Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Od czego zależy chat na FB?

Dziobak_2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tak się zastanawiam - od czego zależy chat na FB? Według Facebook'a:

https://www.facebook.com/help/199139933467308 

Lecz w moim przypadku jest inaczej. W pierwszej grupie po prawej stronie na chacie jest 21 osób. Z większością z nich się komunikuje, ale z kilkoma osobami nie zamieniłem ani słowa lub nie kontaktowałem się przez jakiś czas. Więc od czego to zależy? 

1394047278-U990178.png

Opublikowano

Zależy od tego jak często się z nimi komunikujesz. Od tego również jak często bywasz na ich profilach... Sam dokladnie nie wiem;D

4043121350.png

Opublikowano

kilka pierwszych od góry to na pewno te osoby, z którymi często ostatnio się komunikowałeś. Reszta to random/ algorytm, który znają tylko ludzie, którzy go pisali. Nie ma oficjalnych danych, na jakiej zasadzie to działa, wszystko to tylko domysły.

ps. link, który podałeś nie działa, przynajmniej mi 

Opublikowano

kilka pierwszych od góry to na pewno te osoby, z którymi często ostatnio się komunikowałeś. Reszta to random/ algorytm, który znają tylko ludzie, którzy go pisali. Nie ma oficjalnych danych, na jakiej zasadzie to działa, wszystko to tylko domysły.

ps. link, który podałeś nie działa, przynajmniej mi 

Tutaj cytat

Znajomi wyświetlani w górnej części paska bocznego czatu to osoby, z którymi kontaktujesz się na Facebooku najczęściej lub kontaktowałeś(aś) się ostatnio.

Tutaj nie możesz dodawać ani usuwać znajomych, ponieważ aktualizacje odbywają się dynamicznie, wraz ze zmianą osób, z którymi się kontaktujesz.

Przewiń pasek boczny w dół, aby zobaczyć pozostałych znajomych, którzy są dostępni na czacie. Aby szybko znaleźć wybrana osobę, możesz wyszukać ją, wprowadzając jej imię i nazwisko w pole wyszukiwania w dolnej części paska bocznego.

Zależy od tego jak często się z nimi komunikujesz. Od tego również jak często bywasz na ich profilach... Sam dokladnie nie wiem;D

Hmm. Wczoraj wszedłem na profil jednego ze znajomych, z którym wcześniej nie pisałem, a dziś jest już w pierwszej grupie na chacie

1394047278-U990178.png

Opublikowano

Wiesz, ja sam nie wiem jak to do końca jest. Niby mam w pierwszej grupie osoby, z którymi najczęściej piszę, ale jak kogoś nie ma na Facebooku to na jego miejsce wskakuje jakaś osoba, z którą nigdy nie pisałem xD

Prawdopodobnie są to osoby, których profile odwiedziłeś

1780114744926761191981.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...