i polecam optifine i o shaderach możesz pomażyć tak jak ja i max fpsów miałem 70 i mi wystarcza a 70fps to naprawde płynnie chodzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...