Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początki

SugarPotato

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie szukam nowej gry pomyślałem o lolu :) Jak zacząć? Wiem o farmie 70 na 10 min. Jaka postać polecacie do gry na odległość magia/łucznictwo. Ogólnie dopiero zaczołem i nie ogarniam :( Trafiam ma takie kur##, że albo afkuja lub feeduja.Ja po 2 grach lepiej gram od nich -_- I żeby ta postać nie była za droga jak na początek. I ostatnie. Czy mogę sobie pograć bez wydawania pieniędzy na grę tzn RP i skiny.? Mam zamiar grać dla funu i dywizji brąz xD

Opublikowano

W tej grze za prawdziwe pieniądze można kupić jedynie skiny + bohaterów. Runek nie kupisz ale umiejętności może tak ( coaching )

co do postaci początkowej polecam Annie ( kosztuje 450 ip ). Oglądaj najlepiej streamów dobrych (riotgames, lcs players). Patrz buildy, runy oraz masterki polecam np ze strony probuidls albo pytaj się tutaj: http://www.mpcforum.pl/forum/565-league-of-legends-buildy-runy-i-specjalizacje/ . Nie trolluj, nie ganiaj za fragami niepotrzebnie skupiaj się na farmie. Pamiętaj aby dobijać miniony tak aby dostać za nie kase. Rób pod oddzielnie profesje (ad/ap) specjalizacje a runy składaj dopiero na 20lvlu

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Za RP są tylko skiny i postacie. Postacie zdobędziesz za inna walutę a skiny nic nie dają prócz wyglądu. Polecam Mastera Yi prosty do ogarnięcia i mocny. Graj tym gdzie chcesz a jak już nabijesz z 10 to graj nim na top/jungle. Polecam także Annie (Mag) bardzo tania tylko 450IP + jest epicka. Ma potężny burst (dużo obrażeń w krótkim czasie) ma stuna i ogólnie jest pro elo.

Rady:

- 120 farmy w 20 min (na początek)

- Jak nabijesz 30 lv nawet nie próbuj grać rankedów!!!

poczekaj trochę nabierz więcej doświadczenia. Lepiej rozegrać te 10 pierwszych rankedów dużo później ponieważ więcej wygrasz i przydzieli cię do lepszej dywizji.

Mam kolegę który gra na 10fps feeduje w każdym meczu i nie umie grać. Wrzuciło go do Silvera I Tymczasem ja dostałem się do Brązu III dlaczego spytasz? A no dlatego że rozegrałem od razu te 10 rankedów

w każdym czemu dostałem jakiegoś idiotę albo afk przez co wygrałem tylko 3/10. Tymczasem mój kolega był cerrowany i wygrał 6/10 i Silver I mając staty ~0/9 ~1/11.

- Jungla jest trudna

- Top Mid polecam na początek

wHgO0WT.gif

Opublikowano

Okej jutro kupie ta Annie. Napisałem temat w buildach o tym. Like juz daje a tam będą dodatkowe jeśli ktoś pomoże :)

Opublikowano

Jeżeli chodzi o strzelca(ADC) to ogarnij sobie na początek ashe, inne postacie to master, annie, weź też sobie ogarnij tristane za polubinie fb(w tutorialach masz jak zdobyć albo wpisz w google tristana za darmo w lolu cos takiego)

a jeżeli chcesz się uczyć last hitowania to weź sorake/anivie bo mają cięzkie wyczucie animacji auto ataku

pozdrawiam

Opublikowano

Nie ma złotej rady dla początkujących. Wszystko musisz poznać sam. Dużo graj, łatwymi championami typu:

-master yi

-teemo

-nasus

-darius

-akali

-katarina

-jax

-xin

-wukong

-ashe

-annie

Czytaj opisy skilli champow one Ci dużo powiedzą, zapamiętasz je i bedziesz juz wiedział jak grać na  danego champa.

3d8b54f471ac3645gen.png

Ten ból dópy

Opublikowano

Polecam ci kupić ADC (Ktoś kto walczy na dystans):

Ashe, dobry dmg, spowolnienie z Q, zobaczenie terenu przez E oraz stun przez R.

Na AP (Magia):

Teemo, dystans i trutka E plus niewidzialność po 3 sekundach na dodatek ma niewidzialne pułapki R i tanio kosztuje.

Dodatkowo polecam Ci ten temat:

http://www.mpcforum.pl/topic/1171156-jak-dostac-darmowki/

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

Nie słuchaj Fanboj Disa, polecać Nasusa początkującym, może niech jeszcze Dravenem się uczy grac ?

@top

Ja ci polecam do nauki Tryndamere, kosztuje 1350 IP, łatwo się nim last hituje i radzi sobie z większościągle toperow( graczy górnej aleji ) . Pamiętaj żeby nie grac zbyt agresywnie przed 6 lvl'em ( po zdobyciu ulta - skilla pod R możesz kogoś zabić ), dodawaj punkty w Q, pierwsze dodaj E( do ucieczki, później gonienia ) na 3 lvl W .

Staraj się nie bic wroga gdy jest dużo jego minionow, bo na początku potrafią cię zabić .

Opublikowano

Osobiście nie polecam Wukonga dla początkujących. Weż wszystkie postacie za 450 IP i to będzie najlepsze. Nie musisz oglądać żadnych streamerów bo po co jak podstaw nie znasz ? Lepiej samemu obczaić na botach co i jak.

Nikt nie będzie spał spokojnie

Opublikowano

Okej wziąłem Annie i juz się uczę grać na midzie :) Alex Mercer wziął mnie pod swoje skrzydła i uczy mnie grać powoli :D Także do Zamknięcia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...