Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poradnik - {Jak zrobić prywatny serwer Gladiatus PL} By Norbertsons

Norbertsons

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

otire21:

Folder "imagens" to nie problem. Jeśli już zdecydowałeś się na ten sposób (lecz polecam Fileziila),

to jeśli waży np. 20mb, to pakujesz w np. 4 paczki które ważą mniej niż 9,7mb (nie wiem ile teraz jest max rozmiar do rozpakowywania na ftp z cba file menager).

Potem tworzysz nowy katalog "imagens" na ftp wrzucasz paczki, zaznaczasz wszystkie klikasz "unzip" i usuwasz paczki a pliki zostają.

Nie polecam tego sposobu, bo tak jak mówi 3nichilat0 zdjęcia tracą na jakości.

Edit:

Z tego co mi wiadomo to na ftp cba file menager maksymalny rozmiar jednego pliku to 20mb. Ale takiego pliku tam nie rozpakujesz, polecam Filezille. Rozpakujesz chyba tylko do 9.7mb - próbowałem.

to powiedz mi na jaki c**j rozpakowywac na serwerze jak mozna rozpakowac na swoim kompie i wrzucic caly folder zamiast archiwum?

Opublikowano

@Gandeald

Admin powinien dodać nową odznakę 'Noob' reklamowanie swoich gier na forum nie jest zakazane... Jak jesteś taki prawy to dlaczego udostępniasz hacki do BFH i aimboty?

Ogólnie to leci report bo dajesz to samo [link do forum cba.pl] w różnych wątkach czyli normalny spam. 

PS. Jesteś taki głupi że nawet informujesz graczy grających na privie w wątku którego celem jest opisanie jak zrobić własny serwer. Jeszcze trochę a będziesz taką [prawą] gwiazda internetu jak Cebulak.....

EDIT

@Gandeald

Walnij jeszcze taki sam post we właściwym wątku priva:

http://www.mpcforum.pl/topic/1251913-nowy-prywatny-serwer-by-norbertsons/

wygrasz 5ptk. gratis.

EDIT2

@Gandeald

A jednak piszesz o łamaniu regulaminu cba.pl a sam łamiesz regulamin mpcforum.pl bo od tak admin linków nie kasuje o ile są w miejscu do tego przeznaczonym.

Opublikowano

Zgłosiłem i zrobiłem to co musiałem i wielu ludzi ma takie samo zdanie, że serwery robione przez niego to coś co nie powinno mieć miejsca i nie chodzi tu tylko o regulamin, ale ogólnie.

Opublikowano

Gandeald:

Dlaczego jesteś taką pokraką?

Po co zgłaszasz na forum cba moje stronki?

Przeszkadzają Ci? To nawet na nie nie wchodź.

Sam reklamujesz, nie wiem o co Ci chodzi :(.

Czepiasz się regulaminu, a sam nie jesteś lepszy - ŻAŁOSNE!

baner.png

Opublikowano

Powtarzasz to co napisał twój poprzednik...zgłosiłem bo mogłem zgłosić a skoro zablokowali znaczy że mieli podstawy dziękuje dobranoc. było by na płatnym nic by się nie stało.

Opublikowano
                             Zgłosiłem i zrobiłem to co musiałem i wielu ludzi ma takie samo zdanie

Tylko 'wiele ludzi [konkretnie 4 bez ciebie]'  nie jest nie wiem zakompleksiona i nie zgłasza tego w różne miejsca a przechodzi do normalnego porządku dnia.

Lepiej uważaj bo jak mówi pewien cytat 'KTO MIECZEM WOJUJE TEN OD MIECZA GINIE' więc jak ktoś teraz pójdzie do jakiekolwiek KMP, KPP, KGP w sprawie z art.116 PAiPP z twoim nickiem i adresem do tematu z hack-ami do gier online to będziesz miał pozamiatane. Takie sprawy działają w sądzie z automatu nawet bez oskarżonego. 

A poza tym kasowanie stron jest sprzeczne z prawem i może skończyć się postępowaniem odszkodowawczym w trybie postępowania cywilnego. Co więcej - w niektórych sytuacjach może wyczerpywać znamiona przestępstwa z art. 268. § 1 KK.

Art 6 KC, który stwierdza "Ciężar udowodnienia faktu spoczywa na osobie, która z faktu tego wywodzi skutki prawne" oraz art. 14 ust. 3 UoŚUDE, który stwierdza "Usługodawca, który uzyskał wiarygodną wiadomość o bezprawnym charakterze przechowywanych danych dostarczonych przez usługobiorcę i uniemożliwił dostęp do tych danych, nie odpowiada względem tego usługobiorcy za szkodę powstałą w wyniku uniemożliwienia dostępu do tych danych, jeżeli niezwłocznie zawiadomił usługobiorcę o zamiarze uniemożliwienia do nich dostępu."     // cba.pl kasuje od razu zawartość strony więc?!?!

Art. 353 KC stwierdza, ze "Strony zawierające umowę mogą ułożyć stosunek prawny według swego uznania, byleby jego treść lub cel nie sprzeciwiały się właściwości (naturze) stosunku, ustawie ani zasadom współżycia społecznego." 

Tyle na temat kasowania stron przez cba.pl // Mówisz że ktoś łamie regulamin serwisu cba.pl a sam on łamie kilka art. z KC i UoŚUDE
                                          serwery robione przez niego to coś co nie powinno mieć miejsca

Hahaha nie rozśmieszaj mnie. Jak by tak miało to działać to co 3 stronę by zgłaszano. Takie teksty świadczą tylko o tobie.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
EDIT_1
Ciesze się. A teraz idź już odrobić lekcje bo jutro do szkoły....

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
EDIT 2

hahahahhahahah nie ma to jak straszyć psami przez jakis serwer gladiatusa  xD

Po prostu przedstawiłem mu jak sprawy się mają według prawa. A jako, że on uważa się za takiego 'praworządnego'... ehhh... co ja będę język strzępił na niego.

@Gandeald

Pewnie gimbusik grał na tym serwie i był bardzo "dobrym graczem" na jakże zaludnionym privie i udawaje "koksa" a tak naprawdę chłopiec do bicia na głównym gladiatusie    :)

Oh. Zaiste. Po twojej wypowiedzi polemizowałbym kto jest tym 'gimbusikiem'. 

Opublikowano

Tylko 'wiele ludzi [konkretnie 4 bez ciebie]'  nie jest nie wiem zakompleksiona i nie zgłasza tego w różne miejsca a przechodzi do normalnego porządku dnia.

Lepiej uważaj bo jak mówi pewien cytat 'KTO MIECZEM WOJUJE TEN OD MIECZA GINIE' więc jak ktoś teraz pójdzie do jakiekolwiek KMP, KPP, KGP w sprawie z art.116 PAiPP z twoim nickiem i adresem do tematu z hack-ami do gier online to będziesz miał pozamiatane. Takie sprawy działają w sądzie z automatu nawet bez oskarżonego. 

A poza tym kasowanie stron jest sprzeczne z prawem i może skończyć się postępowaniem odszkodowawczym w trybie postępowania cywilnego. Co więcej - w niektórych sytuacjach może wyczerpywać znamiona przestępstwa z art. 268. § 1 KK.

Art 6 KC, który stwierdza "Ciężar udowodnienia faktu spoczywa na osobie, która z faktu tego wywodzi skutki prawne" oraz art. 14 ust. 3 UoŚUDE, który stwierdza "Usługodawca, który uzyskał wiarygodną wiadomość o bezprawnym charakterze przechowywanych danych dostarczonych przez usługobiorcę i uniemożliwił dostęp do tych danych, nie odpowiada względem tego usługobiorcy za szkodę powstałą w wyniku uniemożliwienia dostępu do tych danych, jeżeli niezwłocznie zawiadomił usługobiorcę o zamiarze uniemożliwienia do nich dostępu."     // cba.pl kasuje od razu zawartość strony więc?!?!

Art. 353 KC stwierdza, ze "Strony zawierające umowę mogą ułożyć stosunek prawny według swego uznania, byleby jego treść lub cel nie sprzeciwiały się właściwości (naturze) stosunku, ustawie ani zasadom współżycia społecznego." 

Tyle na temat kasowania stron przez cba.pl // Mówisz że ktoś łamie regulamin serwisu cba.pl a sam on łamie kilka art. z KC i UoŚUDE

Hahaha nie rozśmieszaj mnie. Jak by tak miało to działać to co 3 stronę by zgłaszano. Takie teksty świadczą tylko o tobie.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
EDIT_1
Ciesze się. A teraz idź już odrobić lekcje bo jutro do szkoły....

hahahahhahahah nie ma to jak straszyć psami przez jakis serwer gladiatusa xD

Opublikowano

Pewnie gimbusik grał na tym serwie i był bardzo "dobrym graczem" na jakże zaludnionym privie i udawaje "koksa" a tak naprawdę chłopiec do bicia na głównym gladiatusie   :)

Opublikowano

Gandeald:

Będziesz musiał przejrzeć forum (i pewnie nie tylko to), czy nie ma innych, którzy stawiają gry, serwery na darmowych hostingach.

Zgłaszasz kogoś, kto robi serwer na darmowym hostingu - ŻAŁOSNE

Wiem, że nie można stawiać, ale czy ktoś oprócz Ciebie czepiał się tego? Co Ci przeszkadza?

EDIT:

Równie dobrze można stawiać, usuwać, stawiać, usuwać.

A takie pokraki (czyt. GIMBUSY) ciągle będą to zgłaszać.

Robi się błędne koło.

#Myślę, że "inni" myślą tak samo.

EDIT2:

Gandeald:

Nie straszymi Cię policją, tylko chcemy pokazać, że sam nie jesteś taki porządny.

Jak mówi 3nichilat0 można przymknąć oko i przejść do normalnego porządku dnia.

baner.png

Opublikowano

Gandeald:

Będziesz musiał przejrzeć forum (i pewnie nie tylko to), czy nie ma innych, którzy stawiają gry, serwery na darmowych hostingach.

Zgłaszasz kogoś, kto robi serwer na darmowym hostingu - ŻAŁOSNE

Wiem, że nie można stawiać, ale czy ktoś oprócz Ciebie czepiał się tego? Co Ci przeszkadza?

EDIT:

Równie dobrze można stawiać, usuwać, stawiać, usuwać.

A takie pokraki (czyt. GIMBUSY) ciągle będą to zgłaszać.

Robi się błędne koło.

#Myślę, że "inni" myślą tak samo.

EDIT2:

Gandeald:

Nie straszymi Cię policją, tylko chcemy pokazać, że sam nie jesteś taki porządny.

Jak mówi 3nichilat0 można przymknąć oko i przejść do normalnego porządku dnia.

ale ty nie rozumiesz ze to nie jest zgodne z regulaminem ? tak cie to boli ze to gowno zostlao usunięte bo ŁAMALO REGULAMIN? ja p******e taki problem z tym masz?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...