Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Logowanie..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, otóż mam pewien problem, mój serwer stoi na Pukawce. Ma 30 pluginów, 30 slotów i czasem jak sie proboje logowac to wyskakuja mi takie bledy:

1) Internal Exception: io.netty.handler.timeout.ReadTimeoutException

Albo 

2) Dlugo mi pisze Logowanie...

Albo

3)Odswiezam liste serwerow i pisze mi ze serwer OFF chociaz jest wlaczony.

Prosze o pomoc, pozdrawiam.

Opublikowano

AuthMe jest podłączone do bazy danych? Jeżeli tak to serwer bardzo długo się do niej łączy. W innym przypadku serwer jest zamulony ilością pluginów. Polecam zakup serwera w innym miejscu. Jeżeli będziesz potrzebował pomocy w wyborze serwera oraz konfiguracji zapraszam na priv. :)

Opublikowano

Tu nie chodzi o AuthMe tylko o wchodzenie na server. Możesz mieć słabe łącze albo server ma kiepską lokalizację.

Pomogłem? Like?

Opublikowano

Pukawka to straszny hosting ;p Kup sobie serwer z nielimitowanym ramem na innym hostingu :P

Pokaż mi hosting z "nielimiowanym" ramem...

Tu nie chodzi o AuthMe tylko o wchodzenie na server. Możesz mieć słabe łącze albo server ma kiepską lokalizację.

io netty hander jest od AuthMe. Nie może się połączyć z bazą danych bo to za długo trwa.

@toppic dostajesz jakieś inne błędy? Jeżeli tak wrzuć na pastebina i nam tu podaj :)

Opublikowano

Wlasnie nie mam innych błedów mam tylko te trzy które wyżej opisalem... A pozatym jeśli to AuthMe ma problem to co mam z tym zrobic? Ssów nie bede wrzucal bo tak jak napisalem, mam takie bledy. ;/  Albo np. też dlugi czas pinging... sprawdza a serwer jest ON, i tak kilka razy gracze sie skarza ze nie moga sie polaczyc albo dlugo to twa bo raz ze to logowanie albo pokazuje im ze jest OFF, i dopiero za ktorys razem wyswietla sie MOTD serwera i mozna sie polaczyc..

Opublikowano

Pokaż mi hosting z "nielimiowanym" ramem...

io netty hander jest od AuthMe. Nie może się połączyć z bazą danych bo to za długo trwa.

@toppic dostajesz jakieś inne błędy? Jeżeli tak wrzuć na pastebina i nam tu podaj :)

Większego debilizmu nie słyszałem xD Netty od AuthMe? Made my day, k***a! xD Albo debilizm o bazie - authme łączy przy sie uruchamianiu serwera z bazą :>

http://en.wikipedia.org/wiki/Netty_(software)

I zamień c*****e AuthMe na LogIt :)

Opublikowano

A to nie prościej napisać albo zadzwonić do Pukawki?
Menu Pomoc w panelu

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

co do 3 to jest błąd pingowania czasami jak serwer jest przymulony to nie wysyła odpowiedzi na zapytanie tym nie ma się co martwić. Co do reszty zmień hosting na coś innego pukawka czasami przymula. Po trzecie z takimi sprawami to do pukawki a nie do nas. Czemu niektórzy ludzie zamiast napisać do hostingu piszą na forum, a niektóre sprawy może rozwiązać sam hosting...

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Powtarza sie nadal ten problem. Tylko teraz jest inaczej. Graczowi sie wyswietla ze serwer OFF, po chwili gdy znowu refreshuje jest Wlaczony, i tak co odswiezenie. POMOCY

Opublikowano

@HardStyl3r_PL : Essentials, AutoMessage, AuthMe, PermissionsEx, Citizens, ClearLag, PlotMe, iConomy, EssentialsSpawn, EssentialsChat, MotdManager, WorldEdit, WorldGuard, AdminShop, ChestShop, AutoSaveWorld, AzRank, CombatLog, FrameProtect, Jobs, LWC, MobArena, Multiverse-Core, NoSwear, NoCheatPlus, Skript, StatusSign, TimeIsMoney. Oprocz tego Skript na czyszczenie czatu, na konkurs losowania itemków co 1h i JoinMessage.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...