Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam prostego hotkeya

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

HotKey("{LPM}","lpm")

Func lpm()

Send("{LPM}")

Sleep(200)

Send("a")

EndFunc

Cytat

That is not dead which can eternal lie. And with strange aeons even death may die.

Opublikowano

HotKey("{LPM}","lpm")

Func lpm()

Send("{LPM}")

Sleep(200)

Send("a")

EndFunc

Jak już pomagasz to staraj się:

1. Podawać kod w

[code][/code]

2. Sprawdzić, czy to co robisz ma sens

2-1) Mogłeś przynajmniej dorobić gdzieś pętle, aby skrypt się od razu nie wyłączył, no ale wybaczam, bo gotowców nie dajemy, chociaż ta fatyga nie kosztowała dużo, a przypadkiem może z tym miałby autor problem

2-2) Nie "Hotkey" tylko "HotKeySet"

2-3) Jak może być Send("{LPM}"), od tego jest MouseClick("left"). Wygooglowałem i wynik TAKI. Nie ma tu LPM, więc to działać nie będzie.

2-4) Według dokumentacji AutoIT HotKeySet może korzystać z przycisków tych samych co Send, wniosek taki, że LPM nie zadziała - mogę się mylić.

Wniosek:

Lepiej skorzystać z kodu Phoenixa, nie dość, że lepszy to i działa.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

@abbadonIT - @VerexPL ma rację, oczywiście że nie będzie to działać bo Send nie obsługuje myszki - tylko i wyłącznie klawiaturę. Send to odpowiednik keybd_event w c++ (mniej-więcej). Na wykrycie myszki są dwa sposoby:

- Hook

- _IsPressed

a że hook to bardziej zaawansowana i niepotrzebna w tym przykładzie robota, to zostaje nam _IsPressed. I wysyłanie MouseClick'em.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

@Phoenix_PL  Zwracam honor :) Dawno nic nie robiłem w autoIT, może to dlatego :)

PS. Zawsze mnie poprawiasz  :D

Cytat

That is not dead which can eternal lie. And with strange aeons even death may die.

Opublikowano

XMouseButtonControlSetup.2.7

program do ustawianie hotow pod myszke mozna dodac tez to co ty chcesz

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...