-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
TheWoman
TheWoman
Witam serdecznie mam małą usterkę niestety nie wiem czym spowodowaną, w swoim życiu miałem już takie akcje ale raczej konsultowałem je z kimś bardziej ogarniętym (znajomi itd). A więc wczoraj jak co wieczór postanowiłem pograć sobie, komputer charakterystycznie przy dużym obciążeniu (przy odpalonej grze, tak myśle) zacinał się na swój dziwny sposób, pojawiał się wielki lag, gasł monitor w słuchawkach słyszałem tylko straszne spięcie a sam komputer musiałem odłączyć od zasilania, wczoraj się poddałem i zostawiłem go do rana. Dziś rano chcąc to ogarnąć pomyślałem że może być to wina chłodzenia kompa, ponieważ moja karta graficzna msi geforce 220gt to można powiedzieć już przeżytek a samo chłodzenie tej karty to pic na wodę, słaby mały tandetny wiatraczek, komputer przedmuchałem kompresorem, myślałem że coś to da... No i tutaj pojawiają się schody, komputer elegancko podpiąłem chcąc go odpalić kompletnie nie reaguje monitor... Czyli jak zawsze wyglądało to w ten sposób że wciskałem przycisk uruchomienia pc'eta a po 5,6 sekundach był charakterystyczny "PIK" i odpalał się monitor i już dalej chyba każdy wie... Teraz nic... kombinowałem z przepinaniem ramu, mam 4 sloty w kompie. 2czarne i 2niebieskie. Do tego dochodzą 2 ramy kość 4gb i 2gb. Bawiłem się też kablami od monitora ponieważ posiadam niebieski i biały tak naprawdę nie wiem czym się różnią bo czasami odpalał biały, po przeczyszczeniu kompa niebieski. Może mi ktoś wyjaśnić czym one się różnią i dlaczego mój pc "SIĘ WŁĄCZA" ale nie chyta wgl monitora?
Pozdrawiam i liczę na pomoc bo komputer jest mi chwilowo strasznie potrzebny
)
ps brałem pod uwagę też coś z dyskiem, ale dysk ma około 5msc i sam gdybym miał okazję sprawdziłbym czy nie ma już popalonych sektorów
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.